Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz aDtG #99415 üzenetére

    Itt van pár változat ötletelni.
    Még nem derült ki, hogy fix helyre kell, vagy mozdítható.

    Ha fix, akkor a két közrefogó falra felcsavarozol vízszintesen egy-egy lécet, a lapot ráfekteted és pár csavarral odahúzod. Se láb, se semmi.
    A lap mérete mondja meg, hogy milyen vastag legyen, de én javaslom a dupla anyagvastagságot teljes felületen összeragasztva (duplungolva), stabilabb, erősebb, nem hajlik meg. Lehet közös élzárással is, vannak 50 mm széles élzáró szalagok. Vagy a két lap külön-külön élzárással és a felső lap az alsón túllóg egy picit.
    A Paint-től pontosabb rajz kell majd, ha CNC-vel dolgoznak, akkor vektoros formában előny, ha nem, akkor szögekkel, a szakaszok hosszával elég ez is. Érdemes lemérni, vagy egy vastag kartonra lesablonozni a két fal által bezárt szöget és utána eldönteni, hogy mely sarkok legyenek derékszögek és hol csalod el a falban lévő hibát.

    Ha szabadon álló az asztal, akkor is érdemes lehet a dupla vastagság, lábnak meg kapsz állítható magasságú oszloplábakat, csak alulról rácsavarozod. Az oldalirányú terhelést nem szeretik, tehát a megpakolt asztalt ne tologasd.
    Vagy építhetsz ehhez hasonló egyszerű korpuszos asztalt. Egy-egy magasabb bútorlap a két lábnak, meg egy szélesebb a kettő láb összekötésére, így nem lesz nyagla egyik irányban sem.

    Bármelyik alá lehet illeszteni akár gurulós, akár sima fiókos, polcos, PC-tartós szekrénykét.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák