Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Ja, értem (persze sejtettem, csak kötökszöm). Az intelligencia az, amit az iq teszt mér. Gyakorlatban ez nagyobb számítási teljesítményt, gyorsaságot jelent. Pl mintafelismerő és problémamegoldó képesség.
(Érdekességképp írom, nem hencegésből) Én szerencsére jó lapokat kaptam ilyen szempontból és azt tapasztalom, hogy a (biciklis) közlekedésben aként nyilvánul meg, hogy:
- figyelem az engem körülvevő objektumok mozgását és megpróbálom "előrejelezni" hogyan fognak mozogni a közvetlen jövőben
- a közlekedési helyzet elképzelése alapján előzékenyen, dinamikusan és agresszíven közlekedek, manőverezek.
- felmérem a helyzet veszélyeit, próbálom elkerülni, megelőzni.
- a közlekedési szabályokat visszavezetem, hogy miért jöttek létre és ha indokolatlannak tartom őket, akkor önkényesen felülbírálom a helyzetnek megfelelően.Ezek nem feltétlen jó dolgok, mert nem tudok betartani olyan szabályokat, melyekkel nem értek egyet és elhagyásuk nem jár kockázattal.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Video: Jordan Peterson - Controversial Facts about IQ
Cikk: [Nincs olyan, hogy érzelmi intelligencia]
Wikipédia, Big Five (érdemes az angol verziót is elolvasni!): [link]
Röviden: Intelligencia = IQ. Az intelligencia mértéke az IQ tesztek segítségével mérhető. A magas IQ-ju ember intelligens, az átlagos az átlagos, az alacsonyra pedig nem tudok szót.Hasonló a helyzet a kreativitással. Nem mindenki kreatív, csak nagyon kevesek: [link]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest