Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz emre #85891 üzenetére

    Igen, pontosan így működik.
    Ezért fizettem meg én is a Vaillant Exlusive felárát, 4 kW környékére lekúszik, igaz a max teljesítménye 24 kW, viszont én nettó kb. 210 m2-re terveztem, főépületi 12 cm grafitos és melléképületi 8 cm grafitos mellett.

    Amit még fontos megemlíteni a Vaillant beüzemelőm szerint is, h kazánok esetben célszerű a komplett vezérlést az adott kazángyártótól megvenni. Ugyanis, nagyon sokan beleesnek abba a cipőbe mostani, kondenzációs kazánoknál, h idegen termosztátot kap, így ott is csak egy on off jelközlés megy, míg pl. a Vaillant esetében a központi egységem kommunikál a kazánnal, és nem ki - be kapcsolgatja.
    Az első tapasztalataim baromi jók.

    Aztán kérdés h én is felültem-e a marketingnek, de hát a szerelők szerint is érdemes minél szélesebb modulációs tartománnyal bíró és minél kisebb minimum értékkel bíró kazánt venni, bízom benne h az idő igazolja őket is és tartós lesz, emellett takarékos. :)

    Morris

    Fu, azt lehet túlszámolta a fűtésszerelő, nettó 90 m2 mellett 10cm hőszigeteléssel tuti elég lett volna kisebb is.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák