Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xblades
tag
Hello
Érdeklődnék a mostani konfigom, egy anno játékra tervezet gép volt. De mostanra ez leült film nézés és letöltésre. Így a gép alig kihasznált, viszont zajos, így erre a megoldásom a következő lett ideiglenesen lekapcsoltam a tető 12 cm befúvó és a hátsó 8 cm kifúvó ventiket. A táp 12 cm elég halk nem zavaró a Vga 2 ventije sem annyira, max cserélem egy passzív hűtésűre.
Ellenben a 4 csatlakozású Cpu hűtő venti max.-on pörög és nagyon zajos. A gép új korában ez szabályozta a rendszer úgy emlékszem most meg nem pedig friss bios is van fent.
Így a biosban szabályoztam le, de ez még új dolog nálam. 9 szintről 4-re vettem ami 1500-ra vette vissza a 2000 felett pörgő ventit.
Érdekelne hogy ha a rendszer terhelődik és melegszik a Cpu ezt fel tudja emelni magának a jobb hűtés érdekében vagy ezzel korlátoztam a max sebességet?A ház két ventilátora 3 csatlakozású és alaplapról tápolt így biosból vezérelhetem.
A jobb hűtés de kis zaj elérésében az járható ha azokat visszakötöm és alacsony fordulaton járatom az alacsonyabbra vett Cpu ventivel együtt? (eddig ugye mind maxon pörgőt folyamatosan)
Persze ez függ attól hogy a Cpu terhelésre felül szabályozza-e az én korlátozásomat.
Így elérhetném a csöndesebb gépet (nem szükséges zajtalanak lennie).
Vagy az is jó megoldás hogy két ventilátort teszek a hűtőbordára és azokat 800-1000 fordulaton járatom?
Bár a hátsó kis venti 4-5 cm-re van a hűtőbordától.Köszi
MechWarrior Online Blog és Faq: http://mwohhq.blogspot.hu/ Staradder
-
Xblades
tag
válasz Xblades #23512 üzenetére
Hello
Elnézést akkor pontosítok.
Ami zavart az hogy a ventilátorok max fordulaton mentek terheléstől függetlenül.
Ezért húztam ki mielőtt tudtam volna hogy lehet szabályozni őket a 2 db ház hűtőt: 1 db felső 12 cm-es és 1 db hátsó 8 cm (elől azért nincs mert ott zárt így nincs honnan szívni ezért is szívó a felső)
Majd szabályoztam le a cpu hűtőt (nálam ez itt bekapcsolva 9 level szint közt választhattam:
Ezért is érdekelt ha ezt leveszem akkor ha szüksége van rá a gépnek felpörgeti-e ennél a beállításnál jobban a ventilátort?A gép pedig egy
- Asrock 970 Ex. 4 a cpu hűtő ventilátoron kivül még 3 db egyéb hűtőt képes szabályozni biosból
- Amd Phenom II X4 955, Tdp: 125
rajta egy Cooler Master Genuine 4 tűs tápcsat. (ennyit tudtam kideríteni róla)
- Radeon Hd 6850 Ddr5 1024
- és egy Chiftec ctg-80p 500W tápA jó hűtés de kisebb zaj érdekében csinálnám azt hogy a 2 db ház hűtőt és a Cpu hűtőt a biosból leszabályoznám így halkabb lenne (ha terhelve lenne a gép az ha képes rá felpörgetné a számára szükségesre)
A házam szellőzése ilyen felépítésű így, (a kép illusztráció de hasonló a felépítése csak fent van a 12 cm venti hátul a 8 cm-es és a cpu hűtőm meg pont így néz ki a Vga és táp is ilyen elhelyezkedésű.
A jobb hűtés de kis zaj elérésében az járható ha azokat visszakötöm és alacsony fordulaton járatom az alacsonyabbra vett Cpu ventivel együtt?
Vagy az is jó megoldás hogy két ventilátort teszek a hűtőbordára és azokat 800-1000 fordulaton járatom?Köszi
-
Xblades
tag
-
Xblades
tag
Még egy kérdés a Vga ventiket szoktátok szabályozni?
6-os betáp van rajta, azt ha 4-esről táplálom csökkenti a sebességét?
Vagy hogyan lehet?Kösz
-
Xblades
tag
válasz mukurisho #23535 üzenetére
Ha azt kihúzom leállnak a ventilátorok, a régi tápommal ez a Vga úgy üzemelt hogy nem volt csak egy bedugva, mivel nem volt több szabad akkor.
Így ment kb 1 évet azóta megy kb 2 éve az új tápról 6-os betáppal.
Akkor írták a Vga topikban hogy a szükséges áramot az alaplapról felvette a kártya.MechWarrior Online Blog és Faq: http://mwohhq.blogspot.hu/ Staradder
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Robogó, kismotor
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen alaplapot vegyek?
- DIGI kábel TV