Új hozzászólás Aktív témák

  • ggeleven

    őstag

    válasz bobace #1377 üzenetére

    Igen, el lehet számolni őket vállalkozói szerződés nélkül is. Nagyon leegyszerűsítve a lényeg, hogy minimum 1,5 milliós értékben legyen munkadíjad és a többi mehet támogatott eszközökre. Meg kell nézni pontosan, hogy minden támogatott-e, amit szeretnél. Olyan eszközöket/anyagokat számolnak el, amit beépíthetsz és nem tudod tovább vinni egy másik ingatlanba (az egy más kérdés, hogy egy beépített konyhát/hűtőt/főzőlapot is simán lehet mozgatni). A támogatás szempontjából nem vagy köteles asztalossal és villanyszerelővel szerződni egy főzőlap beüzemeléséhez (gari már más kérdés).

    @zoltan6
    Többektől az a tapasztalat jött vissza, hogy nem muszáj külön számlázni a munkát és anyagot, amennyiben a számlához tartozik részletezés avagy pl teljesítési igazolás (természetesen minden adattal és a számlára pontsan hivatkozva).
    Az munkadíj elszámolásához nem elég csak számla, mert megbízási szerződést is kell kötni (halál egyszerű, alig pár adatos), aminek a mellékletében szerepeltetni kell a konkrét munkát és bontva munkadíjat és anyagktg-et. Az is lehet simán, hogy az anyag pl Obis és a munkadíj pedig jön a vállalkozótól (csak külön sorba kell majd felvezetni az összesítőben).

    Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

Új hozzászólás Aktív témák