Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz [HUN]NIMROD #1566 üzenetére

    Ha már ilyen engedékeny vagy, én is megpróbáltam elképzelni a te verziódat. Nézzük időrendben:

    1. A Pfizer rájön, hogy a vakcinájuk sz.r: a petricsészében a vírusok jóízűen megették az antitesteket, a kísérleti egerek mind megdöglöttek, a beoltott tesztalanyok között meg több lett a fertőzés, mint a kontrollcsoportban. De azért belevágnak, ha már dolgoztak vele.

    2. Beadják engedélyeztetésre az oltást tucatnyi hatóságnak (köztük az európainak, meg az usának), akik, ugye, elsősorban két dolgot néznek: legyen hatásos, és ne ártson (túl sokat). És mit ad isten, néhány hónapnyi piszmogás után mindenhol megkapták a forgalomba hozatali engedélyt. (Nyilván az ezredik generikus aszpirinszármazék engedélyeztetése után már senkinek sem volt kedve elolvasni újabb sok ezer oldalnyi kettős vak teszt dokumentációt.)

    3. Az eladás is necces volt, hiszen sajnos a cég jogászai ragaszkodtak hozzá, hogy a szerződésbe bele kell írni, hogy a szer nem hatékony, hogy ne legyen támadási felület. (Ez ugye a kisárgított rész, ahonnan a párbeszédünk indult.) Óriási szerencséjükre a vevők nem olvasták el a szerződésnek még az első oldalát sem... (Persze néhány 10 milliárd dolláros tétel nem is igazán indokolja vevői oldalról az alaposságot.)

    4. A következő kritikus pont az volt, amikor elkezdték milliárdos nagyságrendben beadni az oltást a megszeppent lakosságnak. És ismét óriási mázlijuk lett, hiszen mire végigoltották a népességet, teljesen magától elmúlt a járvány.

    5. De ezzel még nem múlt el a veszély, mert több tízezer tudós bukott rá a témára, és kezdte el gyártani ezerszám a tanulmányokat, és jelentős részben az oltások hatékonyságát is firtatták, de még itt sem következett be lebukás, ami jól mutatja, hogy mennyit is ér valójában a tudomány.

    6. Voltak még kisebb csaták, pl. meg kellett bizonyára küzdeni a konkurens gyógyszergyárak áskálódásával (akik milliókat buktak a sikertelen vakcinafejlesztésükön, és nem díjazták a Pfizer unfair eljárását), de valahogy ezeket is sikerült a Pfizer-nek kezelnie.

    7. És mikor idén májusban a Pfizer azt hitte, hogy végleg elmúlt a veszély, és végleg megúszták a dolgot, jött a "hirtelen meghalt"nevű twitter X alteregó, aki egyetlen jól irányzott tweettel iksszel lerántotta a leplet az egész bűnös machinációról...

    (A következményeket csak találgatni tudom. Öngyilkos lesz a Pfizer vezérigazgatója? Összeomlik a tőzsde? A Nature a jövőben tudományos folyóiratok helyett bulvár lapokat ad ki? Az egyetemeken druida képzés indul?)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák