Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #75886 üzenetére
Csak egy világ körüli túrát 11-es lánccal etetni nem annyira költséghatékony.
Erdőben milyen helyeken mész? Laza a talaj? Köves? Ha igen, akkor miért nem jó 2,5-3 bar-on kimenni, és élvezni az erdőt?
(#75887) -=RelakS=-: Akkor ezért "száguldozik" Crytec mindig az erődben.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
joysefke
veterán
válasz -=RelakS=- #75886 üzenetére
Ami meg a guminyomást illeti, én be szoktam lőni kb 3,5 körülre, aztán hadd szóljon. Elég vegyes a környék, meg hirtelen tud elfogyni az aszfalt, hogy ne tudjam specializálni a nyomást egyik vagy másik irányba.
Szvsz ha csak nem vagy 100Kg fölött teljesen fölösleges felnyomni a nyomást 3.5bar-ra egy montin, főleg ha terepen is mész. Egy jól kiválasztott minőségi terepguminak aszfalton alacsony nyomásra fújva sem olyan nagy a gördülési ellenállása, hogy érdemes legyen nagy nyomásra fújni és terepen elviselni a pattogását, meg hogy minden apró akadály veri az ember seggét, ráadásul az én személyes tapasztalatom, hogy 3.5 barral kemény terepen már érezhetően szarul mászik a gép (72-73Kg vagyok most). Vannak olyan emelkedők (Lajosforrástól Dobogókőre a sárga), amit a merevfarú 26"-os montimmal nem tudnék 3.5 baron kitekerni, de 1.7-1.8bar-on probléma nélkül megy, nem pattog el a kerék, nem esek le a gépről.
A fenti linken 3 jó minőségű abroncs van összehasonlítva (két felső és egy középkategóriás) és elég egyértelmű, hogy a Rocket Ron-t ha csak a gördülési ellenállást nézzük (felütésveszélyt figyelmen kívül hagyva) semmi szüksége nincs a 25PSI (1.7bar)-nál magasabb nyomásra, mert alig javul valamit az amúgy is nagyon jó gördülési ellenállása. De ez a másik két gumira is igaz:
A Race King performance-nál (nekem ilyenem van, ez egy akciótól függően reálisan 4-10E forint között kapható gumi) 42,5Kg tengelyterhelés és 29Km/h mellett a puha és az atomkemény gumi gördülési ellenállása között van 4W. Szóval két kerékre és 85Kg-ra vetítve 8W a különbség, ami ha csak nem az óra ellen mész, akkor aszfalton is jelentéktelen (1Km/h nagyon max 2Km/h lehet a különbség elérhető sebességben), cserébe terepen érezhetően jobban megy az alacsonyabb nyomással.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest