Új hozzászólás Aktív témák

  • bmwsan

    senior tag

    válasz ctrlaltdel13 #75924 üzenetére

    A gázfozolappal tuti olcsóbb fozni, mint az elektromossal/indukcióssal, mivel a gáz szignifikánsabb olcsóbb energiaforrás. Hiában van hatalmas különbség a hatékonyságban, egy jó húsleves, pacalt, stb. mind a ketto fozolapon ugyanannyi ideig kell fozni.

    (#75925) gerisz23: mint írtam egy lakásról lenne szó, Kiskunfélegyháza, hogy pontosan ki a szolgaltató azt nem tudom. Egy regiépítésu társasház 4 emelet, tizen pár lakás. A komplett elektromos hálózatot cserélni kell, illetve át kelle alakítani, valószínuleg a lakáson kívül is. 3x16A az tuti, ha nincs nagy különbség (csak a fejlesztési díj, esetlegesen apróbb salangok), akkor 3x25A lesz úgy nézki.

    (#75927) Chaser : egy 56nm-es öreg ház lenne, szigetelés nélkül, a futés parapetes gázkonvektorokkal van/lesz megoldva, 1+2 félszoba(konyha, fürdö,mosdóközlekedo), 56nm.

    Köszönöm a tippeket és segítséget!

    Fozés során gyakran használok, egyszerre 2-3zónát is, amibol általában egy magas/maximum fokozaton megy. A h tarifás óra kiesik, mivel klímát csak hutésre használnank a relatív sok helység miatt a futés ki csukva.

    Egy kisebb Ariston bojler van a lakásban a múlt év folyamán lett lecserélve, az éjszakai futés nem lenne elég, mivel estére nem lenne melegvíz, így napközben is muködni-e kell.

    Szárító ez komplikált még, mivel hirtelen sok kiadás lesz, a kombinált 2 elonnyel jár, kevesebb helyett foglal, olcsóbb mint a 2 gép külön. Cserében tudom, hogy sajnos nem helyetessíti 100%-osan a külön gépeket. Bár ha lesz hely akkor, lehet, hogy egymás tetején elfér a két gép.

    A 32A biztos nem lesz elég sajnos, illetve ha már úgyis szetkell barmolni, meg újrahúzni mindent, akkor elokészítjük a dolgokat a 3x25A-nek.

    Mivel napközben keveset leszünk otthon, illetve hétközben nem lesznek nagy fozések és mosások/takarítás, így ez mind a hétvégére csúszik. Nem szeretnék abba belefutni, hogy ne lehessen egyszerre fozni,mosni takarítani, esetleg egy kávét meginni, vagy éppen a ezeket a 40 fokos lakásban kelljen.

    Ezért szeretnék egy olyan rendszert, ahol csak nagyon extra körülmények között lenne limitem.

    Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek még egyszer!

    A jelenlegi álláspont szerint 3x16Alesz, elokészítve 3x25A-re, így késobb kis módosítással és hálózat fejlesztési díjjal, egyszeruen tudunk majd upgradelni, mindeféle nagyobb bontás, kábelhúzás nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák