Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Intel fan11 #93116 üzenetére

    Ha dekorfólia, akkor nem MDF-nek hívják.
    Papírdekoros, CPL, HPL a fóliák sorrendje minőségben. A papírdekoros szart sem ér, gyakorlatilag egy gyenge tapéta, minden meglátszik rajta. A CPL a laminált padlóknál is használt megoldáshoz hasonló, alacsonyabb kopásállósággal, de ugye erre nem lépsz rá. Papírra nyomtatott dekor védőréteggel, mindez MDF hordozón. A HPL elvileg ettől is komolyabb. A dolog szépséghibája az síkok találkozásánál van az éleken, minimális anyagvastagságok találkoznak itt. A komolyabb fóliás ajtók éppen ezért az élükön le vannak kerekítve és a fólia ezen befordul. Egy kerekített él kevésbé sérülékeny, mint az él mentén összefutó. Ezeket az ajtókat nemigazán lehet javítani, legfeljebb taknyolni.
    Az MDF ajtót a szakma festett MDF-nek hívja: szórópisztollyal telibe van fújva, általában textúra nélküli felülete van, mint a porszórt hűtőajtónak. Marással lehet díszíteni festés előtt, illetve vannak különlegesebb festékek, amikkel díszíteni lehet. Ha sérül, akkor csiszolható, a kiesett anyag pótolható, de egy szakműhelyben egy tisztes felújítás ára megközelíti egy új ajtó árát. Persze mázolni is lehet, de az nem ad olyan egyenletes felületet, mint a gyári.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák