Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz nyesteb #120182 üzenetére

    Szüleimnél szintén zenész, csak annyi a különbség, hogy a mi füstünket tolja át a szél a szomszéd udvarába. A szomszéd amúgy egy fiatal kőműves srác, szóval apám őt bízta meg, hogy magasítsa meg a kéményünket. :D
    Persze apám előkészült a történetnek: beszerezte az anyagokat, állást csinált, ő volt a segédmunkás is.
    Kb 3 métert emeltek a kéményen, de a turbulencia így is letolja a füstöt a ház melletti udvarba. Apám szalmával, agripellettel tüzel.

    Amúgy ez sajnos általános falun, kertvárosban. Szellőztetni fűtési időszakban nem tudsz akármikor. Jellemzően 16-18 óra után már nincs sok értelme.

    A házközponti szellőztető rendszerek általában a vizes helyiségekből szívják ki a levegőt (konyha, WC, fürdő) és a többiben pedig befúvás van. A kintről érkező levegő útjába tehetsz be aktív szenes, illetve hepa szűrőt, de ezek a légszállítást drasztikusan csökkentik és időről időre cserélni is kell őket. A másik, hogy a házon belüli légáramlás érdekében a jól záródó beltéri ajtókat el kell felejteni: semmilyen küszöb nem lehet. Ennek egyenes következménye, hogy a hanggátlásukat is agyonvágod.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák