Új hozzászólás Aktív témák

  • orion1025

    őstag

    válasz realist #92774 üzenetére

    Nem vagyok pesti (meg nem is szeretnék az lenni), tehát nem tudok ottani szaki danit ajánlani semmilyen munkához, de akit netán tudnék, azt sem ajánlanám senkinek, mert kóklerek, ahogy a piac jó részén tengődő élmunkás hadsereg is az. A legfőbb probléma szerintem nálad az lesz, legyen bármilyen végső kivitelezés, hogy vagy egy balek fog bekopogni az ajtódon, hogy megcsinálná, aki nem is ért hozzá, és ebből lesznek később problémák, vagy pedig nem találsz hozzá embert, mert macerás és kényes munka. Lépcsőházaknál a garanciális mókának aktívnak kell lennie, mert a képviselő tökeit (amennyiben férfi), lecsavarná a tulajdonos hadsereg ha később probléma van, de nem lehet érvényesíteni a garanciát. Háznál már más a téma, ott simán eltűnnek a kivitelezők.

    Mondok egy példát, hogy kicsit felvilágosítsalak a mai helyzettel kapcsolatban, miért kell megválogatni a szakit. Az előző cégemnél adott volt egy lapos tetős ház, aminek a szigetelésére lett is egy jelentkező, miután én közöltem a főnökömmel, hogy nem csinálok ilyet, mert nem tartom a hátam ha beázás lenne a vége, pláne a tél közeledtével amikor minden felület folyamatosan nedves. Anyag megvéve, ráadásul nem a fapados verzió, pont a beázások elkerülése miatt, majd az késő őszi "átadás" után már locsogott is be a víz a házba, ráadásul négy! helyen. A parketta szétázott, a konyhaszekrény szétrohadt, az egyik fürdő szó szerint fürdő lett, meg az egyik szoba is úszott. Ez a szenvedés ment egy évig, de még utána sem lett jó, mert valahol átszivárgott a víz a födémen, aminek meg is találtam a helyeit többszöri vizsgálódásra. Később kiderült, aki csinálta, ő relatíve friss vállalkozó volt, aki előtte több mint tíz évig takarító volt az egyik gyárban... Na ilyen fenséges történeteket tudnék mesélni napestig, pláne a lapos tetős házakról/bádogozásairól.

    Ezért is kényes téma a nálad lévő probléma, mert ha födém bontásra kerül a sor, akkor résen kell lenni, hogy miképp is van kivitelezve a szigetelés. Hiába nagy munka a bontásos kijavítás, én mindenképp ezt preferálnám, mert mint írtam, ha egy épkézláb béléses megoldásra sikerülne megoldást találni, az sosem passzolna tökéletesen a meglévő csőbe, és a kettő között ismét le tud csapódni a pára, tehát ez sem feltétlenül egy biztos megoldás, ráadásul gondolom ez a nyári melegben nem szokott gondot okozni, így mire kiderülne mit is sikerült kihozni a helyzetből, lehet sehol sem lennél, és csak az idő ment, ráadásul a hideg nem kedvez az ilyen jellegű munkálatoknak.

    "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Új hozzászólás Aktív témák