Hirdetés
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Elég sokan vannak úgy a topicban, mondhatni megszállót filmnézők, akiknél a tévé 40"-nál kezdődik. Ahhoz, hogy észrevedd a különbséget egy 720p illetve egy 1080p tartalom között, ahhoz durván 2 méterre kell ülnöd egy 40"-es tévéhez. 3 méterre 50" az ideális. De ugyanakkor ott a másik véglet is, aki 32"-est vesz a nappaliba is. Persze pénztárca-függő is a dolog, de van aki csak elvből. Én 2,3 méterre tervezek venni 40"-est, és már itt se valószínű, hogy hdready és fullhd között látni fogom a különbséget. Ha megengedheted magadnak, akkor 46"-ot vegyél 3 méterre, az már egész jó. De 5 méterre az is elenyésző. A C650 príma választás.
Ez itt egy elviekben ideális távolságot megadó cikk. Az alján vannak a számok. Itt egy másik, lényegében azonos adatokkal. Ijesztő, szerintem picit túlzás, de majdnem fedi a valóságot.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vlevi
nagyúr
"Ággyal szemben 3 méterre lenne, "
Egyáltalán nem. Nekem is kb ez a felállás (falnál az ágy, az ágy előtt kb 1 méter szabad terület, azán a tévé).
Még majdnem kicsi isEgyébként 90x50 centi (ekkora a 40"-s tévé képe) , újságpapírból ragassz fel egy ekkora darabot a falra, meglátod, hogy egyáltalán nem az a "húdehatalmas, kisebb jobb lenne"
-
BBéci
legenda
válasz Willie #17794 üzenetére
A új modellek minden évben, tavasszal jelennek meg.
Mivel nem most vásárolnál, konkrét tippeket nem adok, viszont eloszlatnék néhány tévhitet.
A logók közül csak azok égnek be, amik egyáltalán nem átlátszók, például RTL Klub.
Az is csak akkor, ha túlnyomórészt azt nézi valaki.
Az elalvástól nem kell félni, mert csak egyszer kell aktiválni az automata kikapcsolást, az választhatóan 2/4 óra után készenléti üzemmódba helyezi a tévét, ha azalatt nem nyúlsz a távirányítóhoz.
Amit kérdeztél a 100 hertzről, az igaz, mert azok a tévék csak a háttérfényt villogtatják.
A panel-lottó még létezik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Willie #17796 üzenetére
Olyan tévém van, amit tesztelésre kapok, most éppen LG55 LM960, de minden ismerősömnek családtagomnak plazmát szoktam ajánlani, amit meg is fogadnak és még senki nem reklamált.
A panel lottóról talán a többiek többet tudnak, mint én.
Azt kell figyelni, hogy ne CMR és hasonló rövidítés legyen a 100 Hz előtt vagy után.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
válasz Willie #21228 üzenetére
Egyébként ez az EH6030 2012-es széria? Csak úgy kíváncsiságképpen ezután mi a következő ajánlott 100Hz-es, FullHD kategória?
Mindegyik "E"-s Samsung 2012-es. Ezután a következő az UE-40ES6100. Sonyból a KDL-40HX750. LG-ből idén pedig nem lehet tudni, hogy honnan indul a valódi 100Hz, ezért azokat én nem szoktam ajánlani. Én személy szerint más gyártókat nem igazán követek.
LaMotta: A méret végett a kompromisszumkészségem rugalmas, ha csak a 32-es férne be alá
Ha jól értem ezt a mondatot, akkor 32"-est keresel?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Willie #21260 üzenetére
Egy Samsung LE32C650-t mennyire érdemes lecserélni, mondjuk egy UE40EH6030-ra vagy egy UE40ES6100-ra? A méretektől most tekintsünk el, a 3D része sem érdekel az újabb tévéknek.
Pont a méret miatt lenne elsősorban érdemes, képminőségben szerintem már nem történt ugrásszerű előrelépés.
Egyébként az UE40ES6100 megéri azt a 30.000 Forint többletpénzt az UE40EH6030-hoz képest?[/I
Hát ezt neked kell eldöntened, hogy megéri-e. Azt valahol olvastam, hogy pl. fekete szintben gyengébb az ES6100-nél, tehát valószínűleg jobb panel van az ES6100-ben, mert csak a SmartTv megléte nem indokol kb. 30k-ás árkülönbséget.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Autós topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amatőr csillagászat
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest