Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz Naturalist #2197 üzenetére

    Jó látom az a felére esés 23%? A sok szélmalmot, napelemet, vízerőművet tekintve már ezt is nagyon köhögve sikerült elérni 28 év alatt. Ebben nincs benne az utóbbi pár év németországi atomerőművi leállítások és azok branaszénnel és LNG gázerőművekkel való pótlása.
    Amit még sikerült elérni az az energia instabilitás, erről azt írják a szakik, hogy a legtöbb helyen kb 1/3-t érhetik el a megújulók, mert felette kiszolgáltatottá válik a gazdaság.
    Kicsit olyan ez a hurráoptimista, sikeres dekarbonizációs számítás, hogy ha X napelemmel az energia igény 50%-a elégíthető ki akkor 2X napelemmel már 100%, 3X-el meg már exportálunk... Ha így csökken Európa ipara, gazdasága akkor viszont tényleg tovább csökkenhet a kibocsátás.
    Egy példát írnék hogyan visznek félre a karbonszámításokkal. A biodízel is beleszámít a csökkentésbe, mert az is megújuló, 'fenntartható'. Viszont ezt a biodízelt távol-keleten, meg dél-Amerikában állítják elő az esőerdők kivágásával, mert így éri meg, maga a termelés is külön környezeti terhelés.

Új hozzászólás Aktív témák