Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Lenne egy kissé bicskanyitogató kérdésem. :U
    Nem tudom hogy máshol hogy szokás, de felénk legjobb tudásom szerint a festők nem veszik figyelembe mondjuk azt hogy egy szobában mennyi ajtó van vagy stb. Nem tudom hogy rendbe van-e ez így.

    Röviden, lakásfelújítási támogatással szeretném az egész házat kifestetni, glettelni.
    Ezzel lenne kapcsolatos a kérdésem, a nappalink pl. ~20m2, téglalap alakú, összesen 4 ajtónyílás van. Ez a 4 ajtónyílás gyakorlatilag kiteszi az téglalap alakú szoba egyik hosszabbik oldalát. Illetve például maga a konyha is kis helyiség, ~12m2, itt például a helyiség fele az csempézve van nagyjából 1,2m magasan, pontosan nem tudom, nagyjából így.

    Hogyha hívok egy festőt és ő kiszámolja nekem a m2 árat, akkor jogosan mondhatom azt hogy na de itt van 4 ajtónyílás, vagy például a csempés példámat?

    A házunk 11x9-es, az 1/3 részét már rendbe rakattuk, le lett kaparva a régi festék, 3 rétegbe glettelték, mennyezet be lett hálózva. Most például szüleim hálószobája 14m2, régi festék lekaparása, 3 réteg glett, mennyezet behálózása, mindennel együtt 200 ezer forint volt.
    Szerintem az összeg rengeteg, a végeredmény természetesen nagyon szép lett.

    Ebből a saját példámból gondolom hogy a ház 2/3-át ha szeretném hasonló módon rendbe tetetni, szerintem az 1 millió forintos árajánlat, anyag+munkadíj, sem kizárt.
    Szerintem szobafestésre ez nagyon sok pénz, viszont ezért is merült fel bennem a kérdést hogy lehet-e vagy szokás-e ilyent mondani hogy sok az ajtó, fele helyiség csempézve van, ne számolja már fel ugyan azt.

    Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák