Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
A mai napon én is csatlakoztam az elektromos rolleresek táborához egy Xiaomi M365 Pro-val. Első használatbavétel előtt érdemes bütykölni rajta valamit? A csavarokat ellenőriztem, mindegyik jól meg van húzva. Guminyomást érdemes 4 barra vagy inkább 4,5-re fújni?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Ezekiel Ston #5307 üzenetére
Ha lassabb postával kéred akkor olcsóbb, barátom 2 hete onnan rendelt 1049euba jött ki neki, azóta már emeltek rajta...
-
BerserkGuts
őstag
válasz m4rk.89 #5305 üzenetére
ha tudjuk az ip számokat akkor lehetne tudni
átlagos az ip 54 szokott lenniKugoo S1/Max depth 4 cm
Kugoo S1 Pro/Max depth 4 cm
vs
Xiaomi M365IP54Do not ride in rain
Xiaomi M365 ProIP54Do not ride in rainHow to know if a scooter is waterproof?
There is an international standard called the Ingress Protection standard, commonly known as IP. It is frequently used to determine how waterproof a scooter is.
IP ratings come in the format of two digits, like “IP 54” or “IP 67”. They provide an answer to how well an electrical device is protected from foreign bodies and moisture.
The first digit of the IP rating indicates the degree of protection from solid foreign bodies, and it’s not of much use to us when we’re looking for the water resistance level of the scooter. While it’s great to have higher number for your scooter in general, it doesn’t mean much when we’re trying to see if the scooter can be ridden in rain.
What we’re after is the second digit. It shows us how well the electronics are protected from various levels of moisture.
These are what the numbers of the second digit signify:
0 / X – no protectioon
1 – protection against condensation, or vertically falling droplets, meaning the electronics will not be damaged when the device is upright
2 – protection agains water droplets deflected up to 15° from vertical
3 – protection against spray up to 60° from vertical
4 – protection against water splashes from all angles
5 – protection against weak jets or water from any angle, some ingress has no damaging effects
6 – protection against strong jets
7 – protection against full immersion, up to 30 minutes and 1 meter of depth, some ingress has no damaging effects
8 – protection against full immersion at great depths and extended time periods, specified by the manufacturer
9 – protection against strong streams, jets, sprays and washdownsAnything above 3 already means that the device has some protection against water.
A value of 4 is already pretty good and enough to handle rainy weather, and 5 and anything above it basically means waterproof.
Only about 40% of the electric scooters today have an IP standard specified. Since obtaining the rating requires obtaining a license from an authorized scientific organization, it is safe to assume that scooters that have their IP standards would proudly display it as public information, and ones that don’t have it will try and keep silent about it.
There were some brands that actually had their scooters IP rated, but they didn’t specify it in their manuals. Those were the exceptions though.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5310 üzenetére
Te most egészen konkrétan azt állítod, hogy a Kugoo nemhogy az esőt is
bírja, de még 4 cm mélyen vízbe is lehet vele menni? Ez annyira vicces! -
zoltanz
nagyúr
Olvasgatom a teszteket erről a Kugoo Kirin S1-ről. Csak nekem tűnik műanyagból készültnek az első felni? Sehol nem említik.
-
alexandrosz
aktív tag
Ma megjárattam a Kugoo-t.
20 km után szépen hazahozott. Sík terep, kevés szél, 85 kg.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz alexandrosz #5320 üzenetére
Akkor az biztos nem Pro.
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5323 üzenetére
Eddig nem is nyitottam meg a cikket (csak az IP54-en kacarásztam), de most már igen: baromságot ír, szegény, íme: "I went through countless posts, comments and reviews, and I didn’t find one single complaint from someone that their scooter broke down because of rain." Alattam konkrétan megállt a Kugoo az első esőben. Persze, nem angolul írtam meg ezt a tapasztalatot, így nem találta meg a cikk szerzője. Vagy pont kimaradt a Kugoo a szórásból? Neked, mint (kétszeres) Kugoo tulajnak viszont javaslom, hogy esőben inkább ne... Akármit hazudik a gyár (IP54). Amúgy jól is tették, hogy hazudtak, így legalább nem tudtak kibújni a gari felelőssége alól.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Ezekiel Ston #5326 üzenetére
Barátom ráadásul akkor rendelte mikor nem volt magas még az eu.
-
Zsombe
senior tag
Na egy nap után 14-es hibakódot dobott az M365 Pro. Nem hittem volna, hogy ennyire beteges egy eszköz, vagy csak én vagyok ennyire peches? Egyébként 15 perc pihenő után már nem jelezte a hibát.
Amúgy meglepően stabil és kényelmes, tegnap sikerült egy kisebb kört tenni vele.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
válasz devil-k #5329 üzenetére
Rákeresve gázkar hiba a 14-es, bár kérdés a Pro-nál is, vagy csak a simánál.
Egyébként köszönöm az "építő" jellegű hozzászólásodat! Azért bátorkodtam betegesnek titulálni, mert előzetesen utánaolvasva azért vannak konstrukciós hibái a típusnak.
-
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5324 üzenetére
Biztos elfog kapni az eső előbb utóbb
Múlthéten is épp hogy megúsztam reggel csak kicsit kapott el.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5331 üzenetére
Ha befolyik a vezérlőbe, onnantól tolhatod: ha mázlid van, kicsit jobban
kinyomták a szorgos kínai kezek tömítő anyaggal, nem ázik rögtön be...
(Kerék is be tud ázni, érdekes módon az akku egész jól bírja, pedig azon
van egy címke is, ami víztől elszíneződik, és akkor viszlát garancia.) -
BerserkGuts
őstag
válasz DigitXT #5332 üzenetére
Nem sajnálom xD Már várom kipurcanjon
Költeni nem fogok rá hogy jobb legyen.
(Amit tudtam rajta ragasztópisztolyal betömtem rajta )Következő már jobb lesz amit veszek gyorsabb nagyobb hatótáv meg vizalló
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
DigitXT
nagyúr
válasz BerserkGuts #5333 üzenetére
Ha a Pro döglik meg, megveszem alkatrésznek occón.
-
metttt
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kerdes, nem tudok donteni.
Nemreg vettem paromnak egy M365-ot, de megtortent az hogy mentem vele es rohadtul megtetszett ezaz eroller feeling (jelenleg igy tobbet hasznalom mint o )
Nezelodtem es elgondolkodtam egy M365 Pro beszerzesen is (a nagyobb platform miatt nekem jobb lenne a simanal + a kormanya is magasabb), de kicsit visszatart h mentem a simaval szarabb katyus utakon es az eletemet is kirazta...aztan meglattam a Kugoo M2 Pro-t, ami meg olcsobb is lenne + rugozik. No, tehat most az M365 Pro es az M2 Pro kozott vacilalok. Teljesitmeny, gyorsulas, stb..tavolsag nem szempont, ha 20km-t elmegy mar az is eleg.
Viszont neztem h Xiaomi szoftveret lehet butykolni, igy konnyen eleri akar a 30-at is, ez Kugoo-nal is kivitelezheto? -
BerserkGuts
őstag
Hát most elég vagy nem a 20km
kugoo pro-nál ne várj több hatótávot esetleg ha belerakatsz egy 10.5AH-s akksit akkor lesz 25-27km de akkor árban is ott vagy mint a xaomi pro (140.000) ami meg 40-et is tud elvileg úgy láttam neten.
Szerintem a tökéletes megoldás az úthibákra rugózás+levegős kerék volna ha egyik nincs ugyan ott van az ember szóval tökmindegy
(jó példa a normafáról legurulni teleszkópos bringa nélkül hát nem lesz jobb mert jó vastag monti kerekei vannak )levegős kerékhez meg szerencsés akácos mentes út kell xD
de a biztos megoldás
1. aoutorepair belső
2. verzió készíteni magadnak úgy hogy a belsőbe bele kell fújni[ Szerkesztve ]
-
metttt
csendes tag
válasz BerserkGuts #5338 üzenetére
Eleg.
A masik opcio az hogy kihanyom a Pro elso villajat es veszek egy telosat.. Kerdes h mennyit javitana a komforton.(Foleg ugy, hogy hatul nincs)
-
akyyy
senior tag
áh, kb 2 hónapja van meg a roller, de többet voltam idén vele teszkóba, mint tavaly egész évben összesen túl hamar megjárom, még mennék vele, de jelenleg csak vásárlásra használom inkább... de most élvezet volt vele menni, jó kevesen vannak kint
-
őstag
Üdv!
Nagyot ment ez a topik az évek alatt látom ki is alakult egy mag .
Évek óta nézegetem az e rollereket és az egy kerekűeket .
Azt látom hogy míg az e rollerek ki löttek és folyamatosan fejlődnek évről évre addig az egy kerekűek 2-3 évente fejlődnek szignifikánsat az áruk pedig még mindig csillagászati .
Ti hogy látjátok a helyzetet én egy kerekűt szeretnék de 200 k nál többet nem szeretnék költeni a mutatványra ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Metacska
aktív tag
Mindenképpen a Pro-t vedd.
Illetve, akire BLACK hivatkozik nála tudsz venni hasznos kiegészítőket rá (én is így tettem), illetve a kátyus utak kiküszöbölésére én nem a monorim-et ajánlom (első teleszkóp), hanem inkább előre és hátra a gyári 8,5 colos kerekek helyett a 10 colost. Ballonosabb a gumi, jobban veszi az akadályokat. A srácnál ennek az ára sem horror.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz BerserkGuts #5338 üzenetére
A Xiaomi Pro hol 140000?
Köszi. -
Wine
csendes tag
Első fék kábele megtört, az csinált zárlatot. Most lényegében taposó hátsó, plusz motorfékkel tolom. Igazából az első féket nem is szoktam használni. Biztos egyszerű cserélni, de én tök analfabéta vagyok ehhez, Győrben meg nem tudok szervizt..:-(
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest