-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adpeter
tag
Hát nna! Akkor vegyél még egy ugyanilyen De'langyit és kapcsold őket sorba ööö vagy párhuzamosba, majd Jolti(NewSID )megmondja hogy csináld,hogy összeadódjon a gőzteljesítmény!
Egy jó alapos puceválást,citromsvazást csinálj meg mindenképp. Bár ha a hőteljesítmény esett valami miatt,akkor más lehet a bibi!
Lehet,hogy egyszerűen csak.....elkopott vagy már nincs kedve!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
tariattila
veterán
biztos egyes példányokkal 'véletlenül' sikerült eszpresszó minőséget elérni... ekkor gyorsan felkerült az ajánlott listára mert nagyon jó az ára...
azóta pedig eltelt pár hónap és a műanyagok kezdenek porladni
még mindig nem hiszik sokan el, hogy nem csak az ár/érték arány számít.... a képlet második feléhez az 'idő' tényezőt is hozzá kellene kalkulálni.....
trollOFF
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Nálam is változó a tejhab minősége, de szerintem csak a "minőségi" tejekkel van a gond
A gőznél normális, hogy az elején víz jön belőle. Az hogy elfogy a gőz az a géptől függ. Nálam nem nagyon fogy el, csak a GB-nél.
Mondjuk az nem jó, hogy mire a víz kijön a gőz is eltűnik. Ilyennel még nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adpeter
tag
Robuszta túlsúlyos keverék. Semmi extra,de ár-érték arányban jó választás.
Olaszos ízvilág,izgalmak nélkül. Alacsony hőfokon kell nekimenni."hétköznapi" kávé,klasszikus ízvilággal.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
digiteye
csendes tag
Különös teendőd nincsen. Két hét múlva egy prime-olással kezdj (víztartályt friss vízzel feltölteni, hidegen gőzcsapot kinyitni, pumpát bekapcsolni, folyamatos vízáramlásig hajtani, majd pumpát és gőzcsapot elzárni). Ezután nyomj ki egy bojlernyi vizet most már a kávékifolyón, ügyelve arra, hogy eközben ne fogyjon ki a víz a tartályból.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Nem tudom, én csak beraktam, hogy végre lehet küldeni is innen, nem csak fogadni. Annak aki esetleg kávés cuccot ad el, vagy vesz.
Gondolom változik ez majd idővel, ha többen kérik. Személy szerint nekem nem jelent gondolom az online fizetés, de gondolom nem mindenki van ezzel így.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Én is pont a minap döbbentem rá, hogy igazából csak az számít, hogy az elején még amíg hideg, addig pár másodpercig cücögtetve menjen bele a levegő, aztán meg egyből pörgetni kell a gőz erejével, hogy eloszlassa a bevitt levegőt. Így kell felmelegednie és megédesednie. Ha nem pörög be akkor szar lesz - tejen nagy-buborékos hab. Ha forog végig mint állat, akkor meg festék lesz -ahogy kell. Már a kar kihúzáskor látni, mert az egyik alig marad tejes, a másik meg rendesen be van vastagon fogva "festékkel"
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
SiD-
tag
kb ennyit ér ez a gép, nem mondanám jó vételnek.
ez a fazonú Saeco Aroma kapható volt réz- és acélbojlerrel is.
a szűrőtartó karról lehet őket beazonosítani.
a rézbojlereshez krómozott réz kar járt, az acélhoz pedig alumínium.
ez az utóbbinak tűnik, kb ugyanaz a beltartalma, mint a mostani Poemiának, talán a csövek, kapcsolók és a gőzcsap ebben még jobb minőségűek. -
dugesz77
őstag
Valószínű a felső középső részt amin a kallantyú van azt nem jól raktad vissza. Én is raktam már rosszul vissza. Talán ez segít..Ha ez stimmel és nem nyúltál az alátétekhez akkor passz.
-
mester6
tag
A menet közben állítás akkor szokott segíteni, ha nem akar beindulni a darálás. Ekkor durvára kell állítani az őrlési fokozatot. Itt persze könnyedén beindul és gyorsan kell szabályozni a finomabb fokozatok felé. Aztán próba és finom állítás a főzés szerint. Ha jól értem, akkor nálad most nem ez a helyzet. Szerintem is a kúpos rész nincs helyesen a darálóba behelyezve ahogy ezt már dugesz77 is megjegyezte.
[ Szerkesztve ]
-
-
hunspikey
őstag
Én erre sajnos rájöttem. Szar a gép. Nekem Giotto V3-mom van és nem tud olyan gőznyomás, hogy az tutti legyen. Az az egyetlen trükköm hogy maxra tolom a PID-et - így HX lévén ilyenkor van 1.5 bár nyomás - na ezzel lehet valamit kezdeni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
lagoon79
tag
3 decis kiöntőt használok, 1 baron van a gőzkazán és tökéletes habokat készítek. de ue a helyzet a saeco automatával is, bár lassabban és több gyakorlással, de ott is megy a latte arthoz elég krém. tehát gyakorlás, gyakorlás gyakorlás.
hunspikey: másik fórumon már írtam, gyakorlás nélkül bármilyen géped lehet. egyébként a lenti kijelentésed nettó baromság (már bocs). egy HX giottoval aki nem tud habot készíteni, az bizony kezdjen el erősen tanulni. 1,3 bar jó technikával simán elég a 6 decis kiöntőhöz, 1 meg a hármashoz.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
eddig ment és most nem? vagy 3 éve nem megy? milyen géped van?
ezt is már sokszor mondtam: ha valaki gyakorlott és egyfajta tejjel tökéletes habot készít, akkor másikkal is menni fog (ha nem is tökéletesre, de szépre biztos). csak könnyebb a gépet, meg a körülményeket hibáztatni....
-
ronin s8
senior tag
Válaszd ketté a dolgot. Először tanuld meg felfújni. Ha az megy, onnantól már csak erre kell figyelned, hogy ne fújd fel. De amíg nem tudod felfújni, addig ne akard forgatni...
Később meg úgyis rájössz, hogy a kettő egy.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
ronin s8
senior tag
Ecetet soha. Ha nagyon retkes, hidegzsíroldót neki, utána következik egy három hetes beavatási szertartás, de legalább tiszta lesz.
Egyébként elég lenne sima vízzel elmosni, miután kitakarítottuk a kávézaccot. A videós ürge nagyon tré módon használja.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest