Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    válasz Met #112059 üzenetére

    Próbából nem zárnád le az Aerecokat? Mintha írtad volna hogy azok előtt évekig nem volt pára gondod.
    Nem nem nem, vagy nem jol erthetoen irtam, vagy felreertetted. A furdoszobaban a ket Aerecos legbeomlo meg a regi 20x20-as fakeretes ott vannak amiota bekoltoztunk, 5 eve. A furdoben mondjuk 1 eve kezdtuk el latni hogy valami nem stimmel, es ez 1 ev alatt jutott el oda hogy mar tenyernyi reszen az ablak felett le is jott a festek, elotte semmi nem volt.
    Az Aerecos ket legbeomlot nem tudom lezarni, azok ha jol lattam gyakorlatilag (ventillator nelkuli) ket sima lyuk kifele a falon az utcara. Max betomni tudnam....

    En azt gondoltam egyebkent hogy ezekkel mi eppen hogy a masik veglte vagyunk az atlagos emberekhez, furdoszobakhoz kepest ahol sokszor meg szellozo sincs es csodalkoznak hogy bepeneszednek. Abban remenykedtem hogy a ket legbeomlo, plusz az ablak biztosit annyi szellozest hogy garantaltan nem peneszedhetunk be, hisz ezek extrak.

    Páratartalom mérő bármelyik jó amelyiket lehet kalibrálni, mert onnan tudod hogy pontosan mér.
    Keressek igy ra googleba hoyg kalibralhato paratartalom merok? van valam iajanlas, uzlet, barmi?

    Azt írod az állandóan nyitva lévő ablak felett csapódik le a pára?
    Ezen miért csodálkozol? A pára a leghidegebb ponton csapódik le, mivel nyitva az ablak, ott csapódik le.
    Ez sem teljsen igy irtam/ertettem. Nem csak es kizarolag az ablak korul, hanem azon a falfeluleten, mondjuk egy 2x2m-es reszen. Csempezve van a furdo, mondjuk 190cm magassagig, felette a plafoning festve. A falnak az a resze ami az utcafront ebben a csempe es plafon kozotti szakaszban teljes szelessegben "izzad estenkent" a furdes kozben, utan. (nem csak az ablak felett, vagy korul.)
    Az ablak felett kozvetlenul jott mar le a festek.
    A fal nagyresze nedves, napkozben is, latszatra is, tapintasra is nedves, napkozben pedig nem furdunk, nincs para. Ezert nem mondom 100%-ra hogy csak "miattunk" vagy az "esetlegesen megnovekedett para miatt" van a baj, hanem esetleg lehetne valami beazas is?? Vagy idovel ezek az esti 1 orara bezart, furdes kozbeni parak ennyire tonkretennek a falat (2db Aerecos legbeomlo mellett is????)
    Futunk mi, azzal nincs gond, de ahogy irtam fentebb, 22 fokos lakas mellett ez a fal 17 fokos volt.
    Abban lehet van valami (bar mi pont az ellenkezojet gondoltuk) hogy ha kvazi allandoan nyitva van resre az ablak akkor szellozik, tehat tuti nem parasodunk be, es nem lesz peneszunk.
    Tehat pont a furdes idejere van csukva, es egyebkent a nap tobbi reszeben resre nyitva.
    G.

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák