Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz td #20498 üzenetére

    A lemezkezelőről screenshotokat ugyan nem mutattál, de ha jól értem, akkor nálad valami ilyesmi van. Mármint "üres" a partíció és a legtöbb opció inaktív a menüben. Ilyen és ehhez hasonló akkor fordul elő, ha például a Windows által nem támogatott fájlrendszer, vagy partíciós tábla van a lemezen. A linkelt esetnél a Win7 a GPT-t nyilván támogatja, tehát ott inkább az előbbi lehet az oka, vagy valami egyéb.

    Virtuális gépen egyébként kipróbáltam és a W2K simán kezelte a Win10 alatt particionált MBR | NTFS formátumú külső HDD-t. Ha exFAT / Ext4 fájlrendszerre formáztam, akkor már nem, de a lemezkezelőben a jobbklikkes menü opciói aktívak voltak. Utóbbi mondjuk érdekes, mert pl. az XP az Ext4 fájlrendszert már ismeretlennek jelöli és inaktív a menü a fentebb linkelt eset mintájára. Majd következett W2K alatt a GPT, aminél szintén inaktív volt csaknem minden. Viszont a GPT-védőpartíció szöveget már nem írta ki, mint az XP.

    Említetted korábban, hogy van egy Win10-es gép is a közelben. Ezt az MBR / GPT partícióstílust legcélszerűbb lenne azon lecsekkolni az alábbi módszerekkel. Illetve külső particionáló programok szintén megmutatják, ami a korábban linkelt hozzászólás első képén is látható. Ezek egyébként elvileg adatvesztés nélkül tudnak MBR ◄——► GPT között oda-vissza konvertálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák