Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
Én télen kaptam a kutyusomat (egy jópár éve)
mi is kinti kutyának szántuk,de mivel tél volt levittük a garázsba,míg a bundája elég vastag nem lett.Utánna kivittük szoktatni a havat,én fáradtam el a futkározásban nem ő
1 hét után meg is szokta + meg is nőtt + a hó is olvadt szóval ....Most pedig vígan szaladgál a kinti kennelében
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Nem kell rögtön az első napon egyedül léthez szoktatni szerintem, még csak most szakították el az anyjától, testvéreitől. Arra ráérsz pár nappal később is mikor már otthonosan mozog az új helyén.
Nem azt mondom, hogy minden kutyát be kell engedni az elején. Viszont ha nyüszít, ugat az éjszaka akkor nem árt megnyugtatni azzal, hogy a közeledben lehet. -
niyabinghi
tag
válasz Winner_hun #4169 üzenetére
Kéész
-
titán
válasz Gombinyó #4204 üzenetére
Jó, beengeded. Majd 3 nap után már nem, akkor nem fog nyüszíteni? De, mégjobban.
Ha meg nyüszít és állandóan kifutkozol, akkor rájön, hogy eléri a célját és juszt is nyüszíteni fog, ha bemész. Ergo cumiztat a kutya.
Egy-két éjszaka nyüszít meg ugat, aztán abbahagyja, mert rájön, hogy semmi értelme. Másképp nem lehet velük, mert hülyére vesznek.
Nekem mindegy, éjszakáztassátok ottbent, én nem tenném az biztos.[ Szerkesztve ]
-
niyabinghi
tag
válasz Gombinyó #4204 üzenetére
A tutujgatással csak megerősíted benne, hogy sikoltozni kell és beengeditek. Hamar rájön, hogy ha unatkozik éjszaka, elég kicsit ordítani és már mehet is be. Ha teljesen udvaros kutya lesz, sztem nem érdemes elbaszni az elején ezzel, de te tudod.
Mondjuk nálam lakásban vannak, itt más a szitu, de eleinte szállítóboxban aludtak, ott sem volt ugrándozás-kiengedés ha megnyikkantak. -
titán
válasz niyabinghi #4207 üzenetére
Ma copatáson van a Roni is. Megint beverte a durcást a táp miatt, na mondom fiam akkor holnap (azaz ma) estig nyista evészet. Szvsz este a tálat is beszippantja majd.
[ Szerkesztve ]
-
vergilx
őstag
Kap egy kis plüss állatot,amihez hozzábújik,alszik vele.akkor elvileg nem fog sírni.
Amugy hátul van a kenneljében. -
Gombinyó
őstag
Nem éjszakázott bent nálunk, szerencsére nem volt vele semmi gond. Nyugodtan aludt a teraszon Szilveszterkor is elvolt, ritka nyugodt.
Ismerősöm mesélte, hogy az ő kutyája sírt mikor odakerült hozzájuk (szintén labrador) és ő beengedte. Másnap már az övé is az udvaron aludt minden gond nélkül.
-
Moneo
tag
-
-
vergilx
őstag
Nah,közös megegyezéssel a kutyu neve:Aldo(anyám egyszerre becézteodi,Dodó.. ).
Igaz h nem B betűs,de nem baj. -
titán
válasz niyabinghi #4218 üzenetére
Jelentem a tál kinyalva! Épp az előbb adtam neki, odatapadt mint a mágnes.
Igaz egyébként, meg fogja enni, csak idő kérdése. Az a fontos, hogy nem szabad megsajnálni és adni neki valamit, amit biztos megeszik, mert legközöelebb és utána mindig ezt a játékot fogja játszani a kis szemét.
-
Winner_hun
titán
1 éves veszettség elleni oltás, kullancs meg bolha elleni lötyi, féreghajtó projekt done. Majd jön nemsokára egy diszplázia szűrés meg fogtisztítás.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Ati007
őstag
a napokban mehetek a kis német juhászomért de mivel kb 10éve volt kutyám szeretném ha hasznos tanácsokkal látnátok el étkeztetés terén(menyit és mikor kell adni a kicsinek) és hogy milyen oltásokat és mikor kell beadatni neki.Meg persze egyéb 5leteket is várok.
Képet rakok fel ha elhoztam már. -
Winner_hun
titán
1 éves koráig reggel - délben - este kaja, oltásokat a doki elmondja. Meg még sokmindent.
Amit adsz neki, a táp zacskóján rajta lesz hogy mekkora súlyhoz mennyi kell. Ha nem sokezres tápot veszel akkor vitamintablettát feltétlen adj neki (bár lehet amúgyse árt) - ezt egy hétig adod, egy hétig nem. + zöldalga kivonatot is kérj majd, németjuhásznak a diszplázia ellen jó, kávéskanálnyit kell neki rászórni a tápjára, naponta egyszer. Olyat hallottam, hogy ha folyamatosan adja az ember a kutyának akkor a hasának az nem lesz jó, megkérdeztem az állatorvost hogy van-e mellékhatása, azt mondta hogy nincs. 2-3 hónapot simán kapott folyamatosan, semmi baja tőle. Néha azért beiktattam 1-2 hét szünetet.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kircipeti
senior tag
Erdemes akkor elhozni, amikor par napot vele tudsz maradni, mert eleinte felni fog egyedul. Nekunk pl. a teraszon alszik es eleinte nem mert lemenni a sotetbe wczni, a helyere meg mar megsem csinal oda. Par orat bir csak ki kiskoraban hugyozas nelkul, ezert ejjel fel kellett kelni hozza.
Erdemes mar koran szoktatni a nyakorvhoz, porazhoz (eves elott raadod par percre, jatszotok, megdicsered es kaja). Ha viszed szabadba, akkor ne feledkezz meg a kullancsok elleni vedekezesrol (hethetes kortol van Scalibor nyakorv, Advantix csepp). -
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #4224 üzenetére
Ja igen: csokit, krumplit, csontot ne.
Első kettőt inkább sose, csontból amelyik szilánkosan törik azt ne. Ha kap csontot, nem árt rizzsel adni neki.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Ati007
őstag
köszi az infókat, holnap megyek érte.
-
Moneo
tag
-
Kidus
őstag
válasz kircipeti #4225 üzenetére
Szabadba jobb ha nem viszi 3 honapos kora elott, amig az osszes oltas meg nincs.
Addig nem erintkezhet mas kutyaval.
Fereghajtas tobbszor is kell, oltasoknal majd doki elmondja szepen, be is szoktak irni a kovetkezo esedekes datumot az oltasi konyvbe, hogy ne legyen gond.
Ettol fuggetlenul ha kert van, kell ra kullancsvedelem, erre jok a kis nyakorvek, Scalibor-rol meg eddig csak jot hallottam, en is tudom javasolni.
Amig kicsi, szaraztapot aztatva ajanlanam, abbol is jobbfelet ( epp mostanaban beszelgettunk rola, melyikek a jok, olvass vissza, es aztan majd ugyis meglatod ).Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #4227 üzenetére
Fott krumplival nincs gond.
Viszont csoki, csont valoban leginkabb soha.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #4232 üzenetére
Nem, emesztheto. Meg vitaminforras is, C es K vitamin, es meg valami, amire mar nem emlekeszem, pedig mostanaban neztem.
Na majd minnya utananezek
Nyersen viszont tenyleg nem szabad, valaki itt irta, hogy nem lett baja, valoszinuleg keveset evett.
Neha rizs helyett lehet "koretnek" adni fott krumplit, mondjuk alapjaraton inkabb hus meg rizs, az meg dietas kajanak
Normal esetben vagy otthon fozott hus ( akinek van ideje meg turelme ), vagy szaraztap.
Ezeket mondjuk felnott kutyara irtam, kolyoknek a fentebbi van ervenyben, aztatott szaraz.
En anno az elso kutyamnak muzlit is adtam ( kukoricapelyhet ) kis vizes tejjel, amig nagyon kicsi volt, bele mezet, imadta, de ez 15 eve volt, azota biztos sokat valtozott a vilagszerk: megtalaltam, B vitamin
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
titán
válasz niyabinghi #4222 üzenetére
Jóvan' na, tied a pont!
Ati007: Egy újabb Német Juhász a topikban! Grat, várjuk szeretettel!
[ Szerkesztve ]
-
Ati007
őstag
Azt kérdezném még meg hogy irtátok nem szabad más kutyál lözelébe vinni amig nincs meg az összes oltása, namost nekünk van egy yorkink is akkor addig nem szabad összeengedni őket? A yorki csak a kertben van nem szoktuk kivinni szabadba ahol más kutyákkal is talizna.
-
Ati007
őstag
melyik tápot ajánljátok ha a legjobbat szeretném a kiskutyának?
-
Kidus
őstag
(Purina)DogChow, Acana, Eukanuba igy sorrendben nalam.
De arban/kutyadra szabva majd meglatod te, melyik tap jon be legjobban.
Azt is nezni kell, mikor veszed, hogy a dragabb tapok altalaban koncentraltabbak, kevesebb kell belole, igy lehet, hogy egy ugyanakkora zacsko dragabbal jobban jarsz, de meg kell nezni, mi az adagolas mert lehet, hogy csak a neve miatt draga.
Pedigree meg hasonlo kategoriakat szerintem el lehet felejteni.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Bibby
addikt
Ha a legjobbat akarod akkor szuperprémium tápot vegyél. Annyi van abból is mint a szemét úgyhogy választani nem egyszerű. Talán a legismertebb a royal canin. Pl ez direkt német juhász junior. (Az más kérdés hogy valószínűleg ennyire jó táp nem "szükséges" hacsak nem viszed kiállításra, de ha meg akarod neki adni a legjobbat költségekre való tekintet nélkül...)
Ελευθερια η θανατος
-
titán
-
kircipeti
senior tag
Detto
Ma a kutyasuliban majdnem megharapott egy b*zi boxer, eppen dicsertem meg Gonzo kutyat (simitottam az oldalat) egy hatraarc utan, az meg rakapott a kezemre. Multheten allitolag egy csajnak ment neki, csak en akkor nem voltam es nem tudtam, hogy ilyen veszelyes joszag. Mondjuk nem szidom a kutyat, inkabb a gazdajat, mert oda sem jott a vegen bocsanatotkerni. Vagy ha tudja, hogy ilyen, akkor rovidporazon tartom es nem engedem elboklaszni.
Ati007: Tovabba erdemes figyelembevenni, hogy a jobb minosegu tapok melle (en acana parti vagyok) nem kell vitaminomkiegeszitoket adagolnod.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz kircipeti #4243 üzenetére
Nem rúgtál bele a bjúzijába? Múltkor én egy rotiba küldtem bele akkorát, hogy repült 3 métert, a Ronit akarta megtámadni. Sétálunk pórázon, egyszer csak megjelenik 2 rotis fax, az egyik megfogta a dögöt, a másik kutya viszont elindul felénk, gazdival utána, aztán kicsúszott a póráz a kezéből és onnantól a kutya padlógázon felénk. Én meg bal kézzel fogom a Ronit, közben koncentrálok és pont a legjobb időben, mikor odaért, jobb lábbal megküldtem amit szólt. Nyikkant is rendesen és jó három métert áthelyeződött. Igaz nem egy teljesen kifejlett roti volt, de már elég szép húsban volt. Hát a k anyját az ilyennek, ha nem bír a kutyával, akkor ne tartson, vagy ne vigye ki az utcára.
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
Dehogy rugtam, nem rugdossuk mas kutyajat, sajatot meg plane. Najo a picsanbillentes meg belefer
Azert bator vagy hallod, ha nem talalod el es leharapja a labad, akkor mi van? Persze a budos k anyjat az ilyen gazdanak, aki nem birja porazon tartani a dogjet.
Gonzonak ma meg egy dobermann akarta beakasztani a lompost a suliban, de kapott az arcaba olyan morgast, hogy en kertem elnezest de ez mar nem az elso ilyen esetuk. -
titán
válasz Gombinyó #4245 üzenetére
Most képzeld el, bár nem engem szemelt ki áldozatnak, hanem a Ronit, azt meg nehezen vezetné egy kisgyerek.
kircipeti: Hát ha engem megkapott volna, biztos pofánvágom vagy azt is egy jobbossal megkínálom.
Akkor nem gondolkodtam ezen, csak hogy meg kell védenem a kutyát. Nem mintha magát nem tudta volna megvédeni, de egy ilyen verekedésből bármi lehet, akár komoly sérülést is szenvedhetnek. Csak gondolj bele, két ilyen kaliberű kutya egymásnak esik. Neféd utána a gazdája se mert vakerni, még én mondtam neki, bazmeg' fogja vissza a rohadt kutyáját, vagy valami hasonlót, eléggé felment a pumpa bennem is.Jó kanos lehetett a dög, meg is érdemli ha kap a pofájába. Sokszor látok olyat is, hogy a fejét keféli a másik kutyának, 3-al ezelőtti kutyánk is szuka létére állandóan kamatyolta a másikat. Fejbe, oldalba, ahonnan meg tudta fogni.
-
Loretto
veterán
No ma újabb képek (D900i) készültek "Banflás őrmesterről"
Egy
Kettő
Három
Most 7 hónaposak vagyunk.
Egy hónappal ezelőtt.
Három hónaposan.
Eléggé látni a különbséget, egy hónap alatt is annyit szélesedett a feje, mégha a képek nem is adják vissza, háta olyan 40cm és 26 kg[ Szerkesztve ]
Soirée...
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest