Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz hakydakillah #56923 üzenetére

    Szerintem a topiklakók többsége épségben megúszta a gyermekkorában gáztűzhely felől ráleselkedő veszélyeket. :U Vedd ki a csapból a tekerőt rögzítő csapot és tedd el a tekerőt, miután elzártad a gázt és kész. Nálunk a szagelszívó tetejére volt feltéve, mire akkorák lettünk, hogy elértük levenni (akár székről), már volt annyi eszünk, hogy ne gyújtsuk magunkra a házat.

    Egy háztartási hosszabbító 10, esetleg 16 A-t bír, ez 2,3-3,68 kW. Alapvetően ilyen vezeték megy a falakban, tehát egy falba dugós konnektopr max 3,68 kW-ot bír el, ami a főzőlapod duplája. Vannak 1, 2 zónás beépíthető indukciós lapok is, amik konnektorról mennek és a logika szerint 2 db 2 zónásat beépítve is jó vagy, de ettől függetlenül a falban futó vezetéknek bírnia kell a terhelés, vagyis 2 zónánként külön kismegszakító és vezeték kell a külön konnektorhoz. És akkor még ott marad a kérdés, hogy mi van a kismegszakító és villanyóra között, valamint mit bír a villanyóra?

    Használtam kerámia főzőlapos villanytűzhelyet is, sokkal több odafigyelést igényel, mint az indukciós és 20 perc után sem hült ki annyira, hogy őszinte mosollyal tudjak tenyérrel támaszkodni rá. Elektromosból indukciósat, pont.

    Gázoshoz még egy ötlet: ha gáztűzhelyhez menő vezeték végén a tázhely előtt van egy hagyományos gázcsap, amit a gyerekek is elérnek. Ezt hagyd figyelmen kívül és tetess fel a csőre a csap elé valahová egy elektromos gázcsapot és egy zárható kapcsolót. Szerintem ez jár a legkevesebb vesződséggel és ha a gyerek feltöri a kulcsos kapcsolót csak azért, hogy a gázzal bajt okozzon, az megtalálná a módját az indukciós esetében is. :U

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák