Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz pjen #116076 üzenetére

    Szüleimnél is van, 200 literes tartály, ha süt a nap, 6 főre is elég a csirkekopasztó víz, ha nem süt a nap, akkor is 4 fő be tudja osztani. Zuhanyzós a család.

    betyarr: járj utána, amit mindenképp érdemes megcsinálni, az a víz és áram kihelyezése, ne kelljen emiatt födémet átfúrni, stb.

    Eagl3: padlófűtést nem raknék 3,5 tonnás jármű alá, és a B-s jogsival annyi a megengedett (, illetve most már bizonyos esetekben 4,25 t). Elég, ha csak egyszer nézi be valaki és kivételesen nem az Ignis-szel áll be.
    Nem azt mondom, hogy ne legyen fűtés, hanem hogy ne legyen padlófűtés.

    Amikor a kamrámban megfagyott a földön lévő rekeszben a krumpli, akkor mértem 6°C-ot a műanyag pohárba rakott vízben a garázsban. A mostani enyhe téne 13°C-ot és bizony ott forrasztottam, bütyköltem. Ma 22°C van a garázsban.
    Aláírom, hogy kellemesebb a fűtött garázsban lévő autóba beszállni, mint a fűtetlenbe, de tapasztalataim szerint sokkal nagyobb az ugrás a téli csillaggarázs és a fűtetlen zárt garázs, mint a fűtetlen zárt és a fűtött garázs közt.
    Ha meg a gépészet is ott lesz, akkor hőszigetelés ide, vagy oda, valamennyi hőt fog termelni.

    Padlófűtés vs raditáros fűtés pedig megosztja a népet, ezt el kell engedni. Én laktam már konvektoros, tisztán radiátoros, tisztán padlófűtéses, radiátoros+padlófűtéses házban, lakásban is, nekem a hálószobában, fürdőben radiátor vált be, az adja a legmagasabb konfortérzetet. De mégegyszer mondom, ez szubjektív.
    A vegyes dolgot is meg lehet valósítani az eltérő előremenő vízhőmérséklettel együtt egy hőcserélő beiktatásával.

    Lauda: arra gondoltam, ami vizet melegít fel egy hőtárolóba. Az áramot termelőről hallani hideget is, meleget is, nem merem javasolni.

    canniball: a megtermelt áramot is el kell használni: vagy akkuban tárolni, vagy a szolgáltatói hálózatba beletolni. Költség mindkettő és még a fene se tudja, milyen szolgáltatói szerződés kell hozzá most és mi 10-20 év múlva.
    És a fekete leves, amit hallottam, hogy a kiépítés és a várható meghibásodás költsége megeszi a termelt hasznot.
    A vizes rendszer viszont gondozásmentes, télire le kell engedni, vagy drágább, fagyállóval felöltött rendszert kiépíteni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák