Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz kurion #110922 üzenetére

    A parketta nem salakon van. A párnafa, vakpadló van salakon, ezen van a parketta.
    Ha a parketta a hagyományos 20-22 mm vastag, akkor akár rezgővágóval felülről kivágod a hexagon formát a parkettából, a parkettát felfeszegeted a párnafáról, majd bevágsz a helyére 8 mm vastag rétegelt lemezt. A hidegburkolat gondolom, 10 mm vastag, szóval lesz helyed a csemperagasztó számára is. Érdemes hidegburkolati L-profilt rakni a parketta és a kő közé, egyrészt nem fogja felvenni a parketta bütü oldala a csemperagasztóból és a bő vízzel visszamosott fugából a vizet, másrészt a fém és kő között szebben is tudsz fugázni és a fém, parketta közé mehet rugalmas tömítőanyag.
    Rétegelt lemezből van vízálló, hőálló, lefúrod a párnafához, esetleg vala gyantás alapozóval megkínálod, hogy a csemperagasztó fogjon.

    A dolog szépséghibája, hogy ökölszabályként ahol az aljzatban dilatáció van, ott a burkolatban is. A fa alépítmény máshogy mozog, mint a fal vonalában az alap, vagy a kő alatti beton. Ha alá is betonoznál a parketta helyére kerülő betonnak, akkor is azt a betondarabot jó lenne bevasalni a meglévőhöz, hogy a falnyílásban ne legyen később sem baj.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák