Új hozzászólás Aktív témák

  • tsimehcla

    csendes újonc

    Törpe témában friss tapasztalataim vannak....
    Etetésre nekem tényleg inkább jöttek a hallisztes/sajtos kajákra, meg ha balga módon raktam csontit bele.

    A legjobban nekem a következő recept vált be: kb. 40% tisztán növényi összetételű édes ízvilágú bolti etető + kb. 5-10% helyben szerzett agyagos föld, hogy ne szóródjon ki minden a kosárból + 50% főtt mag mix (kukorica, búza, kender, valami babszerű izé), szóval a lényeg, hogy minél több szemes kaja. Néha egy kis tejsavas kukorica is ment az etetőbe.

    Csalinak is "vegán": mézes kukorica, tejsavas kukorica, tigrismogyoró, esetleg kis szem technopufival kikönnyítve. Csontira, gilisztára (harcsás méretű iszapgilisztára is), halibutos pelletre, sőt még 16 mm bojlira is (!) azonnal törpét fogtam, tehát erre az etetőre is jöttek valamennyire, talán inkább a csali szelektált. Keszeget nem igazán fogtam így, csak pontyot meg amúrt (igaz nem tudom milyen a keszegállomány azon a vízen, inkább intenzíven telepített pontyos víz).

    A törpe-probléma amúgy lesokkolt, ehhez képest a gébekből kevés van. Vannak holtágak, ahol amúgy egész macskakolónia él a parton és egyből beállnak a hátad mögé dorombolni, ha pecázni kezdesz...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák