-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #40527 üzenetére
a Budafoki úton kb hol van a CasMo pörkölő? kéne egy házszám
noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
GC kartömítést Bp közelében csak az expolygontól szerezhetek?
(elég sürgős lenne, volt tartalékba, de lakásfestés során elkeveredett)
ill. 8,5 vagy 9mm-es legyen?noss
-
noss
csendes tag
ezt láttátok már? jópofa 2az1ben eszköz.
örleményt szintez és tömörít [link]
(vagy 3az1ben, ha a pohár funkciót is figyelembe vesszük)noss
-
noss
csendes tag
miben változik az eszpresszó, ha a szűrőtartó kar
a) rendesen előmelegítve (~a fej hőmérsékletén)
b) nincs (szobahőmérsékleten)
van kivonatoláskor?elsősorban feneketlen karra érdekel a válasz, ahol szinte csak a szűrővel érintkezik a folyadék.
noss
-
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #52719 üzenetére
próbáltalak kiszúrni a tömegben, de nem sikerült, pedig éreztem a jelenléted
noss
-
noss
csendes tag
válasz sz.zs. #52723 üzenetére
igen, e kérdésedre akartam válaszolni egy igennel: "ez egyébként ingyenes kóstoló volt?"
kiegészítve azzal, hogy a CM standon egy kóstolóval rögtön négy italt, egy egész termékpalettát lehetett kapni.
(először nem is értettem, amikor arra járva a kezembe kaptam, azt hittem ez egy társaságnak lett összekészítve)noss
-
noss
csendes tag
Önkéntes segéderőként sikerült kijutnom vasárnap.
Kellően közel lehettem a versenyhez, végigkísérhettem a menetét és az izgalmakat. Így jó volt, még tetszett is.Ha csak úgy 2000+ -os belépőért nézelődhettem volna gépeket, kóstolhattam volna néhány kávét, egy órán belül biztosan leléptem volna, verseny ide-vagy-oda.
Gáz még, hogy a verseny területe kisebb helyre volt beszorítva, mint amekkorán a parasztvakítóan piperkőc stand terpeszkedett.noss
-
noss
csendes tag
válasz Csápájev #52733 üzenetére
KávéBár Bazár -- elég szakmai ahhoz, hogy ne hétköznapi emberek szemfényvesztését parodizáljuk.
Söt a paródiával nem is lenne gond, ha lett volna vmi érdemi fogódzó a terület megjelölésén kívül.
De így kommunikációs melléfogás, pedig arra a legbüszkébbek.
Ezt tetézi ugye, hogy a kiszolgálók se tudtak bővebb infót adni a kávéról.noss
-
noss
csendes tag
őrlőállításos kérdésem volna:
Macap MXD csigás állítókája nagyon precíz beállítást biztosít,
cserébe viszont nagy ugrásokat nem lehet hatékonyan kivitelezni rajta.
presszóról szeretném filter / cupping állásba tekerni, így a csigás állítókát ki kéne iktatni.
(csavarok nehezen hozzáférhetőek)milyen tippetek van e problémára?
van esetleg elegáns, csavarmentes megoldás rá?noss
-
noss
csendes tag
ja ez érdekes, nem tudom, melyik őrlőjükben vagy épp hol tartják,
de el tudom képzelni, hogy nincs az alap pörgős munkamenetbe illesztve,
így azért bűntetik felárral a decafot.én sem szeretek várakozni, de a jól elkészített kávé kárpótol.
ha meg a kávé is rossz lenne, nagyon hülyének érezném magam,
hogy miért nem láttam előre az egészetnoss
-
noss
csendes tag
válasz Deadzone41 #54639 üzenetére
a fagyasztóban a szelep nem zár légmentesen.
(filmszerű olajos réteg van benne, ami fagyottan máshogy viselkedik)noss
-
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #57072 üzenetére
nagyon barátságos arcok, meg sem volt beszélve a fotózás,
csak látták, hogy röpül a kismadár és maguktól beálltak
..ilyen ez a sztárságnoss
-
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #58551 üzenetére
én az adattáblák után is még f0stam volna, gondolom azért akad még a tarsolyodban egy-két ellenőrző pont?noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
Eladó az egy csészés (single) IMS szűrőkészletem, normál és a mellékelt középre tömörítővel használható. Keveset használtam, nekem a dupla jön be.
Kapcsolat: PM vagy email.noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
válasz t-bali3 #69350 üzenetére
Mindkét nap kimentem, mert önkénteskedtem a versenyeken.
Viszonylag sok klasszik kávéval is kint voltak, főleg fönt. Még a La Marzocco Levához is behívtak, hogy próbáljam ki (ahol választhattam világos és sötét pöriből). Lehet te és adp is e gépről beszéltél.
A Kávétársaság mindkét kávéja sötétebb olaszos amúgy, hozzá képest egy Gardelli kifejezetten világos.Engem ált. a termőterület és a feldolgozás érdekel egy kávéról. Ha a termesztés magasságáról kezdenek beszélni, már bekapcsol nálam vmi védekezési mechanizmus, hogy ne verejtékezzek hideget.
Szóval ha a két adatot nem látom kiírva, akkor rákérdek.
A színére nem kérdek rá, azt majd én látom!Talán a kiállítók mentségére szolgálhat, hogy a szombat lefáraszthatta őket. Vagy nem ittak elég kávét..?
Nekem a Per Nordby-nál még a mina profilt is elmagyarázták és táblagépen megmutatták (vasárnap), szóval nem panaszkodom.A kapott kávék legalább ízlettek?
Csak presszókat kóstoltál vagy filtereket is?noss
-
noss
csendes tag
válasz radi8tor #69397 üzenetére
CasMo kínálatában évek óta folyamatosan van (kolumbiai) koff.mentes. Én is veszem, mert nem kell mindig az agydurrantós.
Szabolcs szerint ugyanúgy lehet finom, mint egy koffeines, ok nélkül van hátrányosan megkülönböztetve. A koffeinnek önmagában amúgy kesernyés íze van.Kávézó szemszögéből kényelmetlen koff.mentes kávét tartani, mert
- nem fogy úgy,
- kevésbé kiszámítható a fogyása, ezért
- a frissen tartása is problémásabb,
- a fentiek mellett ugyanakkor külön őrlőt, munkaerőt (napi beállítás) köt le.
Tehát hiába van rá igény, az elenyésző a koffeines kávékhoz képest.
(Emiatt meg tudom érteni, ha valahol a decaf feláras.)És kényelmetlen bevallani, hogy egyszerűen "nem éri meg".
Közben ráleltem a Collona koffeinmentes kávéjára is.
[ Szerkesztve ]
noss
-
noss
csendes tag
válasz yazoo1 #69443 üzenetére
nekem poemiám volt, nem iktattam ki a nyomásfokozót, mert el is akartam adni, a visszaszerelése meg körülményes.
ami nekem nagyon sokat segített és csak ajánlani tudom a 30 ezres kategóriában, az a hőmérséklet figyelés.
fogsz egy ikeás hőmérőt és a kiszabadított szenzorát a kávégép kis kazánjára erősíted.
egyszerű megoldás. procihűtőkhöz való hővezető krémet is használtam, de ettől el lehet tekinteni.
lényeg: folyamatos visszajelzésed van a víz hőmérsékletéről, ami 70 és 110 fok között bátran elidőz, mikor-milyen hangultat van.hőmérséklet manuális szabályzása:
- emelés: gőz funkcióval
- csökkentés: "hűtőcsapolással", kávévíz kiengedéssel (a tartályból utánpótlással érkező víz hűti a kazánban lévőt)noss
-
noss
csendes tag
válasz SunMount3r #69427 üzenetére
kapszulás gépből nespresso-t ajánlok, mert rugalmasan etetheted és jövőbiztos.
rugalmas etetés:
a kapszulájáról lejárt a szabadalom, így bárki gyárthat és rengetegen gyártanak is hozzá kávét, így a választék bőséges.jövőbiztos: még specialtity kapszula is van hozzá, ill. többféle megoldás van saját töltésű kapszulára, ahol te választhatod meg a kávédat.
azaz ha az ízlésed fejlődik, a gyári kapszuláknál sokkal jobb kávét is használhatsz vele.a fentiek fényében tehát Dolce Gusto-féle dolgokat egyáltalán nem ajánlok.
tejhabosítást külön tejhabosítóval old meg. úgy minden egyszerűbb és talán még a keretből se futsz ki.
[ Szerkesztve ]
noss
-
noss
csendes tag
válasz Paulie86 #69564 üzenetére
nem is tudtam, hogy ilyen lehetőségek vannak DG-ben. a 9g impresszív kapszulás viszonylatban.
SoundON: a bluecup-tól sokkal többet vártam, csalódás hogy még 5g sem fér bele.
én amúgy anno műanyaggal újratölthető kapszulával próbálkoztam és nagyon háklis volt az őrleményre a gép: egy kicsit finomabb szemcseméret, egy kicsivel határozottabb "tömörítés" vagy fél gram plusz
és máris bedöglött, nem bírta kinyomni.[ Szerkesztve ]
noss
-
noss
csendes tag
ideális víz kávéhoz
kancsó:
gravitáció segítségével egy kis szűrőn át lefolyik a víz.
kiszűri a csapvíz tartósítószerét: a klórt, így alapvetően ivóvízhez, főzésre ajánlott.
aktívszénnel a bakikat és egyéb ízrontó dolgokat, (vízhálózatból származó) lebegőanyagokat szűri.
csak elég gyengén lágyít, a kancsó is vízkövesedik. hazai viszonylatban tehát a norda lágyságát nem tudja megközelíteni.
hivatalosan havi csere ajánlott. (sajátomat 3-4 havonta cserélem)
kávéhoz nem ajánlom, de ivóvíznek igen.patron:
a hálózatra szerelt, hálózati nyomás segítségével történik az átfolyás.
a kancsónál sokkal hatékonyabb mikroszűrés és lágyítás.
nincs lehetőség regenerálásra, hivatalosan 6 havi csere ajánlott.
az élettartam vége felé már csökken a teljesítménye, ami a kávé ízén is érezhető.
kávéhoz már jó (lehet a megfelelő patronnal, de a kapott víz összetétele nehezen ellenőrizhető).norda:
kávéhoz közel ideális keménység.
(nem megfelelő használata gerincproblémákhoz vezethet, mint ált. a palackozott vizeknél.) :/Maxwell Colonna-Dashwood (és kémikus/vegyész szerzőtársának) kutatásai alapján
a víz karbonát mennyisége (~vízkő) a kritikus: az ideálisnál nagyobb mennyiség megköti, kioltja a kávé egyedi ízét hordozó savakat. (tehát nemcsak az összes oldott ásványi-anyag tartalom.)
a különbség leginkább speciality és filter kávéknál érezhető.Daráló csatin is felmerült nemrég a víz kérdése, ahol a nordánál jobb/hatékonyabb dizájner vizek (otthoni) előállítása volt a téma.* pont a selfieccino előtt
*rákeresve: "RO otthonra" és Kis Zoli hozzászólásától.érdekességképp: Barista Hustle recept és példareceptek.
[ Szerkesztve ]
noss
-
noss
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #72902 üzenetére
tejóég!
az őrlés, vízmelegítés,nyomás felépítésemind biciklis hajtánnyal történt?
ja, a nyomáshoz csimpaszkodni kellett[ Szerkesztve ]
noss
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen