-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krajcsi
csendes tag
-
pythonubung
újonc
válasz MPowerPH #130095 üzenetére
Igen, de szerintem béna vagyok jól elkészíteni (espresso, flair),ráadásul kb. 1 héten belül nyitottam ki és jellemzően maximális hőfokkal próbálgatva. Az illata sokkal többet ígér (főleg rumpuncs, pörköltmagvas oldalról),mint amit főztem. Így sem panaszkodom, világos pörkölésű, enyhébben savas ízvilágú, egyáltalán nem kellemetlen (nem a citrusos és nem is virágos vonal, talán tényleg a bogyósgyümölcs leginkább, enyhén fűszeres) kávét produkált. Egy vagy több próbát simán megér
-
Anubris
őstag
válasz MPowerPH #130135 üzenetére
Én mikor árban összehasonlítgattam a cuccokat nem jött ki olcsóbbra a Normcore.
Ezeknél mindig van 20% akció.
Mondjuk ez egy érdekes szett 2 tamper is van benne, nem tudom mennyire kell neked.
Vicces mód én először csak pár dolgot vettem tőlük, mostanra már kb megtehettem volna azt is hogy egy full szetet veszek.Wdt, tamper station, puck screen, filter paper, distributor, rugós tampert vettem meg.
Magasítót nem, mert szerintem az IMS kosárhoz ez sem lesz jó, inkább majd valami olyat keresek amit betudok akasztani és nem a mágnesességre hagyatkozom.Ha már szóba jött az IKAPE, a hagyományos 1.7mm puck screent próbáltam és az a bajom vele, hogy hiába melegítem elő a puck screent, a pogácsa puck screen közeli része átázik rendesen viszont a szűrőkosár alsó részén lévő nem igazán, és ezért kiütésnél is már látni, hogy nem tökéletes mert széttörik.
Tegyek beáztatott filterpapírt a kosár alá, vagy hogyan tudom elérni, hogy rendesen az egész átázzon? Ha durvábbra őrölök az sztem nem lenne jó, mert túl gyorsan lefolyna.
A másik spécibb kialakítású puck screen használata esetén nincs ilyen gondom.Nem minden esetben következik be ez a jelenség, csak nem igazán tudom, hogy mi okozza és hogyan tudom ezt elkerülni. Tegyem magasabb hőfokra a gépet? (Dedica most közepesen van a vízhőfok) Várjak többet bekapcsolás után?
-
#31639808
törölt tag
válasz MPowerPH #130135 üzenetére
Ez a fajta zacckiütő nem az igazi. Olyat kell venni, amiben van szilikon rúd. Pl ebben.(L:/dl/upc/2023-10/20/574573_ti0hcbaew5jgmzn0_9j35.jpg)[kép](/L)
-
qvik27
tag
válasz MPowerPH #130357 üzenetére
Itthon csak a brazil-indiát próbáltam, annak szép telt, édes, kissé fűszeres íze volt. A cégnél -gyengébb gépen készítve- volt sima brazil is, a brazil-india jobb volt nála. (Mondjuk én a brazilokat önmagukban általában kevésbé szeretem.)
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-
vendingo
veterán
válasz MPowerPH #130452 üzenetére
Igen, hőfokra nincs ráhatás, de a filtertől a sötét pörkölésig mindennel megbirkózik. Olyan még nem volt, hogy ihatatlan végeredményt produkáljon, max kevésbé ízlett. Többnyire közepesen pörkölésű dél-amerikai kávékat iszok, de a világos etiopba se tört bele a bicskája.
Az tény, hogy drága a 9b, nehéz döntés volt nekem is, de egyáltalán nem bánom. Tetszik, hogy kényelmes és gyors, mint egy kotyesz, a végeredmény pedig simán top kategória.
Hagyományos gépeknél mindig gondot okozott a bemelegítés, illetve a pumpa hangja. Hajnalban kelek, azonnal készül a néma kávé, senkit nem zavarok vele.
Nyilván ezzel is lehet rossz kávét készíteni. Kerek egy éve van meg, gondoltam kipróbálom ugyanazzal a kávéval mint a legelső használatkor. Akkor arról a kávéról úgy vélekedtem, hogy nem rossz, de nem különösebben ízlik, iható, de nem nekem való. Most ugyanaz a kávé lett rendelve, és teljesen más, nyilván lehet a pörkölésben is eltérés, de jelenleg az egyik legfinomabb brazilnak tartom, amit valaha próbáltam, top íz classic vonalon.
(Brazil estate Fazenda California Pulp.N.Specialty 85p)2x volt nagyobb gondom vele, egyszer nem bírtam letekerni az alját, szerintem valahogy becsípődhetett, megszorulhatott a tömítés. Legutóbb meg 2 hetet szenvedtem, mire rájöttem, hogy az indukciós alátéttel van gond.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lojzi1
csendes tag
válasz MPowerPH #130452 üzenetére
Igen, nagyon jó a 9barista. Amire szerintem tökéletes, az 18g közép-sötét (és fölfelé) kávéból lefőzött 40-45g dupla eszpresszó. Van pár hack ristretto-ra meg más arányban töltött vízre, de ezekkel nem kísérleteztem. Kettőt már nem szeretek főzni vele, a hideg vizes visszahűtés meg törölgetés már pepecselős, egyszer-egyszer még vállalható. Van hordozós cuccnak Wacaco Picopresso-m is, de azt alig használom, annyira maszatolós, fröcskölős, kézégetős, inkább a 9B-t cipelem, ha van tűzhely.
És itt a 9B gyenge pontja, nagyon érzékeny a hőhiányra. Gáztűzhelyen nem is tudtam vele főzni, csak bugygot, fröcsögött, kellett hozzá a gyári platni, azzal tökéletes. Kerámilapos tűzhelyen is szenvedés, oda is kell alátét. Az indukciós meg ki lett tárgyalva részletesen.
Szerencsére használtan tudtam venni jó áron, post-brexit UK-ből megrendelve lehet már nem ruháznék be.
-
TDX
tag
-
őstag
válasz MPowerPH #130636 üzenetére
Igen. JH technikát érdemes megnézni, kb mindegy milyen a fém háló, mert nem érdemes lenyomni, max a folyadék felszínéig.
Nekem egy műanyag Tesco-s van, meg egy üveg Auchan-os
Néhány próbát azért érdemes tenni vele mielőtt feladod, az őrlő beállítása azért fontos paraméter.[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
pythonubung
újonc
válasz MPowerPH #130636 üzenetére
Szerintem is elég, és egyet is értek pető bá' tanácsaival annyiban, hogy hiába egyszerű készítési mód, nagyon ízletes a végeredmény, én is JH technikára álltam át.
Bár V60-hoz képest szerintem érezhetően más néha, olajosabb, vagy ha úgy szebben hangzik emiatt ízben gazdagabb, testesebb és kevésbé tiszta (van akinek a gyomra erre érzékenyebb).
Pont az emlegetett Sewda-nál volt vele legjobb élmény, megértem koxx véleményét az espresso preferenciáról: ennél tényleg nagyon teaszerű lett french press, egy kiváló, sokízű, sűrű és telt "tea". -
icm
tag
válasz MPowerPH #131371 üzenetére
93 fok egy brazil indiainak? 92t mondanak ők, de én biztos 90 fokon próbálnám és 1:1.5 arányig húzva ~ 20-25sec. Kíváncsi vagyok.
8 nap.. vissza-vissza térünk a nem elegendő pihentetésre olyan pár havonta."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz MPowerPH #131409 üzenetére
Lehet kimaxolni, icm kartárs ezt választotta. Fagyóban lehet vákuumozni, pláne adagonként, mert azt úgyis rögvest felhasználod. Nagyobb adagban nem szerencsés.
De ha leragasztod a gyári szelepet és nem nyitogatod a zacsit (meg a mélyhűtőt indokolatlanul gyakran), akkor eláll nagyon sokáig érezhető minőségcsökkenés nélkül. Ha nyitogatod, akkor azért nem árt meginni pár héten belül; párakicsapódás, hűtőszag és barátai miatt."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
iatti
aktív tag
válasz MPowerPH #131550 üzenetére
hozzám tegnap érkezett csokó madnesz meg helló szicília az alsópolcos olaszok mellé. az ünnepekre belefér egy kis luxus igaz majd csak két hét múlva bontom őket, 19-edikei pörik. a c-késes major meg úgy megijedt tőlük, hogy beragadt pedig a kondi ki van cserélve 20-asra.
-
bbuffy
senior tag
-
billyjoe
csendes tag
válasz MPowerPH #133248 üzenetére
Annyira azért nem új, a bazáron is lehetett kóstolni. Én vettem ott belőle egy filter pörkölést presszónak, nem volt rossz, de ittam már finomabbat. Annyira nem volt savas, lehetett érezni a ferment alkoholos ízt, bár nem zavaróan, viszont a pörkölt mandula nagyon hangsúlyos volt, bármit is csináltam.
-
billyjoe
csendes tag
válasz MPowerPH #133250 üzenetére
Nem volt olyan világos hogy ne illett volna espressonak, nem azzal volt a gond. A bazáron is azt éreztem hogy túl sok a kesere utóízben, de hátha neked ízleni fog.
Viszont a CM Los Pinost csak ajánlani tudom, ritka az a kávé amiből újra rendelek. Nem a túl tolt ferment kategória, tényleg banános tejcsoki kis trópusi gyümölccsel.
-
őstag
válasz MPowerPH #133301 üzenetére
Előre őrölt? Mert akk sztem igen, felejtős - nyomásfokozós kosár vagy kotyesz..
Szemesből én tudtam értékelhető lefolyást kihozni anno, de őszintén mondom, hogy nem szívesen engedek már ilyeneket a konyha közelébe se..
Legutóbb automata gépen készítettük el az ajándékba kapott őrölt Frei-t, annál jobb felesleges lett volna hozzá, ízben mindenhogy ugyanolyan lesz."... and I hope you have a great day!"
-
qvik27
tag
válasz MPowerPH #133306 üzenetére
Itt írom, mert itt említettem.
Sajnos nem találom már a nyomásfokozóst, szerintem kidobáltam a fémhulladékba.
Ez az a vacak megoldás volt, ami egy kis lyukacskával hozza létre a nagy ellenállást, azon spriccel át a folyadék.
Elnézést![ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen