Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz philoxenia #80845 üzenetére

    Jaja, most nézem vissza, pedig a fejemben volt, de a 8-as vashálót kihagytam. Természetesen az autóbejáró beton alapját be kell vasalni végig!

    Ezt még nem is hallottam, de nem rossz ötlet nyers betonba követlenül belerakni a térkövet, viszont az számodra is egyértelmű, h ehhez profi kőműves kell a tökéletes szint miatt (utána már nem állítod sehova) és ez csak egy bizonyos m2 szintig kivitelezhető. 220 m2 már nem ez a terület.. Vagy max szakaszosan lehet haladni.. 30 cm széles betoncsík, bele a térkő, de ez is nagyon pöcsölős munkaidőt tekintve és a betont is több fázisban kell hozatni..
    Noh meg 220 m2-t 12 cm-ben betonozni 26,5 m3 betont jelent. :D Most mondom h ezt otthoni keverővel belapátolni és lekeverni emberéletet próbáló munka! :D Qrva sok.. én konkrétan több fázisban kevertem le tavaly és idén a nettó 94 m2-es ház aljzatát és egy 25 m2-es terasz 2x 7 cm-ben. Ez is kb. 16m3 beton volt, de már meggyűlöltem az egész lapátolás meg úgy az össz betonkeveréssel járó műveletsorokat. Szóval tapasztaltaból mondom, h 220 m2-nek ne álljon neki faterral együtt. Max a komplett rokonsággal, 4 keverővel. :)

    Amúgy igen, ezért is írtam h járdarészeket pl. munka után így nyáron este 8-9-ig még bőven világosban lehet termelni. Én is így csináltam: 01, 02, 03, 04

    Morris

    Olyan nincs, h nem találni 1 épkézláb kőművest, aki lerakja a szegélyt és elhúzza a betont a kitermelt részekbe. Ha ez megvan, már tényleg nem nagy kunszt lerakni a térkövet.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák