Hirdetés
- Minden, ami Unreal Engine
- Steam topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
f3rdzs0
senior tag
válasz pozsoka #25225 üzenetére
én ezt vettem mert nem akartam mailbox.devel szórakozni. plusz az 5 hetes várakozásba belehaltam volna (alza baromi gyors volt, dél körül rendeltem, ötkor már automatában várt).
sima Oasis 3 8 gigás változat. Serial number alapján is az (G000WL). és a doboza is ugyanolyan volt mint a Kindle Basic (10th gen)-nek ami itthon van már. szerintem az alzán a kolléga csak nem akart utána nézni és azt ismételte ami oda van írva (szerk: plusz az eredeti Kindle Oasisnak volt ez a felbontása, szóval valszeg csak onnan copy-pastelték)
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Oldman2 #25234 üzenetére
nagyon zsír ez az amazon tok, ha onnan rendelek, tuti vettem volna egy hasonlót (még ha drága is egy csöppet), baromi jól néz ki (most meg várhatok hogy megérkezzen az olcsó ebay országból )
#25239 Zozo0525
én Basic-hez tudom hasonlítani. ahhoz képest az Oasis sokkal jobb, bár vitatható hogy megéri-e az árkülönbséget.
ami 100%-ban jobb az a fogása. sokkal jobb ezzel a kitüremkedéssel meg gombokkal használni az Oasist mint a Basicet, ami sehogy se állt kényelmesen kézre (PW meg gondolom még kényelmetlenebb mert nehezebb és nagyobb mint a Basic).a 300ppi meg egyértelműen sokkal jobban néz ki, kevésbé homályosak a betűk. bár azt hozzátenném, hogy a Basic kijelzője is meglepően jó ahhoz képest, hogy mi a felbontása. azt hittem nagyon fog zavarni, mert telefonoknál még 1440p-ben is észreveszem a pixelgapet. de kb 10 perc után teljesen megszoktam (bár most már nem hiszem hogy vissza tudnék szokni Oasis után).
igazából ha a PW kézre áll és nem zavar a kisebb kijelző, akkor szerintem nem éri meg az upgradet (legalábbis minimum kivárnék egy Oasis 4-et)
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Intelligencs #25259 üzenetére
reklámos, de amazon support leszedte nekem kb 2 perc alatt róla a reklámokat (ezen az áron azért elég szégyen hogy létezik reklámos verzió)
tok nélkül is kényelmes, de tokkal szerintem jobb lesz. egyrészt a fém picit csúszós, plusz nekem nagyobb a kezem, így egy toknak az extra vastagsága szerintem javítani fog a dolgon (de lehet nem fog tetszeni és veszek egy olyat mint amit te mondasz). de ég és föld a különbség a Basichez képest, sokkal kényelmesebb
amúgy a legtöbb tok ami kapható, az követi a formáját, szóval megmarad a fogása. a forgatás kicsit idegesítő lehet a cover miatt, de más hátrányt nem látok
a színhőmérsékletet nem értem, nekem nem tetszik nagyon pirosra állítva (5-ösre állítottam este, napközben 0)
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Intelligencs #25264 üzenetére
amúgy miért fontos hogy a tok vízálló legyen? vagy úgy egyáltalán mit jelent ez? mert OK hogy roahdt jól néznek ki, de nem tudom elképzelni, hogy az amazonos tok vízállóbb mint a kínai műanyag tokok
amúgy erre én is gondoltam, hogy mil van a fedéllel, de azt a basicnél is úgy fogom, hogy a fedelet az egyik ujjammal tartom a többi ujjam hátának (szóval a kindle hátát fogom és csak egy ujjal tartom a fedelet hogy ne lifegjen)
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
-
f3rdzs0
senior tag
amazonon most szemezek a bőr tokkal Oasisra. valakinek van tapasztalata vele?
továbbá várható, hogy prime dayen le lesz árazva?f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Mela Kehes #25319 üzenetére
amúgy ebben a bőr tokban a mágnes elég erős, hogy ha ki van nyitva a hátához ragadjon és ne lifegjen?
erősen én is attól félek, mint amit ti mondtok, hogy nem lesz kényelmes, ezért még bevárnám a kínából rendelt párezer forintos tokot, de azért gondoltam, lehet jobb lenne valami prémiumabb érzésű cuccot venni rá.
az akksija nekem olyan 10 órát bír (ha hihetek a kalkulált reading speednek én többre tippelnék), fixen 13-mas fényerőn. a melegsége meg 0-7 között váltakozik napszaktól függően. kicsit rosszabb mint a Kindle Basic, de rossznak nem mondanám
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Mela Kehes #25331 üzenetére
köszi, akkor hacsak nem lesz értelmes leárazás rajta, akkor hanyagolni fogom.
#25329Degeczi
igazából az Oasis már aránytalanul magas áron megy a Paperwhitehoz képest, szóval might as well mehet rá valami hasonlóan drága tok. főleg hogy effektíve azt fogod amikor használod a Kindlet, szóval eléggé az élmény része.f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Narxis #25391 üzenetére
a Basic nekem nem volt annyival lassabb mint az Oasis, szóval a PW-al se jársz rosszul szerintem. az Oasis árán van egy viszonylag komoly profit.
cserébe viszont jóval kényelmesebb mint az összes többi (igazából nekem csak emiatt megérte).ami talán negatívum, hogy ha nincs letöltött szótárad akkor a Wifit be kell kapcsolni, ami szívja az (amúgy is gyengécske) akksiját.
én rengeteget használom a beépített szótárat definíciók megjelenítésére, és ezeket a kereséseket el is menti neked, szóval utólag meg tudod nézni, hogy mit nem értettél és, hogy megtanultad-e már.
szerk.: nem tudom, hogy by default be lehet-e állítani, hogy egyből a fordítást és ne a definíciót jelenítse meg. ha nem lehet akkor lehet az Oasis kicsit előnyt élvez, mert a gombokkal viszonylag egyszerűen tovább tudsz kattintani rá, ahelyett hogy ujjhúzogatással zsírozod össze mégjobban a kijelzőt
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz GhettoChild #25425 üzenetére
melyik Kindle? max az alacsony felbontás miatt tudok elképzelni ilyet.
esetleg ha vettél valami más készüléket ami OLED, az okozhat ilyen problémát még[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Degeczi #25473 üzenetére
+1 a szoftver frissítés megakadályozásának nekem se nagyon tetszik az új, a leírások alapján, úgyhogy nem lesz frissítve egy darabig, amíg nem vágyom változásra (99%-ban amúgy is repülőgép üzemmódban van)
#25471november
én egy olyat rendeltem angliából jóval olcsóbban, de soha nem jött meg (itt inkább az a lényeg, hogy máshol olcsóbb)
végül Stilbag-től rendeltem egy egyszerűbb sleeve-t, mert az Oasis-nak pont az az előnye, hogy kényelmes fogni, ezek a tokok meg mindent csinálnak, csak kényelmesebbé nem teszikszerk.: a Stilbag honlapja borzasztó, a paypal sandboxra mutat és a confirmation emailben nem volt semmi, de mikor írtam nekik, egyből válaszoltak, hogy jön, és kb egy héten belül meg is kaptam. néhány cuccukat amazonon is árulják, az lehet biztosabb rendelés szempontjából
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Degeczi #25504 üzenetére
nekem is, kb day 1 óta be van állítva egy közepes fényerőre, ami tökéletes nekem sötétben és egyszer nem kellett azóta állítani. ha sötét van akkor elég az a fényerő, ha meg világos van akkor úgyis jobban látni.
az Oasis legnagyobb előnye, hogy nagyobb a kijelző és kényelmesebb fogni. szerintem vagyunk páran akiknek megéri a felárat ez a két feature (bár jobban örülnék ha kisebb lenne az árkülönbség, könnyebben ajánlható lenne az Oasis általa)
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz hampidampi #25507 üzenetére
jogos, az én fejemben a kényelmesebb fogás alá ezt is belevettem
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz hampidampi #25580 üzenetére
nekem este bekapcsolva maradt olvasás után a wifi és reggelre lefrissítette az új UI-t. nem voltam boldog, főleg a vissza gomb hiányzik. általában a könyvek elejére ugrottam a térképekhez amiket könyvjelzőztem majd gyorsan vissza tudtam jutni oda ahol tartottam. úgyhogy valszeg ma este még lesz egy köröm a verzió másolgatással, hátha segítenek az új feature-ök.
amúgy nem teljesen szar az új UI, csak nem jobb mint a régi
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz f3rdzs0 #25582 üzenetére
új update megoldja ezt a problémámat, mert amint elnavigálok egy korábbi könyvjelzőhöz, alulra berak egy linket vissza oda ahol voltam legutóbb. nem épp a legszebb megoldás, főleg, hogy anno ezt egyetlen egy gomb tudta ami most le lett butítva, de legalább pont jókor találta ki magának az automatikus update-t, mire már ez is meg van oldva
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
nem tudom kinek mennyire lehet ez érdekes, de felírtam, hogy mennyit fogyasztott az elmúlt időszakban az Oasisom
14h volt hátra a könyvemből 96% töltöttséggel. mikor végeztem vele 41% maradt. nem túl tudományos a mérés mert az első pár órában be volt kapcsolva a wifi aztán rájöttem, hogy nem is használom. plusz erősen a kindle szerinti olvasási tempóra hagyatkozom a használat terén (bár elég pontos szokott lenni), de ez alapján egy töltés olyan 24 órát bír. fényerő fix nálam, a képernyő sárgítás is elég minimál (az is időzítve)amúgy nem lenne rossz ha mérné a kindle, hogy mennyit olvasok adott időszakon belül. ha mást nem csak becsülve az olvasási sebességemet. kíváncsi lennék a statisztikákra, plusz nekik is elég jó marketing boost lenne, hogy mindenki tolja fel redditre az ő statjait (bár elég idegesítő lenne )
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
én alzás kindle-el játszottam ezt végig. ott valamelyik About Device menüpontból kéri az azonosítót, hogy gépeld be és az alapján leszedi a kindle-ről a reklámokat (értelem szerűen legyen wifin a készülék).
nem mindig sikerül elsőre, bnőm profilja amerikai szóval ott mindig fizettetni akarnak a levételért amikor próbálkozunk (egyszer csak sikerül)
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
én mint Oasis és Basic tulaj tudok véleményt mondani (a PW4 ezek kombinációja effektíve)
PW4: ugyanaz a form factor mint Basic csak kicsit nehezebb, és ezért vettem inkább Oasis-t. nekem ez a tablet form factor nagyon nem jött be, és kényelmetlen volt használni. a build quality meg kijelző viszont patent
PW5: az extra amit kapsz az az USB-C, jobb processzor és nagyobb kijelző. az első színtiszta pozitívum, de ugye ez a te más töltendő kütyüjeidtől is függ (pl nekem Xbox kontroller miatt jódarabig marad a Micro-USB töltő is az asztalomon, szóval Kindle-nél sem túl nagy negatívum).
szerintem itt a nagyobb kijelző a döntő. mivel írtad, hogy olvastál telefonon is, a kisebb kijelző nem negatívum számodra. nekem a nagyobb kijelző jobban esik, mert inkább hasonlít fizikai könyvekre, de kisebb kijelzőn elméletileg gyorsabban lehet olvasni, szóval sokan azt preferálják.
elméletileg ugyanazt a processzort rakták bele mint az Oasis-ba, szóval gyorsabban fogja töltögetni a könyveket, vagy ha keresel/kiemelsz szavakat, azt érezhetően gyorsabban reagálja le. ez is egy nagy plusz pont szerintem
tldr: ha a nagyobb kijelző és súly nem negatívum neked, akkor szerintem megéri a plusz 30 ezretOasis: kényelmes tartani, de gusztustalanul túl van árazva, szóval csak akkor érdemes ebben gondolkodni, ha a PW formája kényelmetlen
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Balúkapitány #25853 üzenetére
amúgy valahol a beállításokban van egy page refresh opció, ami ezt minimalizálja olvasás közben (szerintem alapból ki is van kapcsolva)
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz Balúkapitány #25858 üzenetére
nálam is ki van kapcsolva és csak a menüben navigáláskor csinálja, olvasás közben csak ha valami képet kell megjelenítenie (Oasis 5.14.1) vagy ha PDF-et olvasok (ami ugye kép minden oldalon)
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
válasz pandor #26202 üzenetére
45-ben árukereső is dob PW4-et, mindenképp jobban megéri egy PW mint a Basic, főleg olyannak aki hosszútávon használja (elenyésző az árkülönbség 5-10 éves távlatban)
a PW5-öt érdemes megfontolni az USB-C miatt is, attól függően kinek veszed, már ez önmagában felszabadíthat náluk egy konnektort otthon (nekem pl csak kontroller és Oasis miatt van micro USB)
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
Szerintem annyira nem rossz ezután az új frissítés után. Mindenképp jobb mint amilyen volt. Mondjuk kicsit vicces hogy alul meg felül ott belógnak könyv borítók teljesen feleslegesen. Touch Screen esetén lenne értelme rendes görgetés mellett, szóval ez valami tablet UI lehet
amúgy a frissítés egyszerű volt. Bekapcsoltam a wi-fit reggel és estére le is frissített. Mondjuk ha magától csinálta volna mert be van kapcsolva a wi-fi akkor tuti felhúzott volna.
f3rdzs0
-
f3rdzs0
senior tag
Szerintem megéri a felárat. Jobb felbontású (ugyanakkora) kijelző és jobb build quality (vízálló, van rajta rendes üveg). Van már papetwhite 5 is, nagyobb kijelzővel és USB-C-vel viszont az kétszer annyi mint az alap Kindle. PW4 tuti megéri, PW5 meg attól függ hogy elég e a kijelző, meg mennyire kellemetlen a micro USB ha már mindene C a gyereknek.
f3rdzs0
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Automata kávégépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Milyen széket vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest