Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
Ja, hogy még mindig ez a baj?
Egyrészt a Facebooknak van egy egész jó tool-ja, amivel meg tudod nézni, hogy mit fog látni FB a belinkelt oldaladból: Sharing Debugger - Facebook for Developers
Másrészt, miért lenne már broken az og:image? Ha szétnézel, mindenhol ezt használják, FB is ezt használja, neked is ezt kell használnod. De ez szépen fog látszódni a fentebb linkelt FB Sharing Debuggerrel.
Ez amit most használsz: og:image:secure_url szerintem sehova nem kell.
Én kérek elnézést!
-
coco2
őstag
válasz martonx #7352 üzenetére
Igen az még mindig baj
Nem mintha azóta fél lábon állva várnám a megoldást és nem csinálnék semmi mást, de tény, hogy az a probléma nem oldódott meg. És úgy néz ki, nem megoldva lesz, hanem szőnyeg alá söpörve. Az og:image non-secure linken működik, secure linken nem. Nálam rewrite rule van http -> https-re. És azzal vége a történetnek. Azt a "secure_url" dolgot valami blogban találtam. De hiába reklámozták. Egyik network sem harapott rá. Szóval nem működik. Köszönöm a megerősítést.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
Beszínezni szeretnék egy csúszkát:
<input type="range" style="color:red;">
Ebben a formában nem lesz piros. Hogyan lesz?
Minden blog, amit neten találtam, 3 tucat css sor-t fűz hozzá. Létezik valami kevésbé csubakkás lehetőség is átszínezni?
-
Csak Firefox alatt ennyire egyszerű, más böngészőkben nem.
Chrome, Edge, etc. példa:
body::-webkit-scrollbar {width: 12px;}
body::-webkit-scrollbar-thumb {background-color: red;}Érdemes lehet még ezt hozzátenni, különben a piros csúszkának fekete lesz a háttere:
body::-webkit-scrollbar-track {background: white;}
Firefox példa:
body {scrollbar-color: red white;}
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
gyulank
addikt
1. Hogy lehetne a hang.hu-ra az alsó címek színét megváltoztató userstyles témát csinálni?
2. Hogy lehet többnyelvű honlapot csinálni automatikus fordítással ahelyett, hogy töbnyelven lenne megírva?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
válasz gyulank #7360 üzenetére
A másodikra:
MySQL táblázatot kell kitölteni. Ott ugyan minden nyelvet kézzel kell bevinni, de az automata átváltást be lehet programozni. Ha ezt használod, akkor nem töltöd fel tartalommal az adott részletet (pl DIV-et), hanem behívod a táblázatból.
Ha esetleg viszont arra gondoltál, hogy a Google fordító automatikusan induljon az oldaladon, akkor sehogy. Ezt a felhasználó tudja csak beállítani magának, tudtommal.
-
coco2
őstag
Másodikra:
Írd le a használati útmutatóban a felhasználóidnak, hogy hasznljanak google chrome-ot az olvasásához
A google chrome nekem alapértelmezetten fordít akármit, ha beállítom. Például betöltök egy koreai oldalt, azonnal pattan föl, hogy angol a beállításom, kérek-e automatikus fordítást? És ott van angolul.
-
coco2
őstag
Z indexekkel pontosan szeretnék egymásra csúsztatni div-eket. Példa:
<!DOCTYPE html><html><body>
<div style="position:absolute;height:120px;width:120px;border:8px solid;z-index:0;"><div style="position:relative;height:80px;width:80px;border:8px solid;float:right;z-index:0;"/>
<div style="position:relative;height:80px;width:80px;border:8px solid #73AD21;float:right;z-index:1;"/>
</div>
</body></html>Normál esetben azt várnám, hogy pont egymásra csússzanak, és a kicsi zöld keret eltakarja a kicsi feketét. Ehelyett a kicsi zöld keret csak addig csúszik jobbra a nagy fekete keretben, amíg neki nem ütközik a kicsi fekete keretnek. Mit néztem el?
-
coco2
őstag
válasz gyulank #7364 üzenetére
És videókat nézni sem szeretnek? 23 másodperc az egész.
-
coco2
őstag
válasz gyulank #7365 üzenetére
Ami az sql dolgot illeti.
Amikor a weboldalt teszed össze, akkor marker stringeket pakolsz bele. Pld ilyesmiket: "##str256@@". Mikor megy ki az oldal, fogod a kimeneti stringet, kinyiszogálod, rákeresel a fordításra adatbázisban, lecseréled, azt küldöd ki. Csak kicsi látogatottságú weboldalaknál működik, illetve ha kimeneti cache használsz, mint például a wordpress.
Egy másik lehetőség kliens oldalon csinálni ugyan azt. Csak az macerásabb kódolásban. Oldal betöltés után javascriptben minden egyes elemre ráhívsz, beveszed onnét a stringet, megnézed localban, milyen nyelvterületen vagy, annak alapján lecseréled, az eredményt visszaírod. Ilyesmit csinálni persze kell egy adat file, ami mindegyik string minden elérhető nyelvű fordítását tartalmazza. Alkalmasint jó sok megás .js adat tömböd fog összegyűlni. Nem kevésbé eszetlen dolog, mint fentebb egy sql szervert nyírni ki szerver oldali lokalizációval.
Ha ez valami garázs project, közöld a felhasználókkal, csak angolul van, de ingyen még az ecet is édes, szóval kuss legyen mindenkinek. És oda linkeled utószónak azt a videót.
-
gyulank
addikt
Semmit sem. El szeretik dönteni, hogy nem tudják, és a videótól se tudnák. És meg is sértődnének, hogy hülyének vannak nézve, meg ki vannak oktatva. És olyan nagy talány az első kérdés, vagy rossz helyen kérdeztem?
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
martonx
veterán
válasz gyulank #7368 üzenetére
Szerinted tényleg tudnunk kellene az 1-es pontra válaszolni? Ha te szerkeszted a hang.hu-t, akkor nyilván semmi nem gátol abban, hogy behúzz plusz egy css-t, amivel overrideolod, amit jólesik.
Ha nem te vagy a hang.hu szerkesztője, sincs minden veszve!
Csak fel kell törnöd a rendszerüket, és átírnod a kódjukat, hogy kezdje el használni az odacsempészett extra css file-t. Elnézést, ha hülye kérdésre hülye válasz született.Én kérek elnézést!
-
coco2
őstag
válasz gyulank #7368 üzenetére
Ha legalább ahhoz elég okosak a felhasználóid, hogy nagyon sokat fizessenek a szolgáltatásért, akkor még mindig nincs veszve az ügy.
Vannak framework-ök, amik eleve külön nyilvántartanak minden stringes elemet pont a könnyebb fordításért. Lásd wordpress ketyerék. Azokkal ha építkezel, van beépített támogatásod a fordításra.
Ha valami saját keretet használsz, akkor újra írod ugyan azt akár szerver akár kliens oldalra. Ha te nem tudod megcsinálni, kiadod valakinek, aki megcsinálja.
Ha a felhasználóid nem elég okosak (nem fizetnek eleget), szerintem el kellene eresztened a problémát.
Ha te nem tudod megcsinálni, és te nem vagy elég okos (nem fizetsz eleget), akkor el fogod ereszteni, akár akarod, akár nem, és valaki más fogja majd megcsinálni.
Válassz a lehetőségeid közül.
-
gyulank
addikt
-
coco2
őstag
válasz gyulank #7371 üzenetére
Pusztán a félreértések elkerülése végett jobb, ha csinálsz róla egy videót.
És itt jegyzem meg, hogy nem lesz attól senki nagyobb legény, hogy hőbőrgéssel nagyzol. Ez itt egy digitális közösség. Itt játszani a janit simán csak szánalmas. A saját érdekedben próbáld meg kevésbé rossz színben tüntetni fel magad. Nincsen semmi baj, csak tartsd korlátosan a hőmérőt. Szíves megértésedet és együttműködésedet köszönjük.
-
-
aujjobba
addikt
1. A userstyles.org-on elkeszited a sajat stiluslapodat, amit pl. aztan a felhasznalo a userstyles chrome pluginnal alkalmaz a hang.hu-ra.
2. Bekotod szerveroldalon a google translate API-t. Kliens oldalon is lehet JS-ben, bar en jobban szeretem ezeket meg az oldal kiszolgalasa elott elvegezni a szerveren.
Pelda: [link][ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Tőled tanultam, hogy oktatni kell a népet. Láthatod, hogy engem igazolt a valóság, nem téged. A felhasználók pont olyanok, amilyennek leírtam őket. Normálisan feltettem a kérdést, lehülyéztek, majd közöltem, hogy nem is tudja, miről beszélek, és ez csak azért lehetett, mert nem tudták beírni a keresőbe, hogy userstyles. Tehát kellett volna róla videó nekik, de látod, hogy hogy felháborodtak, ahogy előre megjósoltam. Na, ugyanez lenne, a fordítós videóval is. Ja igen, hozzátéve, hogy ahogy most előadtad, hogy én akarom tudni... abban az esetben meg azt adnák elő, hogy én akarom, hogy elolvassák az oldalt.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
aujjobba
addikt
válasz gyulank #7376 üzenetére
1. Nem ismerem a userstyles-t így nekem is meg kellene tanuljam, hogy aztán el tudjam neked is magyarázni. Egyszerűbb lenne ha Te tanulod meg.
2. Az URL utolsó paramétere a fordítandó szöveg, az sl paraméter a forrás nyelv amiről fordítani akarsz, a tl a cél nyelv.
Az URL-nek úgy tudom van egy maximális hossz limitje, arra figyelj, amikor átadod az egyes szövegeket neki.
Valamilyen előképzettséged van ehhez egyébként?
Codecool vagy valami.
Nulláról nem fogjuk tudni értelmes idő alatt felépíteni ezt helyetted. -
-
Keem1
veterán
Srácok, mi most a best way HTML 5-ben arra, hogy a Google csak a tartalmat indexelje?
Van egy már régóta készen lévő blog site (ismerősé), amit úgy 2018 tájékán pakoltam át HTML 5-re (pure HTML5+PHP+MySQL+CSS+JS), ez picit később teljesen reszponzív kinézetre lett megcsinálva, kizárólag CSS-ben (4-féle képernyő optimalizáció).
A gondom, hogy bizonyos Google találatoknál a menü is benne van, szeretném kihagyni.Nagyon leegyszerűsítve a body így néz ki:
<header></header> <!-- menü -->
<main>
<article></article> <!-- ez a tulajdonképpeni tartalom -->
<aside></aside> <!-- blog linkek, Google reklám, stb, mobilnézetben display:none -->
</main>
<footer></footer> <!-- lábléc linkek, copyright-->Tehát voltaképp bőven elég lenne, ha a Google csak az
article
tag belsejét kezelné érdemi tartalomként.
Az oldal well formed, semmiféle inline stílus/formázás nincs a HTML tartalomban, az csak a CSS-ben van. A Google SpeedInsight-ban tartalomtól (beágyazott képek, videók) függően 89-95% eredményt ad desktopon, 85-92% környékén mobilnézetben. Azt hiszem, egyszer régen valami toolal leteszteltem, valid HTML5-nek titulálta akkor.Előre is köszi!
-
terencehIII
tag
segítséget kérnék, hogy megoldható sima html-be az hogy egy szöveg fölé viszem az egeret akkor egy képet jelenítsen meg?
-
válasz terencehIII #7385 üzenetére
Meg lehet, több megoldás is van.
A legegyszerűbb talán azonmouse
használata.But who is watching the guardians?
-
Keem1
veterán
válasz terencehIII #7385 üzenetére
Nem, javascripttel viszont igen.
Esetleg CSS-el talán szintén megoldható (display:none; a:hover {display:block}). De inkább JS. -
coco2
őstag
A kérdés érdekes.
Ahol éppen megoldották, hogy link fölé mozgatva az egeret kidob egy buborékot az egér pozíciójába benne mindenféle média anyaggal, felirattal, és egyebekkel, ott hogyan van jellemzően megoldva? Oké, hogy onmouse, de mivel ragasztanak egy egész div-et az egér kurzorra JS-ben? Van valahol egy jópofi blog róla?
-
polymorphin
csendes tag
CSS-el megoldhato
https://www.w3schools.com/howto/howto_css_tooltip.asp[ Szerkesztve ]
-
terencehIII
tag
válasz polymorphin #7389 üzenetére
köszönöm, erre gondoltam.
-
Esetleg CSS-el talán szintén megoldható (display:none; a:hover {display:block}).
Nem egészen. Ha
{display:none}
van alkalmazásban, hiába viszed fölé az egeret, nem fog megjelenni semmi, mivel nincs ott.Más: Hogyan lehet megcsinálni, hogy egy numerikus változó HEX megjelenést alkalmazzon?
-
-
Sziasztok!
Ismét segítséget szerenték kérni.
Adott a feladat, hogy létre hozzak egy SLIDER-t, ami vertikális és minden paramétere meghatározott (háttér, jel, méret, stb).
Egészen addig, amíg horizontális, működik a dolog. Azonban amint átváltom vertikálisra, minden felborul és egy gyári jelenik meg, semmit sem módosítva.Itt összedobtam egy kis példát. Miért nem működik?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
cstomee
tag
Azt nem tudom megmondani miért nem működik, talán egy böngésző bug?
De ha elforgatod a működő horizontálist 90fokkal már megy is!A forgatás miatt a szélessége lesz a magassága ...
[ Szerkesztve ]
-
válasz cstomee #7395 üzenetére
Sajnos ez sem jó megoldás. Tovább vittem a példádat és két probléma is adódott:
- A minimum érték a tetején van, nekem pedig alul kellene, hogy legyen. Ha 90 helyett pedig 270-et vagy -90-et forgatok, akkor elrontja az egészet.
- Nekem elég sok darab kellene, egymás mellett, szorosan. Itt viszont ezt nem engedi kivitelezni.A végcél az lenne, hogy 10 darab van szorosan egymás mellett, résmentesen. Darabja 10% szélességgel. Vertikális elrendezésben és alsó 0 ponttal.
-
nevemfel
senior tag
Nekem ez így működik mindenféle asztali böngészőben. Mobilon nem próbáltam.
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Document</title>
<style>
input[type=range][orient=vertical] {
writing-mode: bt-lr;
/* IE */
-webkit-appearance: slider-vertical;
/* WebKit */
width: 8px;
height: 175px;
padding: 0 5px;
}
</style>
</head>
<body>
<input type="range" orient="vertical" />
</body>
</html>Innen: [link]
Rally against apathy draws small crowd
-
coco2
őstag
Ha más megoldást nem találsz, ezeket meg lehet barkácsolni kicsit több munkával.
Azok a csúszkák nem feltétlen írják ki neked a saját értéküket. Elrejtheted. Az esemény vezérlőjükből ami értéket kiolvasol, azt úgy transzformálod, ahogyan akarod. Ha fordítva kell, x=(100-x). Pozícionálsz egy külön picur div-et valahova, és abba beleírod, ha kijelezni akarod. A csúszkákat egymás mellett ha szorosabbra akarod, rakd őket külön div-ekbe, és csúsztasd őket kicsit egymásra. Akár eltérő Z pozícióra. Sajnos ahhoz pixel pontos tervezés kell, ami nem fogja követni a képernyő méreti változásait. De a pixel alapon tervezés már csak olyan.
-
cstomee
tag
Ezt natív HTML-ben szerintem nem fogod tudni megoldani sajnos.
Vertikális slider-nek a kinézetét nem tudod CSS-el átszabni.
Maradna az elforgatás [link] , de ez sem megoldás mert %os szélesség kell neked...Keress egy JS plugint, amit át tudsz szabni olyanra ami neked kellhet, például a rangesliderJS jó lehet neked.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Kijeleztetni nem akarom az értékeket.
cstomee A te megoldásod áll legközelebb ahhoz, amit akartam (nem a JS).
Egyéb kérdés: a hover használatához lehetséges funkciót társítani? Értem ezalatt, hogy ha egy adott elem fölé viszem az egeret (hover), akkor egy adott script lefusson?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest