Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Szeretnék egy kis segítséget kérni házi vízművel kapcsolatban. Az udvarban van egy kút, és 2 szivattyúval locsolunk. Van egy jó régi azzal a kertet, illetve van egy 750W-os Extol azzal pedig udvarba a füvet. Na most a régit nyugdíjazni akarnám, az újabb Extol szivattyú menne a kertre, és gondolkoztam hogy bentre akkor egy házi vízművet vennék, és akkor azt több helyre lehetne kényelmesebben használni.
    Ugye a kerti szivattyúnál azt nem tudom megcsinálni hogy hogy elzárom a pisztolyt, mert ezeknek folyamatos átfolyás kell, lefojtani sem nagyon szabad túlzottan.
    Viszont egy házi vízművet kényelmesebben tudunk használni ebből a szempontból, ha meg akarok locsolni az udvarba mindent akkor nem fontos folyamatosan folynia, hanem meglocsoljuk virágokat, pisztolyt elengedem, elsétálok a fenyőkhöz, és még lehetne sorolni, akár kocsit is lemoshatom vele.
    Amit kinéztem az egy Metabo lenne -> METABO HWW 4000/25 G Házi vízmű (1.100W/4.000l). Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.

    1. Ez jó választás lenne szerintetek arra a célra amihez nekem kellene

    2. Gondolom mire mindent megöntözök (nyáron simán 1-2 óra), lemosom a bentont esetleg, hidat, kocsit egyéb dolgokat, néhányszor ki be fog kapcsolni a szivattyú. Gondolom ezeknek a vízműveknek ez annyira nem probléma? Mert nyilván aki egy telken használja, az is hol mos, hol kezet mos, zuhanyzik, mosogat, ott is néhányszor ki be kapcsol. Ez nem jelenthet túl nagy gondot neki nem?

    Illetve egy bónusz kérdésem lenne még. A ki be ág ugye 1"-os. Milyen tömlőt érdemes szerintetek használni? Lehet nyugodtan 1/2"-osat hogy ne legyen túl vastag, vagy inkább 3/4"-os tömlő lenne jobb. Illetve KPE csőből a mostaninál azt hiszem 1" megy le a kútva, gondolom érdemes itt is akkorát vásárolni.

    A kút vízhozama nem probléma, soha nem fogyott el a víz akármeddig locsoltunk, és mindig nagyon tiszta. A mostani szivattyú 6 méter mélyről szívja fel a vizet. Szóval a vízműhöz is ugyanekkorát vennék.

    Köszönöm a segítségeteket, és bocsánat ha kicsit hosszúra sikerült! :R

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák