Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz pjen #89446 üzenetére

    Te ezt komolyan csinálod? Akadj már le arról, h folyton direkt ellentmondasz nekem.
    Szerinted leírok ebbe a forumba bármikor olyat kijelentő módban, amiben nem vagyok biztos? Legalább olvasnál utána, mielőtt folyamatosan cáfolni próbálsz a hülyeségekkel.

    Kérdezz meg egy építészt, ha nem hiszed el. Minden új ház LÁBAZATÁT vízszigetelni kell talajnedvesség, csapóeső / hó ellen, nem veszi át a FMV / ME e nélkül! A határoló fő falak vízszigetelését pontosan ezért lógatják a fal mindkét irányába minimum 25-25 cm-t ki. Vagy rámelegítik kellősítő után a plusz GV lemezt a lábazatra, összemelegítve a faléval, vagy kenhető vízszigeteléssel kenik be, de az általad említett kőburkolat is csak XPS szigetelés után kerülhet fel, mivel lábazati hőszigetelés nélkül azonnal hőhidas lenne a határoló falazat alja. (Igen, tudjuk, neked csak olyan ismerőseid vannak, ahol hiányos, részleges hőszigetelés mellett sincs penész..)

    orion1025

    Keress meg pár nagy gyártót (Mapei, Soudal, stb.) és vedd fel velük a kapcsolatot, ehhez ez a forum szerintem kevés lesz.
    Gyanítom a technikai hátterét átlátod, így azt nem fejtegetem tovább h miért nem zsákos anyag és miért nincs, vagy miért nem lesz vízszigetelve kívül a lábazat, így ilyen téren meg lenne oldva a problémád, mert nem kellene a nedvesség hatását vizsgálni a ragasztóra a továbbiakban..

    Értem a megszakítás ötletét is, bár ha a lábazatra XPS kerül és a falazat vízszigetelésének vonalát nem hidalja át a ragasztóhab, vagy akár a zsákos anyag, akkor az EPS-nek sem fogja átadni a nedvességet semmi, hisz mint kitárgyaltuk, az XPS semmilyen mértékben nem veszi fel a vizet, sem alulról, sem a vízszigeteletlen lábazttól.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák