Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Lauda #101696 üzenetére

    A 2G és az 5G is szabvány, a gyártók licenszelik. Méretben persze eltérnek, nehogy egyik gyártó padlója kompatibilis legyen a másikéval, de az elv ugyanaz.
    Bontható, de a klikk nem enged. Azaz a teljes sort egyszerre kell felbillenteni az előzőről, majd a sort elementként oldalra szét lehet csúsztatni.

    Kiváló hő- és hangszigetelő, faőrlemény alapú laminált padló alátét. - szóval ezeknek a dolgoknak vannak mérőszámai. A hőszigetelés mértékegysége (W*m^2)/K, a nagyobb értékű szigetel jobban, a hangszigetelés pedig dB mértékegységgel rendelkezik, szintén a nagyobb értékű szigetel jobban.
    A magyar padlófűtéses szabvány összhangban a német DIN szabvánnyal azt mondja ki, hogy 0,17 (W*m^2)/K alatt minden jó padlófűtésre és a kisebb érték a jobb. Mindent össze kell adni, ami a betonra megy: párazáró, alátét, padló. Egy laminált padló vastagságtól függően 0,06-0,12 közt mozog, egy alátét 0,004-0,06 közt, előbbi a padlófűtésre kihegyezett prémium alátét, utóbbi a tekercses parafa, hullámpapír, ilyesmi. Tehát még egy hőszigetelőként ismert anyaggal együtt is egy vékonyabb laminált padló szabvány szerint vígan alkalmas padlófűtésre. Ebből is kijön, hogy hőszigetelést nem a 2-5 mm vastag alátéttel kell megvalósítani. :))
    Zajcsillapításra kihegyezett alátétek 17-22 dB közt mozognak.
    Természetesen egy kurta hang, vagy technika adatlap sem szerepel ezekről az adatokról a Diego honlapján, úgyhogy kénytelen vagy hinni az ajánlásnak.

    Ha hőérzetre akarsz rámenni és kemény burkolatot akarsz, akkor parafa padló. Abból is van klikkes, HDF középréteg, 5G, stb. A padló hőmérséklete a parafa, a laminált, a faparketta és a hidegburkolat esetében is ugyanaz, de a sűrűség nem mindegy. Sorrendben: kb 500, 900, 800, 2500 kg/m^3, természetesen a kisebb sűrűségű anyag hamarabb, könnyebben átveszi a telpad hőjét és nem "süt a hideg". Ezért jobb a hőérzet melegburkolaton, mint hidegburkolaton és ezért van különbség melegburkolat és melegburkolat közt.
    Ja, hogy a parafa padló többszörösébe kerül egy Diego-s, vagy a legtöbb lamináltnak? Én kérek elnézést.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák