Hirdetés
Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
válasz guriga1234 #45150 üzenetére
Hát akkor beka...ja a T-home. Ha nem veszek (bérlek) tőlük HD-s STB-ot, és csak "hagyományos" digitális előfizetésem lesz náluk, akkor a kapott STB-on nem lesz digitális átvitelt lehetővé tévő csatlakozó? Csak a SCART, amivel meg szinte borítékolható a minőségromlás?
Na megyek a T-Home topikba érdeklődni.....[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
válasz guriga1234 #45087 üzenetére
Sikerült megoldani a PC és a házimozi között a hangot, de csak úgy, hogy a TV-t kihagytam, tehát közvetlen kötöttem rá a PC-re a házimozit rca kábelekkel és egy rca-jack átalakítóval.
A TV pontos típusa: LC-42SH7E
A házimozi típusa: LG LH-T250Sajnos hiába kötöttem össze a TV-t és a PC-t egyszerűen nem adta tovább a hangot a házimozinak, csak a TV hangszórói szóltak. Szerencsére volt itthon 2db olyan átalakító ami 1 rca-ból 2-t csinál így a házimozi audió bemenetére rátudom kötni a PC-ből és a TV-ből érkező hangot is és nem kell folyamatosan ki/be dugdosni a kábeleket. Sajnos más megoldást nem találtam, de legalább működik.
Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45103 üzenetére
PS: még egy nyavalyás fejhallgató kimenet sincs a tévéden, ami jobb híján kierősíthető lenne... Amennyibe a tévéd került, már tehettek volna bele. Nem azért, de nem a tévéd a best buy (nem szándékozlak megbántani).ennyire azért nem kell irigykedned hogy fejlettebb tévé van nálunk
egyébként megvan a megoldás: pofonegyszerű, erre is magamtól kell rájönnöm!
nem a tévére kötöm a hangfalat, hanem a iptv boxra, ennyi (jó kellett egy adapter, mert nem volt 700Ft)
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Tottu
senior tag
Igen.
Egyébként te is közvetlen kötötted össze a PC-t és a házimozit? Vagy nálad úgy működik, hogy TV-re kötötted rá a PC-t és abból megy a hang a házimozi fele?"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45111 üzenetére
Semmivel sincs jobb képe a 6000-esnek, mint egy 650-esnek. Viszont sokkal drágább, és tudásban is sokkal elmarad a 650-től.
A fogyasztása sem kevesebb (a samu oldala alapján). A 32"-os 6000-es fogyaszt annyit, mint egy 37"-os 650-es. Ez azért már vicc kategória. komám úgy tűnik savanyú a szőllő1. azért vitatkoznék h egy LCD LED tévének vagy egy sima háttérvilágítású LCD-nek szebb-e a képe, evidens hogy ha nem is sokkal de a LED a tuti, fejlettebb, jobb a kontraszt
2. sokkal drágább: +50K kb
3. fogyasztása kevesebb, a Samsung oldalán található érték téves, le lehet vadászni a honlapról viszont egy fogyasztási útmutatót vagy mit, és a LED tv -40%
Ez azért már vicc kategória. hát szerintem te épphogy lemaradtál a LED technológiáról, és gondolom próbálod győzködni magad
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45157 üzenetére
Így viszont csak a tévéadások hangját tudod hallgatni kierősítve.nagyon okos vagy, illetve ha átkötöm akkor a DVD lejátszóét is
-
guriga1234
addikt
válasz Bluegene #45158 üzenetére
A szőlő (1 db l!) biztosan nem savanyú. A szőllő talán az )
1. Nem irigylem a tévédet. Hidd azt, hogy a tied jobb. Nem cserélnék veled.
2. A "sok" relatív dolog. Ha neked 50k nem sok, akkor miért nem vettél még "fejlettebb" 7000-est?
3. Az adatokat a samu oldalán néztem.
4. Nem maradtam le semmiről. Vehettem volna "LED"-eset is, de én nem láttam jobbnak, viszont jóval drágább lett volna egy hasonló tudású. Győzködni nem szoktam magamat, mert nincs miért.
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45162 üzenetére
látszik nem értesz te ehhez, a LCD LED tévé a legfejlettebb technológia
nem a tévét kötöm te oktondi, ahhoz optikai audio kimenet van, és nincs kedvem több Deák Ferencet kiadni, nyílván ezért olcsóbb a 7000-nél mert lehagytak pár csatit, ezzel együtt kell élni, cserébe vagy 70K-val kevesebbe került(196K volt 1 hónapja, azért qrva jó vétel volt)
egyébként itt az útmutató[link]
jajh nem kell ez a "nem cserélnék veled" szöveg, ismerem már ezt
1.te tényleg nem értesz a tévékhez
2.az irigység beszél belőlednyugodtan bevallhatod..
[ Szerkesztve ]
-
Sergoo
csendes tag
Sziasztok,
Hát látom itt hiába kérek segitséget,tanácsot senki sem válaszol már kétszer is kérdesztem ,de semmi.
Látom vitatkoztok a led lcd tv -ről én nem akarom dicsérni de az én le40b750 -em biztosan lenyomja a 6000 -es led lcd -t minden szempontból..... -
Bluegene
addikt
válasz Sergoo #45164 üzenetére
érdekes is lenne, a régebbi technika lenyomná az újabbat
nyílván több embernek van hagyományos, régi vastag LCD-je mint vékony LED tv-je, így nyílván mindenki azt mondja h az LCD a király, de csak aztért mert neki az van, mikor majd lecserélitek évek múltán LED-esre, hirtelen az lesz a király, meg milyen vékony meg kontrasztos
de talán lelketek mélyén sejtitek hogy a LED tv újabb fejlettebb dolog, csak nem meritek még magatoknak se bevallani
guriga is majd lecseréli 3 év múlva az LCd-jét egy LED-esre hamar megváltozik a véleménye ebben biztos vagyok
mondjuk PC-s vonalon: nekem van egy Ati 4850-em, nem mondom azt a GTX 285-ra h az a gyengébb, most pedig ti pont ezt csináljátok
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz Sergoo #45164 üzenetére
Bedőlt ő is a marketingnek. Valószínűleg fogalma sincs arról, hogy nála a LED csak a háttérvilágítást adja.
Úgy látszik, hogy van, aki a tévét nem szemből nézi, hanem oldalról, és azon élvezkedik, hogy milyen vékony. Mintha ez bármit is számítana.PS: ha tudtam volna segíteni, akkor már megtettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45167 üzenetére
tisztában vagyok vele, rosszul gondolod
alaptalanul meg ne találj ki dolgokat rólam
ez is LCD, azért írtam h LCD LED, ha nem tűnt volna fel
Cyrin hát nem jellemző
de hagyjuk nehogy elmérgesedjen a konfliktus
jó az LCD is, grossmutternak olyan van philips, és olyan egetverő különbséget képminőségben én se látok
[ Szerkesztve ]
-
Sergoo
csendes tag
válasz Bluegene #45166 üzenetére
Na erre legalább válaszolt valaki..
senkivel nem fogok vitatkozni én összehasonlitottam kétszer is az enyémet mielött megvettem "kb 4hete" pont egy ilyen b6000 led lcd-vel ugyanazon filmel,adással és minden tekintetben gyengébb -nek bizonyult a 6000-es ráadásul sokkal olcsobb is volt mint az én vastag lcd-m mégis ezt választottam nem hiába a szemem csak nem csal.
ráadásul ezek nem is led tv-k csak valami marha találta ezt ki ,hogy jobban eladhatobb legyen....majd ,ha elterjednek az AMOLED kijelzők na akkor meghajtom a fejem ,de addig nem.
cső és köszi ,hogy reagáltál
-
Cyrin
addikt
válasz Bluegene #45169 üzenetére
Én nem vagyok érintett, lévén egy régi videoton tv-t nézek nagyritkán.
És persze, mindenki a magáét dícséri, hisz azért vette meg.
De amikor bejöttek ezek a LED-esek, sok teszt azzal zárult, hogy nem elég jók még, és nem érik meg a különbözetet. Aztán megfigyelhető pl. hgy a hangjuk is egyre rosszabb, és akárki akármit mond, nem kizárólag házimozival használatosak ezek. Aztán nemrég lehetett olvasni, hogy a 3D csodák normál forrásból nem adnak jó képet.
Szóval elég árnyalt ez a kép, nem fekete-fehér. -
guriga1234
addikt
válasz Bluegene #45169 üzenetére
"alaptalanul meg ne találj ki dolgokat rólam" - ??? Ki is vádolta a másikat azzal, hogy irigykedik?
Próbálod itt magyarázni a rossz döntésedet, de ez szerintem senkit sem érdekel. Engem legalábbis biztos, hogy nem. Ha neked az kellett, nézd azt, de ne osszad az észt.
Segítséget kértél úgy, hogy elhallgattál dolgokat, utána pedig itt tetszelegtél, hogy mennyire okos vagy. LOL!
Nálad a több pénz hol sok, hol kevés. Komolytalan vitapartner vagy, nem reagálok a továbbiakban arra, bármit is írsz. -
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45173 üzenetére
milyen rossz döntés? elolvastam pár tesztet és jó dolgokat írtak, másshol írták pl hogy az SD adás kivételesen jól néz ki rajta a többi tévéhez, ami sztem fontos tekintve h t-home van
[link]A televíziózás közben mindenki leginkább arra figyel, hogy milyen a készülék képminősége. Ezen készülék technológiája páratlan képminőséget biztosít az biztos. Tényleg leesett az állam. Olyan élmény volt, mikor először bekapcsoltam, mintha én is részese lennék a filmnek. Persze idővel hozzászokott a szemem. A beépített Mega Contrast le...
ez a LED LCD tévé effekt, ütős
sztem meg a te döntésed volt rossz, a régebbit választottad, ha van kedved olvasd végig a cikket milyen vadonatúj képjavító technológiákról és miről maradtál le, jó lehet vitatkozni, de minden volt csak nem rossz döntés, ez azért sértő, de nagyon lenézed ezt a tévét, absz alaptalanul
Sergo: egyet szeretnék mondani, ezen lehet megbántódsz előre is elnézést. azt mondtad úgy választottál hogy szemre megnézted a képet, azért vedd figyelembe h az eladók manipulálni tudják a bejövő jelet, karásonykor hiány volt LED tv-ből mindenki olyat akart, de Ld-ből sok volt a raktáron így azt kellett kiszórni, mi sem egyszerűbb az LCD-TV-kre szebb képet lőttek, így azt vitte a nép és megszabadultak a felhalmozott készletektől
valóban így van, szal ettől ne hidd azt h le vannak főzve a LEd-tévék, lehet ma mennél el a boltba meglepődnél, lényeg h tudják terelgetni a vásárlókat ezzel, mert sokan így vásárolnak h megnézik "melyiknek szebb a képe"
[ Szerkesztve ]
-
Sergoo
csendes tag
Na mégegyszer átmásolom ide a kérdésem talán valaki válaszól
sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy conax cam modult a samsung tv.hez.
Tudnátok nekem segiteni abban ,hogy melyik fajtát érdemes vásárolni ?,a készülékem LE40B750U1PXXC CI+ slot van benne.
Azt nem tudom ,hogy vannak conax cam-ok külön ci+ ra vagy mind a két fajtába ugyan olyan megy?
A másik meg ,hogy olvastam itt a fórumon hogy nemsokára valami ujfajta kodólási rendszer lesz ,hogy most akkor meg kell várni azt és olyan modult venni ami már arra is jó lesz vagy ez teljesen mindegy.
Bocs ,hogy ha egy kicsit értetlen vagyok ,de csak 1 hónapja foglalkozok a témával akkor lett vásárolva az első lcd tv.
Köszönöm... -
guriga1234
addikt
-
tothbe
addikt
válasz Sergoo #45177 üzenetére
ugyanaz kell bele. a dvb-c-t pedig tuti nem fogják átkódolni, ahhoz túl sok dekódert (értsd settopbox) kéne kicserélniük a kábeltársaságoknak plusz bevétel nélkül. Ilyet meg egyik sem követ el.
Ajánlom pl. ezt a modult. Nekem is és még többeknek bevált.
De leírom azt is, amit mindenki elhallgat. Samsung-nál akkor van jól betéve, ha a paprika látszik hátul fejjel lefelé. Csak mert másik irányban is belemegy, de úgy nem működikBy(e) Tothbe
-
nightshadow
veterán
válasz Lanchadan #45178 üzenetére
„Azaz jó hír, hogy mindenképp működni fog.”
Attól függ, hogy a szolgáltató is támogatja-e vagy sem. Mint írtam korábban, én két UPC-s emberkét is megkérdeztem, s ők azt mondták hogy a UPC jelenleg és a jövőben sem kívánja támogatni a set-top boksz nélküli használatot, így a UPC-nél nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
Sergoo
csendes tag
köszönöm a válaszokat
-
veze
őstag
válasz #09634560 #45148 üzenetére
nos. ha jol értelmeztem, akkor ha ki akarom hagyni a set top box-ot akkor olyan tv-t kell venni amiben DVB-C tuner van..A DVB-T a földi digizátális adások való csak.
a set topb box ha scart csatlakozoval megy a tv-be akkor igyis ugyis mindegy.. ha hdmi csatlakozóval akkor mégse.. én scart csatlakozot most se használok itthon semmivel.. (dvd lejatszo is kompozit de hdmi csatlakozó is van rajta)
Amit tv-t néztem, azon nincs is scart..pl. ennek
fontos hogy nekem legyen scart? mint pl.ennek
más:a dvd lejatszó hdmi csatlakozoval csatlakozva a tv-hez1366x768 felbontást képez kezelni (Silvercrest kh 6522) akkor ez hogy fog megjelenni egy full hd képes tv-n? tudja kezelni majd? -
Sergoo
csendes tag
-
hcs57
őstag
válasz #46372352 #45131 üzenetére
Gondold végig, milyen tanácsot adsz... 100W fogyasztásból kb 70 - 80W hő formájában távozik... hol fog távozni? .. ha berakod a szekrénybe, és csak 1cm rés marad mellette?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
törölt tag
Jól értelmezed. De valóban megfeledkeztem a HDMI-röl mint lehetséges össszeköttetésről az elözö hozzászólásomban. DE:Ha HDMI vel kötöd össze a beltérivel,akkor se kell a DVB-C mivel ezt elvégzi a STB a tv helyett. Tehát nem fontos a scart,ha van HDMI söt,dvd-t is azzal kösd be. És a tv tudja kezelni a 1366/768 at, és teljesképernyőn is megjelenitheti.
-
Fidel76
tag
válasz Bluegene #45158 üzenetére
Az a gyanum, hogy valami globális hipnózis folyik itt.(mondhatni zöldszuggesztió)
A 6000es (ál)ledesnek az 530 és 550es modellek közé kellene esniük. Ugyanis kapott 1 új hátlapot+ a háttérvilágítást lecserélték ledekre. Viszont így olcsobb lett az előállítása mint a hagyományos lcd tvk előállítása. Igazából fejlesztés nem történt,innováció nem történt,stb(ugye elsőnek 8000es volt)DE
A kis méhecskék mindenütt azt zümmögik, hogy " legyél zöld(hülye),mentsd meg a világot". Ezt a vásárló és a samsung is meghallja. Samsung elad 1 olcsobban előállított tv-t dupla áron + vásárló örül, hogy zöldebb lett. A végén mindenki boldog és mint a hippik, vidám kábulatban nevetgélnek.
Azt nem értem a greenpeacenek miért jó, ha a ledest támogatják,tanácsolják és, hogy legyél zöld. Az emberek rohannak lecserélni a dolgaikat, de ezzel mégjobban fokozzák a termelést(szennyezést). Sajnos az van amit már cikkekben is olvastam, hogy a zöldek vezetőit a nagy ipari konszernek támogatják pénzel...hiába a trágyán is zöld fű nő.
-
törölt tag
válasz Jimmy8 #45149 üzenetére
Igen jól tudod. És ha stb-d HDMI képes akkor valóban digitális jelet kap a tv.És akkor a tv tunere nem játszik szerepet abban hogy milyen jelet kap a HDMI,tehát nem kell akkor a DVB-C amennyiben stb-röl küldöd neki a jelet.Akár HDMI-n,akár scarton. Mivel nekem nincs T kábelem igy arrrol nem tudok nyilatkozni hogy kiváltja-e a DVB-C a stb-t de ugy tudom Guriga és egy jó páran fogják a T kábelt a tv-m erröl őket kérdezd.
-
guriga1234
addikt
De felette van neki 20 cm-e. Mint tudjuk, a meleg levegőnek kisebb a fajsúlya, vagyis a meleg felfelé áramlik, ott meg ki tud jönni. Én ebben az esetben hátulra betennék egy nagyon halk, alacsony fordulatú, de nagy lapátú ventillátort, ami a légmozgást, így a meleg levegő távozását megkönnyítené.
-
hcs57
őstag
válasz Fidel76 #45196 üzenetére
Nem csak az a baj, hogy nincs elég hely felette (30cm helyett 20 cm van), hanem még az is, hogy a melek levegő áramlása nem függőleges (akadályba ütközik..) így ezzel nem próbálkoznék, a károsodás abban valósul meg, hogy az elektrolit kondenzátorok a melegebb környezetben kiszáradhatnak, veszítenek a kapacitásukból, stb...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest