Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz cOxeR #114474 üzenetére

    az alap nem azért nem süllyed meg, mert vas van benne, hanem mert olyan mélyen van, ahol már kellően kicsi az alatta levő talajrétegek várható mozgása. Vasalni az alapokat amúgy az elmúlt 20 év vívmánya, korábban nem szokták. És ezért viszik le 80 cm mélyre még akkor is, ha amúgy frankó teherbíró a talaj, mert ott már nem kell fagyhatással számolni. 20 cm mélyen még simán át tud fagyni a talaj, ha beesik egy komoly hideg (bár ez mostanában ritkán van), és úgy elnyomja a lerakott 10-es beton falad, hogy öröm lesz nézni. De nem tudom milyen talaj és terepviszonyok vannak nálad. Egy igazán combos nyári felhőszakadás (amiből meg egyre több van) egy homokos talaj felső 20-30 centijét simán át tudja mosni. Ha még egy kicsit lejt is valamerre a talaj, esetleg úgy, hogy a te kerítésed akadályt képez a "természetes" vízfolyásnak, akkor akár 2-3 ilyen eső ki is tudja mosni a kerítésed alól a homokot.
    Ezért mondtam, hogy tartós megoldást alapozás nélkül nem tudsz. 1-2 évig lehet, hogy helyén marad, de 10 év múlva már biztos nem lesz kerítés az a kerítés.
    A linkelt képeidből a felső meg szerintem minimum 20-as fal, annak azért már megint más az állékonysága, mint a 10-es "zsalukőből" rakottnak.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák