Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    Sziasztok!

    Meg a #111841 hozzaszolashoz visszamenoleg irnek, kerdeznek, mivel tul sok infot nem kaptam.
    Az elmult napokban beszelgettem egy-ket lakoval, fokent az ugyanazon falon levo alattunk lakokkal esetleg van e naluk is valami hasonlo jelenseg, vagy esetleg gyanakodhatunk e beazasra, stb. Masnal semmi.

    Az egyik (idosebb lakonk, a "mindenes bacsi") mondta hogy hat szerinte pofonegyszeru a dolog, biztos azert van, mert 5 eve amikor vettuk a lakast es felujitotuk es kifestettuk akkor valami diszperzios festekkel festettek ki ami nem engedi at a parat. Ennek semmi koze a haz nulla szigetelesehez, merthat regen miert nem peneszedtek a lakasok.

    En meg ezt a festekes dolgot soha nem hallottam, igazabol mindegy is.
    Arra szeretnek koncentralni mit tudunk csinalni, mert a kozoskepviselo nyilvan nem fogja most tobb millioert leszigeteltetni a hazat, csak mert nalunk ket helyiseg peneszes lett.

    Kernek kezzelfoghato tanacsokat, es csak hogy ne kelljen total visszaolvasni, a furdoben, mar egy 10cm-es reszen felazott, levalt a festek (a 20x20 kis faablak feletti resznel), a tobbi resze ennek a falnak "csak lathatoan nedves" ilyenkor napkozben is tapintasra is, estenkent furdesnel, pedig ahogy irtam is, lathatoan "izzad a fal"

    Kaptam kolcson egy infras homerot, megneztuk a falakat.
    22 fok volt a nappaliban ahol a termosztat is van, itt illetve a gyerek szobajaban 21 es 22 fokosak voltak a falak.
    Az ominozus furdoben es haloszobaban aminel mindkettonel ugyanaz a falfelulet az utcafele, 17 es 17.5 fokosak a falak, nappal, delben merve.

    1) Gondolom megerne azert a paratartalmat is megmerni, ezt hogyan tudom, mit, honnan, mennyiert kene beszerezni, ezt megnezni?

    2) Kernek ajanlatot, segitseget olyan cegre, szakemberre akivel meg lehetne ezt nezetni es megoldast kerni. (Feltetelezem ha szeretnenk megszabadulni most a penesztol es nem hagyni tovabb romlani a helyzetet, le kene ebben a ket helyisegben szedni a festeket meg a vakolatot es ujrafestetni)

    2.1) Van barmi "belso megoldas" amit tudnank csinalni hogy jobba tegyuk a helyzetet, mert kulso szigeteles szinte 100% miattunk nem lesz a hazon?

    3) Ahogy irtam az eredeti hozzaszolasban es utana is, a furdoben van ket Aerecos legbeomlo + a 20x20-as ablak (ez gyakorlatilag telen nyaron 0-24 ben nyitva, csak este csukjuk be a furdesre, utana mar nyitjuk is vissza), a konyhaban is van Aerecos higroszabalyzos szellozo az ablakon.
    A haloszobaban nincs semmi (ami most meglepetesre a sarokban feketen bepeneszedett unnepekkor, azota nem lattam hogy visszajott volna), de itt is naponta 2-3x szelloztetunk.

    koszonom,
    G.

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák