Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
7800X3D-re melyek az ajánlott hűtők?
ARCTIC Liquid Freezer II-t nézegettem, itt igaz, hogy a nagyobb jobb?
280 -40k
360 - 40k
420 - 42k
Házamba TT Core X5 a 420-as nem tudom, még befér-e, lehet, hogy az már pont nem. -
evitiguF
senior tag
Egy kis segítséget kérnék, új vagyok AIO téren.
[MAG B650 TOMAHAWK WIFI] + [Liquid Freezer II 360 Rev 7 ]
[Manual] alapján én a Pump_Fan1-re kötöttem rá a 4pines csatlakozót, majd a biosban az arctic ajánlása alapján állítottam a [görbét] .
Ez így rendben van? Vagy a CPU_Fan1- re kellene kötni?
Kell ezen még bármit állítani? -
evitiguF
senior tag
válasz MaddeNNNN #21579 üzenetére
Ebben a Kitguru tesztben is látom a diagramokon, hogy "Fan @ XXX RPM, XXX RPM Pump.
[link] múltkor tettem fel a kérdésemet, hogy jól állítottam-e össze a rendszert, erre megerősítést is kaptam.
Kérdésem az lenne, hogy ezt milyen progival lehetne kiolvasnom, hogy mi mennyin megy?
Mert HWInfo csak egy PUMPFAN értéket mutat.
Ezt amúgy külön kezeli a rendszer, hogy mennyivel megy a pumpa, és mennyivel a ventik? Vagy a PWM teszi a dolgát, jó az úgy ahogy van, nem érdemes belemélyedni. -
evitiguF
senior tag
válasz Milka 78 #21657 üzenetére
Ezt már többször olvastam itt, múltkor rá is kérdeztem, de válasz nem érkezett.
Te is írod, hogy pumpát is, és ventiket is leszabályozva használod.
Hogy lehet a kettőt külön kezelni?
Hol tudom ezt beállítani?
AC LF 360asom van, ennek egy db 4pines kábele van, amit rádugtam az alaplap pump fan csatlakozójára, majd az AC oldalán található ventiprofilt beállítottam biosban.
De ezzel én nem látom külön a pumpát, és külön a ventiket. -
evitiguF
senior tag
válasz Marci112233 #22160 üzenetére
Először én is azt gondoltam, hogy nem kell a világítás, de az egy olyan funkció amit ha akarsz ki is tudsz kapcsolni.
Jelenleg is egy sima LF II 360om van, ott sincs világítás.
Viszont a különbözet a nonRGB és RGB verzió között olyan csekély, hogy szerintem megéri az RGBset választani.
Későbbi eladásnál is valószínű hamarabb elmegy, mert a többség a "világítósat" keresi. -
evitiguF
senior tag
válasz Busterftw #22177 üzenetére
12:52nél kezdi el mondani, ott van az LF3, és ott mondja, hogy a pumpa is hangosabb, meg a ventik is hangosabbak. (Definitely louder)
Hozzáteszi, hogy igaz, rövid idejük volt tesztelni.Mindkettő fel van hangosítva, és ott is érzékelni, hogy "morgósabb" az LF3 hangja.
De majd előben kiderül, sokféle beépítés van, zárt ház, nyitott ház, milyen messze ülsz tőle, stb.
Meg mások az egyéni tűréshatárok is. Vagy a hallás. Van akit bizonyos hang, zaj nem zavar, ami mást már igen.
Én remélem, hogy csendes lesz. -
evitiguF
senior tag
Beüzemeltem én is a LF III 360-at, de nem esett le az állam, sőt...
Nálam a LF II 360 konkrétan jobb értékeket produkált.Beállítások, szobahőmérséklet természetesen ugyanaz.
Nincs hatalmas különbség, 2-3fok, Cinebench R23, 3DMark CPU test és Port Royalban mérve, de sorra az LFII kapott jobb eredményt.Ami még számomra negatívum, hogy a KC3000-es SSD-men hűtőborda van, ezt le kellett szednem, mert az LF III csövei rálógnak, és így nem szerelhető fel a hűtő.
Így most gondolkodom, melyik maradjon, melyik menjen.Ha valaki kimaradt volna a fehér ARGB-s 360-as LF III-ból, és ilyet szeretne, jelentkezhet nálam...
-
evitiguF
senior tag
válasz Locutus #22377 üzenetére
Egészen biztosan.
Ma még külön ellenőriztem, hogy az MX-6 rendesen szétterült-e.
Minden a helyén, minden csavar megfelelően meghúzva.
AM5.re nagyon máshogy fel sem lehet tenni, elég egyértelmű minden.
Így most újra leszedtem, letakarítottam, feltettem, ugyanazokat az eredményeket kapom, mint tegnap. -
evitiguF
senior tag
Itt vannak az adatok:
LF II 360 + MX-6
Cinebench R23 [kép]
3DMark CPU Profile [kép]
3DMark Port Royal [kép]LF III 360 + MX-6
Cinebench R23 [kép]
3DMark CPU Profile [kép]
3DMark Port Royal [kép]Szobahőmérséklet mindkét esetben 21fok, a ház oldala ugyanúgy leszedve, gép ugyanabban a pozícióban.
Ventiprofil az Arctic oldalán [link] ajánlott Performance-re állítva.
Itt LF III-nál már a ventik külön-külön állíthatóan vezérelve, de mindegyiknek ugyanez a görbe lett megadva.
System2 fan értéke nem lényeges, 2 PWM PST-s venti lett egybe kötve, hogy a VRM venti is kapjon egy dugasz lehetőséget, később átkötöm fan5-re, ez nem játszik szerepet.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
Visszakötöttem egy ágasra, így egy posztban a mérési eredmények:
LF II 360 + MX-6
Cinebench R23 [link]
3DMark CPU Profile [link]
3DMark Port Royal [link]LF III 360 + MX-6 (három ágas bekötés)
Cinebench R23 [link]
3DMark CPU Profile [link]
3DMark Port Royal [link]LF III 360 + MX-6 (egy ágas bekötés)
Cinebench R23 [kép]
3DMark CPU Profile [kép]
3DMark Port Royal [kép]Korábbi kejelentésemet arra módosítanám, hogy esetemben ez max egy erős ugyanolyan. De előrelépést maximum abban látok, hogy a 3 ág miatt jobban szabályozható, illetve ARGB miatt, a színe is testre szabható.
Teljesítményben nálam ugyanazt tudja.
Másnál, más rendszeren ez változhat. -
evitiguF
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
- Nem menekül a Facebook-függőségi per elől a Meta
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest