Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Helló!
Decathlonos Revolt 2.0 tegnap megadta magát.
Nem kapcsolt be. Gondoltam lemerült, bár furcsállottam, hiszen nemrég lett töltve, és azóta nem használtam. Töltőre rárakva bekapcsolt. Viszont gyanúsan gyorsan (kb fél óra alatt) feltöltött. Azóta be sem kapcsol.
Gyanítom az akksi megfingott.
2018.05.10-én vettem, de csak 1 év garancia van rá ügyfsz szerint.
Kerestem akksit bele, de semmi találat.
Valakinek tippje esetleg, hogy hol lehetne venni bele?
Félek a decathlonos szerviz aranyárba cserélné.havri
-
DigitXT
nagyúr
Szedd szét, nézd meg milyen felépítésű és specifikációjú akku
van benne. Mivel gari már nincs rá, vesztenivalód nincs. Ha ez
megvan, akkor lehet hozzá keresni kompatibilis akkut. Esetleg
csináltatni, de az megint nem olcsó mulatság. Vagy persze, ha
sikerül totál szétszedni a benne lévőt, akkor azt megjavítani.A legvalószínűbb, hogy nálad is egy vagy több hegesztés kuka,
ez megmagyarázza, miért töltött fel gyanúsan gyorsan, s miért
nem kapcsol be látszólag előzmény nélkül. Persze lehet éppen
cellazárlat is... (Csak akkor lehet megmondani, ha szétszedted.) -
Dojt
csendes tag
válasz Memmaao #5245 üzenetére
Már kettőre leszűkítettem a potenciális kört, ezt a #5233 hozzászólásomban jeleztem is. Félreértesz, senki nem kérte, hogy bárki döntsön helyettem, csupán érveket és ellenérveket kértem egyik vagy másik mellett/ellen. De ha csak az elektromos téma pörög és a hagyományos pedig el van hanyagolva, akkor talán át kellene nevezni a topik címét Elektromos roller topikra...
Úgy talán világos lenne minden új, a témában kezdő látogató számára előre, hogy itt csak az elektromos járgánnyal kapcsolatos témájú kérdésére kap reakciót könyörgés nélkül, mert csak arra vevők az itt lévő régi tagok, aki nem lusta és mozogni szeretne a roller használata közben, az máshol várjon tanácsot.BerserkGuts: Vannak még olyan retro, elvetemült emberek akik vágynak még mozogni közlekedés közben. Világosan említettem korábbi hozzászólásomnál, hogy 50 ezer a keret.
-
DigitXT
nagyúr
Én szívesen beszélgetek róla. De konkrét vásárlási tanácsot tőlem
ne várj! Mivel egyiket se használtam. Ezért ugyanúgy csak a neten
tudok utána nézni, ahogy Te is. Annyi, hogy a Hudorát pár éve ki is
néztem magamnak, láttam róla videót, ami meggyőzött... de végül
nem lett belőle vétel (másra kellett a pénz, és 50K nem kevés csak
úgy, hobbi célra), de azóta is tetszik, az A5-ről meg sok tapasztalat
van itt a topikban is, csak használni kéne a keresőt. A kolléga meg,
akinek most beszóltál, pont linkelt egy jó vételnek tűnő (mivel 30K)
cuccot, nem tudom, mivel érdemelte ki ezt az ellenszenves hangot.Egyébként át lehet nevezni a topikot. Attól senki nem fogja szádba
rágni az ideális vételt. Keresel, mérlegelsz - megnézed, mi kapható,
és döntesz. HA konkrét kérdés van, akkor meg felteszed. Ha tud rá
valaki válaszolni, majd fog. Jó is lenne egy tök üres topik, ahol még
ennyi választ se kapnál, mert mondjuk kevesebben olvasnák. Azért
csak szólj be az elektromos rollert használóknak (zusamnen), hogy
lusták neked segíteni (meg izzadni is), és ez mennyire felháborító...Tessék: pro/kontra hozzászólás, nyilván ilyet vártál, de miért tőlem?
Ha minden új, témában kezdő látogató így leszarná, hogy már több
évnyi tapasztalat gyűlt itt össze (csak keresni kéne rá), mi lenne itt? -
addikt
Mi a baj azzal a kettővel, amit linkeltem? Semmivel sem rosszabb, mint a razor, vagy a hudora, kb ugyan az, pneumatikus kerékkel. De ha leszukitetted kettőre és fix azok közül akarsz választani, akkor dobd be egy kalapba és amelyiket húzod, vedd azt, és ne itt verd ki a balhét, hogy senki nem akar (igazából nem tud) segíteni. Vagy ha vissza olvasol, láthatod, hogy kvázi én is a pneumatikus, tömör kerék, nagy kerék vonalon indultam. Aztán a végén rakoltottem 120e ftot egy boardy rollerre. És nem bántam meg. Ha 50 a keret, akkor vedd a Razor-t, a hudora felette van. Ha fölé tudsz menni, vedd a hudora rollert. Vagy vegyél boardy rollert, nem fogod megbánni. Vagy vedd meg, amit linkeltem 30e körüli áron és még bukóra meg térd- könyök védőre is marad.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
B-L-A-C-K
titán
Új roller szervizes oldal indult a barátom csinálja, legfőbb kép M365/M365Pro-kal foglalkozik, kiegészítők, szerviz, gumi csere, bármiben tud segíteni. Innen már rendeltek is tőle kiegészítőket.
-
Taliga78
friss újonc
Én 2019. februárban vettem egy KugooS1-et, azt kaptam amit vártam. max sebességen használtam, belehajtottam 650 km-t. kicsit zörög, kicsit csattog, de tette a dolgát. egy töltéssel kb 20-25 km-t el tudtam menni (volt benne minden, emelkedő, lejtő, szél ) kb 95 kg-t cipelt a roller. Ár érték arányban szerintem super!
két három hete valami történt mert csak 5-6 km-t tudok vele menni, és azt is csak óvatosan. A feszültség leesik, majd pár perc után visszamászik. Tölteni sem tudom 40V nál tovább.
van valakinek valami ötlete mi lehet? -
DigitXT
nagyúr
válasz Taliga78 #5258 üzenetére
Szerintem törés, mint nekem. Hasonló tüneteim lettek, egyik pillanatról a másikra.
Kaptam gariban akkut, ezt meg szétszedtem és kiderült, hogy tényleg csak ennyi
a baja. De azért házilag nem is könnyű javítani (eleve szétszedni roncsolással jár):
ráköltöttem egy kisebb vagyont, újjáépítettem a pakkot "második akkunak jó lesz".
Azóta sincs kész, de legalább kimértem, hogy a celláknak semmi baja nem lett. -
BerserkGuts
őstag
válasz Taliga78 #5258 üzenetére
nem hangzik túl jól
nekem mindennapos használatra kellene és most 2 hónap után már 200km van benne
csalódott lennék ha fél évet se bírna ki12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5260 üzenetére
Függ attól is, milyen utakon hajtod. Mindenesetre, az az összekötő papír
vékony, és bazinagyokat kap amikor mondjuk járdáról leugratsz. Lehet
ilyeneket csinálni, jó esetben nem az alu váz fog eltörni. De az akku igen.
Csak idő kérdése. Nekem is 650 km körül volt benne: használtan vettem.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz DigitXT #5259 üzenetére
Össze tudtad forrasztani?
Én is szetszedem, kíváncsi vagyok. Nekem kB 300km van benne, és igen, az utolsó időkben látványosan keveset bírt az akksi.
Amit észrevettem, hogy friss töltés után 40.7V körül volt benne, de kicsit meghajtva hamar leesik, majd lassan visszakúszik.
Örülnék, ha házilag meg tudnám javítani, pont most van olyan idő, amikor tudnám használnihavri
-
DigitXT
nagyúr
Nem nagyon szeretik a forrasztást ezek a cellák, tönkremennek a melegtől.
Nem véletlen ponthegesztettek gyárilag, csak hát ótvar, vékony lemezekkel.
Aki ezzel foglalkozik, annak van ponthegesztője, így meg tudja javítani.Nekem nincs (egy akku miatt nem éri meg beszerezni), másképp oldottam
meg, de mivel ezzel jóval nagyobb lett a pakk, nem is a gyári helyre megy...
Pótakkunak szánom, ha egyszer össze lesz rakva: elfér majd a kormányon.[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5261 üzenetére
hát amit magadnak csinálsz az biztos jobb ott nem spórolsz
meg mint egy gyári munkásra bízni minimálbérért xD
[link]az tetszik hogy nagyon jól becsomagolja
Meg jött a pro mert vettem még egyet legyen barátnőmnek is.
Feltűnt hogy nagyon lelassul lehet a kerék miatt mert tömörebbek de alig gurul folyamatos "gázt" kell adni neki ellenben az S1-el azzal simán gurulok nagyon hosszan :/ .Most megpróbálom kifúrni a kerekeit hátha könnyebbek lesznek
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Wine
csendes tag
Az igaz hogy lehet kapni öszvéreket, jóval olcsóbban, mondjuk m365 koppintásokat, még az sem biztos hogy rosszabb, de a szervizháttér, nomeg alkatrész...most itt pl. Győrben nemigen tudok senkit, én meg nem vagyok egy ezermester, jó kisebb dolgokat megcsinálok, de szívesen fordulok szakemberhez, annak is meg kell élni...ha lenne :-)...akitől vettem a street motiont, azt mondta van magyar márkaszerviz, hát én még franciát se igen találtam :-)..hál isten még nagyobb baja nem volt..
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5268 üzenetére
Ez érdekes, mert a Pro-ban eleve 25%-kal nagyobb akku van, aztán papíron
ugyanannyit bír. (Kíváncsi vagyok ezzel is mész-e 25-30 km-t egy töltéssel.)[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Szétkaptam, épnek tűnik az akksi, minden lemez a helyén, víznek nyoma sincs
Rá kéne mérnem, hogy jön e delej, csak nincs itthon a műszer.
Gyanús, hogy nem, mert ha jól emlékszem, a töltő visszafelé is világított, ha csatlakoztatva volt a rollerre, de a hálózatba nem. Most semmi.[ Szerkesztve ]
havri
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5270 üzenetére
ez egy szar már most lemerült
Úgy van ahogy írtad ezzel max 20km-ert lehet menni -+2
(távolságot googlével lemértem 2 dimenzóban stimmel bár biztos több mert volt emelkedő rendesen )
Amúgyis sokat fogyaszt ahol az S1 6A-el megy ez 8-10 között használja :/Meg lehet hibás darabot fogtam ki mert feltölteni se lehet mindig vissza esik 41.7-re
Vagy ez az egész széria hibás kitudja de írtam nekik.Azért vicces a xaominál pont fordítva van abból a pro többet bír menni itt meg sokkal kevesebbet mitől pro nem értem
+meg ha megnézzük az újabbakat S2 S3 már hivatalosan is csökken a hatótáv csak az S1-et érdemes szerintem megvenni.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5275 üzenetére
Na, ez így már kezd érdekes lenni... Ugye a Pro motor "méhsejtrácsos" gumija
komfortosabb. Jobban elnyeli az úthibákat... Cserébe nyilván deformálódik gurulás
közben, azaz nagyobb a gördülési ellenállása. (Ezen kívül sokkal erősebbet fékez,
bár erre nem jöttünk rá a kollégákkal, hogy miért, de mérhető, így tény...) Cserébe
a sima S1 6Ah akksiját simán lezabálja kb. 15 km alatt, legalábbis nekem. Okés,
én még megfejeltem egy pneumatikus másik kerékkel: szintén nagyobb ellenállás.
Szóval a megtehető távot összességében jelentősen beáldoztam a komfort oltárán.Ui: távot a Google pontosan megadja, csak csinálj benne egy útvonaltervet...
Ha nem nagy kérés, benézel a "szervizmenübe", hogy mennyi a kalibrációs érték?[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5276 üzenetére
8.0
Ez is érdekes ez elvileg az átmérője a keréknek ugye? ami 20,32 cm
megnéztem szerintem kisebb de nem sokkal kb19,8-20-nak mértem
Amúgy pótaksiban gondolkodom ha lehetne ráraknám a kormányra és átcsatlakozok ha lemerül akkor talán van 13AHs is legalább is úgy emlékszem valahol láttam valami magyar gyártmány jófogáson árulták 50-ért.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5277 üzenetére
Na akkor az csalja rendesen a távot. Valóban kisebb az átmérője mint 8":
én a kerületét mértem meg, bár lehet, egyszerűbb lett volna az a 2r*PI. -
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5277 üzenetére
Ez az átcsatlakozok, ha lemerül, nem olyan jó ötlet, mivel csak akkor lehet
párhuzamosan összekötni az akkukat, ha azonos feszültségen vannak - így
praktikusan, ha fullra vannak töltve. Ha egy lemerült akksira rádugnál egy jól
feltöltöttet, leolvadna az egész, akkora áramok indulnának meg a feszültség
eltérés okán. Persze ha fizikailag leválasztod az egyiket, s helyette rádugod
a másikat, az működhet, csak kicsit macerás. Hatótávot növelni pótakksival
úgy célszerű, hogy egyszerre fut mindkettő, párhuzamosan. Természetesen
ez meg csak egyforma kapacitású akkuk esetén ajánlott megoldás.Szerk: pont linkelted is a videót, amit még tavaly néztem ebben a témában..
(Aztán lehet, hogy megkoptak az emlékeim, mert régen néztem, de ott sem
átcsatlakozós a megoldás, hanem fixen rádugja: a két akku összedolgozik.)[ Szerkesztve ]
-
Wine
csendes tag
Nem tudjátok hol lehet beszerezni akkutöltőt rollerhez...típus azonos kell, vagy vmi univerzális is jó ?
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5280 üzenetére
Pedig erre gondoltam simán lecsatlakoztatnám róla a régit ha kifogy aztán rádugnám az ujjat
Ez tűnik egyszerűbb megoldásnak nem is kerülne sokba 25-ért láttam gyári akksit.
Viszont tölteni hogy fogom xD12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5282 üzenetére
Tudod hol van ezeknek az akku csatlakozója? Érdekes lenne azt
naponta kétszer szétszedni... Mondjuk hosszabbítókkal minden
megoldható, de akkor is: én maradnék fix párhuzamos kötésnél.Wine: lehet olcsóbban jössz ki egy gyárival... Ilyesmi kapható, ami
univerzális, viszont ehhez még kell egy csatlakozó átalakító is...Szerk: nyilván legfontosabb, hogy adott akkupakkhoz való legyen,
teljesen univerzális nem lesz, mivel csak egy végfeszültséget tud.
(Ha már átállítható az is, akkor valószínűleg sokkal drágább lesz.)Kugoo-hoz talán ez lenne jó kapásból, valamivel "erősebb" is, mint
a gyári (2A-t tud a 1.5A helyett, tehát gyorsabban tölt fel, ami nem
hátrány, ha vki nagyobb kapacitású akkuban gondolkodik), viszont
ez is drágább az mint a gyári. Tudom, neked nem Kugoo van. Nem
tudom, annak milyen csatija van, egyáltalán 36V rendszer-e...[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5283 üzenetére
Bonyolult lenne az biztos sajna nem olyan egyszerűen van megoldva hogy rákötöm azt csókolom :/
Pedig nem is lenne sokba egy gyári 6AH-s akksi 24.000ft aliról ebből már kettőt is vennék ha turázni megyek pl: balcsira12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
havri1
félisten
válasz BerserkGuts #5284 üzenetére
Neked legalább van készen. Én ehhez a decathlonoshoz egyáltalán nem találtam.
Van egy cég cinkotain, akik ezzel foglalkoznak, beszélek velük. Hátha megoldható felújítással.havri
-
akyyy
senior tag
válasz BerserkGuts #5066 üzenetére
most beállítom, de érdekes, hogy ha felemelem és úgy "pörgetem" a kereket, tehát semmi súly meg nehezék, csak pörög a kerék a levegőben, beállítás előtt és után is kb 30-32-ig megy fel, tovább nem "gyorsul".
-
akyyy
senior tag
na, szembe széllel felment 26-27 km/h-ra, hátszéllel kb ugyanennyi, de már egy nehezebb táskával. nem sok, de valami mégis
más: ismerősnek ellopták egy székes rollerért (merg nem mondom milyen típus), eelvileg kulcs kell hozzá, ami a tolvajnak nem lesz. Ha látja valaki, hátha tudna jelezni
8. kerületi Kőfaragó utca -
zoltanz
nagyúr
Hirdetnek gyanúsan olcsó E-TWOW-okat. Gondolom utánzatok. Honnan lehet tudni melyik igazi? Valami szoftverrel menézni? Azt hallottam más motor stb van ezekben.
-
BerserkGuts
őstag
Hát ennyit tudnak ba terhelés alattt van 6A akkor megy 27-et max de ezt ki is számították az okosok rendesen 6AH órával szóval 1 órán keresztül tudja tartani sik úton így elméletileg 27km de gyakorlatban meg max 25 mert sajna meg kell állni ujra elindulni akkor meg 11A-val indul el.
Esetleg ha nem lusta az ember akkor bekapcsolja hogy helyből ne induljon szoval energia takarékosan használod és lábbal elndulsz elA pro-val meg ez a baj az 8A ugyanazon a sík uton amit használ és elvileg 7.5A-nak kéne lennie az akksinak de vagy selejt vagy kisebbet rakták bele mert nagyon merül ezzel max 20km
-
DigitXT
nagyúr
Simán nem működik a limiter. A motor meg adott feszültség mellett
nem képes többet pörögni, mert adott fordulatszámon a tekercsekben
keletkező ellen-feszültség akkora, ami "kiüti" a vezérlő által ráengedett
feszt (max. az aktuális akku fesz), nullára csökken a forgatónyomaték,
így nem gyorsul tovább. (Ráterhelve sík úton ez sem érhető el soha.)Ui: az aktuális akkufesz és a terheletlen maxfordulatszám közt lineáris
összefüggés van, ami a motorra jellemző érték. (Kolléga 42V-on 885
rpm-et mért (sima S1). Én 35V-on 716 rpm-et (Pro). 42V-on 848-at...)
Ha eltekintünk a mérési hibáktól a sima S1 Kv értéke picivel nagyobb...
De majd csinálok új tesztet a sima S1 motorral én is: kíváncsi vagyok...
(Ebből ugyanis az következik, hogy nyomatékosabb a Pro, de lassabb.) -
törölt tag
Szerencsére nem sok mindenen változtattak. Motor, és Akkumulátor utánpótlás is biztosított.
-
havri1
félisten
2 napja (miután telefonon azt mondták, hogy 1 év garancia van csak a rollerre), szétkaptam. Erre ma válaszoltak, hogy természetesen 2 év, és küldik a futárt...
Hát így már hiába...havri
-
törölt tag
válasz DigitXT #5296 üzenetére
Igen, ezek elméleti számok. Ha valakinek ECO módban, hátszele van folyamatosan, meg még masszív lejtő is (de visszafele már nem jön rajta) akkor meg lehet tenni azt a hatótávot. Csak ugye az emberek általában ritkán ilyen szerencsések, illetve visszafele is jönnek, és akkor már mindjárt szembeszél meg emelkedő
-
BerserkGuts
őstag
válasz devil-k #5299 üzenetére
vannak már nagyon jók papíron 60km hatótávot igér és 45km/h 200-ért
gondolom valóságban max 40-50km és 35-40km/h ami már nagyon gyors csak hát azt nem cipeled inkább bkv-n szerintem 20kg-ja miatt
de szintén én is így gondolkozom újabb generációk már előrébb léptek hatótáv és sebességben
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest