Hirdetés
Aktív témák
-
Lehiñito
senior tag
válasz gellei #19811 üzenetére
Hali.
Ennyi pénzért akár a Samsung UE-46EH6030 is szóba jöhet.Nightshadow már több tucatszor linkelte ezt a típust és pár napja 46-os ban is ajánlotta.
Ez 100Hz-es ami azért nem hátrány, és ez a legolcsóbb a valódi 100Hz-esek közt.
De biztos találsz 50Hzeset is olcsóbban, ha nincs szükséged a 100Hz-re. -
korikmate
tag
válasz gellei #20606 üzenetére
Szia!
Elvileg az nem Samsung, és az antiglare az tükröződésgátló. Kevésbé veri vissza az ablak, izzó stb. fényét.
"Az alap UExxDyyzw modell megjelölésen kívül még van egy típus leíró kódja is a tévéknek. Ebben a beépített panel típusát és gyártóját jelölik meg, ugyanis nem minden készülékbe kerül Saumsung panel, ráadásul még a panel technológiák is lehetnek különbözőek (MVA/PVA). Úgy általában ezt "panel lottónak" hívjuk, mivel csak a dobozból kicsomagolva a készülék hátulján lévő matricából, vagy a szerviz menübe belépve (erről a Szerviz menü bekezdésben olvashattok) lehet kideríteni hogy mit is kaptunk a pénzünkért (a legújabb tévéknél már megesik hogy a hátlapi matricára se írják ki).
Tehát, ha egy Samsung TV panel típus száma: 40A1UF0C
40 - képernyőméret inchben
A - a panel gyártója (A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT; H = Sharp)
1 - frekvencia (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
U - panel technológia (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F - felbontás (F = Full HD; H = HD; U = UD)
0 - első, második, harmadik stb panel (?) (1st = 0; 2nd = 1 ...)
C - háttérvilágítás fajtája (C = CCFL; L = LED; E = Edge LED)"[ Szerkesztve ]
-
korikmate
tag
válasz gellei #20613 üzenetére
Szia!
A 6-ost nem tudom, mi lehet, és az említett cikkből sem derül ki. Lehet valamiféle gyártási sorozatot jelöl. Tehát pl legyártanak 10000 panelt egy sorozatban, az az 1. A következő 10000 (tehát a következő sorozat) kapja a 2-t és így tovább. De ez teljes mértékben az én agyszüleményem, nem biztos, hogy így van.
De tuti, hogy nem azt jelenti, hogy javított.
Üdv!
-
korikmate
tag
válasz gellei #20617 üzenetére
Szia!
Úgy látom, a 6030-as full led-es, tehát háttér-világításos, nincsenek benne smart funkciók, és nincs benne wifi.
Hogy melyik a jobb, az egde (képernyő szélén), vagy a full led, ezt nagyon nehéz eldönteni. Keress rá neten, sok leírás van róluk. A boltban (boltban, tehát fényárban, értsd nem otthoni körülmények között) mutattak nekem eh 5300-at (full led) és es5500-at (edge led) egymás mellett, szinte semmi különbség nem volt látható, kicsit a színei az 5500-asnak jobban tetszettek, erősebbek voltak.
Nekem es6100-asom van itthon, arról tudok csak nyilatkozni. Kis felhősödés tapasztalható, bár ha direkt nem keresi az ember (fekete képnél pause, és hosszan nézni , akkor egyáltalán nem tűnik fel, tehát minimális mértékű, ami van is, inkább a sarkoknál. Filmnézés közben nem észrevehető, nem zavaró.
A smart funkciók közül a youtube és a netes rádiós alakmazásokat emelném ki, ilyenkor, valamint DLNA (hálózati megosztás) esetén jól jön a wifi.
A kép gyönyörű rajta (bár ez a része a dolognak nagyon szubjektív, én ezt a képi világot szeretem).
Ennyit tudok segíteni, dönts aszerint, hogy mi fontos neked, és mennyit szánsz rá.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
korikmate
tag
válasz gellei #20624 üzenetére
Szia!
A panel típusát hogy nézted meg? Megnézem én is.
Szerintem ne a felhősödési helyekre figyelj és nemsoká fel sem fog tűnni. Pl ha nekem nem hívják fel a figyelmemet, hogy van ilyen jelenség, észre sem veszem, vagy betudom annak, hogy rossz szögből nézem vagy ilyesmi !
Ha tényleg nagyon durva, akkor meg szerintem visszaviheted, vagy garanciában cserélheted.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz gellei #20707 üzenetére
Mivel nem létezik 1.4-es kábel, az csak átverés, ezért egy sem kell.
2 méteres hosszig még a High Speed sem kötelező.dh66e!
A passzív sokkal kevésbé viseli el a fejdöntést, míg aktívval oldalamon fekve is vígan háromdéztem. Múltkor egyik haverom is ezt próbálgatta és meglepődött.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz gellei #20923 üzenetére
Nekem az LG használatijában benne a méret. Ha neked nincs, tedd össze a talpat a tv-vel, dugj egy csavart a lyukba míg ütközik (Ne tekerd!), majd nézd meg, hogy a feje nélkül mennyit lóg ki. Ha 3- 5 mm-t, akkor jó a csavar.
Közben megtaláltam: M4x16-os csavarok.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest