Új hozzászólás Aktív témák

  • JanR

    addikt

    Sziasztok!

    Már napok óta bújom a netet, de sehol nem találkoztam még ilyen hibával.

    Vettem egy Arctic LF II 420-as hűtőt. Ezt rákötöttem ag alaplapom aio_pump csatijára. Utána vettem észre, hogy ez nem "szabályoz", 100%-on pörgeti a ventiket. Átdugtam a "cpu_fan" csatiba, ugye ami pwm-be szabályoz. Na most akkor. Azóta valami "szar". Ha a cpu_fan csatin van az aio, akkor azonnal 90 fok fölé megy a proci hőmérséklet. Ha visszadugom az aio_pump-ra, akkor minden hibátlan, hüvös, jól hűt, DE HANGOS. Létezik, hogy a pumpa szar?

    Már próbáltam bios resetet, aztan frissítést, újrapasztázást. Átdugtam cha_fan1-re, ami ugyan úgy pwm, semmi. Ha a cpu_fan csatin van a hűtés, azonnal 90 fok a procim.

    Alaplap: Asus B760-F (strix)
    Cpu: 13700k
    A hűtő meg amit írtam.

    A gép kb. fél éves és eddig egy Noctua D15 volt rajta, amit a hangja miatt gondoltam lecserélni, mert ha melegedett a cpu, akkor azért lett szép szélzaja a hűtőnek. De ilyen gondom sosem volt.

    Valakinek valami ötlete? Aio_pump csati "ignorálást" próbáltam, az sem segít. Vagy valami bug lesz, vagy a pumpa lesz a ludas, mert aio_pump csatin mindig jó. Ha más pwm-re rakom, akkor pedig nem. Pedig hallom elindulni a pumpát és a ventik is forognak.

Új hozzászólás Aktív témák