Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    Üdv!

    Panel szellőzőrendszerrel kapcsolatban lenne kérdésem:

    4 emeletes panel fsz-i lakás, gravitációs szellőző (nincs gáz) - 2 db 25 centi átmérőjű spirálcső: az egyikbe előszobai és konyhai bevezetés, másikba fürdő és WC.

    Ezek a 25 centis spirálcső belsejében hogy vezetődnek el? Mert éppen csak bemegy a nyílás, és máris ott van egy belső fal, és megy felfelé. Kicsit feljebb van egy bevezetés a cső közepébe, tehát kb olyan mint egy periszkóp(jobb hasonlat nem jutott eszembe), hogy por stb ne eshessen vissza a vízszintes bevezető szakaszra?

    Létezik, hogy a gravitációsnál ilyenkor nyáron nulla a huzat, vagy egyenesen visszaáramlás van? Emlékszem régebben mindig úgy néztem meg, hogy jó-e, hogy egy apró vékony papírfecnit elengedtem a nyílás szájánál, és a huzat felrántotta egyből. Most semmi. Leesik, tehát szó szerint gravitációs...

    Hiába szabálytalan, a sok hülye ebbe köti be a konyhai elszívót, és úszik a lakás a kajaszagban, ha felettem sütnek. Szarszag még nincs hálistennek.

    Vmi előírást találtam, hogy elvileg 4 évente tisztítani kell ezeket, holnap fogok rákérdezni a közös képviselőnél, hogy mégis mikor volt ilyen nálunk legutoljára.

    A megoldás egy rendes tetőventillátor lenne, de ahogy ismerem a lakóközösséget, biztos nem fogják megszavazni, mert van 6 épület, mindegyiken 3 nyílás, az 18 ventillátor, ez így alsó hangon 2-3 milla. 84 lakásból soha nem lesz 50%, akik ezt megszavazná. Persze nasa technológiás kerámiagolyós hőszigetelőfestéket anno megszavazta a sok hülye, mert fele annyiba került, mint a dryvit. Egyik lakó hiába írt levelet és dobta be a postaládákba, hogy emberek gondolkodjatok - 12centi keményhab vagy 0,5mm akármilyen festék, és inkább ne legyen semmi, minthogy milliókat verjünk el erre az átverésre.

Új hozzászólás Aktív témák