Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Dorian #33033 üzenetére

    Norbi is egy vallás, mi meg ugye hívő ország vagyunk, megmondták. :D
    Engem az üdítőitalok akasztottak ki, de leginkább az energiaitalok. Régen sokat ittam, már évek óta a megjelenő új ízek mind édesítőszeresek ezen eléggé kiakadtam és minden csoportban megmagyarázták, hogy ez mennyire jó és a káros cukor nincs benne. Egy édesítőszeres energiaitalról beszélni egy mondatban az egészségességről az meredek. És még energiát se ad a cukor nélkül és egy olyan termék amiből eleve csak napi egyet isznak vagy kettőt tehát keveset, kevés a cukorbevitel vele, de ugye az édesítőszer kellett és mindbe... Hát én nem bírtam sokáig azt a sok hülyeséget amiket olvasgattam már, úgyhogy leszoktam az energiaitalokról is évekkel ezelőtt, meg az energiaitalos csoportokból is kiléptem.

    Sztívia elvileg jó, nem tudom miért nem terjedt el, Nestea vagy Fusetea ami használja üdítőben, mindenki inkább aszpartám, aceszulfám vagy 1-2 egyéb dologgal édesít.
    Aszpartám is a fentebb levezetett gyomírtós dózis arányok miatt kapható a boltokban, mert bizonyítottan rákkeltő, de embertelen sokat meg kell enni hozzá. Napi 2 liter aszpartámos üdítő évtizedekig fogyasztva simán gyomorrák, de ennyit szerencsétleneken kívül nem iszik meg normális ember. Ezért van csecsemőtápban is, ezért lehet E250 pác-só a húsokban, hiába rákkeltő anyag, de nem eszünk belőle annyit és még az mellé is hajlamosító tényezők kellenek. Nem lesz egészséges így se, de ez az oka amiért kapható a boltokban mégis.

Új hozzászólás Aktív témák