-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #63220 üzenetére
Mr csak azt nem értem, hogy a vákuumal csomagolt őrölt kv. hogy marad "féltégla" formájú? Mármint hogy nem engedi magából a CO2-őt és egy lufihoz hasonló?
A fagyóból most nyitottam meg egy kb. 700g-nyi (csumára teleöntött dunsztosüveget) és rendesen pattanós volt a CO2 kiáramlása okozta hang. (Jófajta PY spicy-kb. 2-3 hónap fagyóban töténő pihenés után).
-
adp
őstag
válasz soldier2 #63270 üzenetére
Nem veszek sehonnan semmit, mondom mastanaban semmit nem olvasok csak ezt itt, de ezt is ritkabban
Sztem igen vilagosan leirtam, hogy nekem miert nem jon be. Es miert gondolok egy 60-as evekbeli dolgot 2017-ben nem korszerunek
Ezt a tulzas dolgot meg nem ertem....Itt irtak azt, hogy min40p kell sztem mar full mindegy hogy 40 v 45 v 50 igazabol nem is erdekel melyik a valos.
Egyebkent meg a gaggia okosan inditva 12p utan hostabil, normalba 16p, nekem ez a lenyeg.Ui: de megegyszer leirom nem azt kerdojelezem meg, hogy jo gep e, vagy hogy jo kavet foz, csak a koncepcio tolem tavol all
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
válasz soldier2 #63289 üzenetére
...csak annyit adnék még hozzá, hogy milliós géppark nélkül is lehet jó presszót inni. Nekem pl. időnként jobb kv sikeredik a Silviaból, mint a Múzeum körúton ugyanabból a babból.
Ha már Soldier felhozta, nekem is segíthetne valaki lecipelni a negyedikről a Royalt[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #63289 üzenetére
ez a lényeg. neked is, nekem is, dewlának is és mindenkinek vannak preferenciái. és egyik sem referenciapont, vagy akár csak közelítőleg valami abszolútum.
mellesleg én sem akarok versenykávét reggelire, meg délután sem. épp ezért keresem a jó kompromisszumot, például költöttem kicsit többet darálóra, hogy cserébe kevesebbet kelljen előkészülnöm (és számomra így nyer értelmet "a drága géppark után nem tökéletes előkészítés", ami másnak meg egyenlő a harakirivel). a nyitott karral kapcsolatos averzióim is ide vezethetők vissza: értem én, hogy kíméletlenül lebüntet, ha nem tökéletes az előkészítés, ergo hamarosan megtanulom, hogy muszáj szitálni, keverni, varázsolni. de én például nem azt keresem, hanem egy jó 85%-os eredményt. más meg épp a 101%-ra utazik.
fontos, hogy tudd a kereteket, tudd, hogy milyen a 101%-os versenykávé, hogy ahhoz képest milyen, amit te készítesz. de ahogy egy 6p szepsy aszú vagy egy referencia brunello sem lehet (és ne is legyen, anyagiaktól függetlenül sem) ott minden ebédnél, úgy itt is az a jó, ami már elég jó, és ez mindenkinek más. nem innám meg a saját pörijeimet, ha nem hoznának egy olyan szintet, amivel már abszolút elégedett vagyok. tudom, hogy kb. mennyit érnek a versenyskálán.
engem tényleg csak a preferencia referenciaként említése, illetve az önreferenciaként kinyilatkoztatás idegesít, de ez is azért van, mert öreg és házsártos vagyok , mert közben tudom, hogy nem akar rosszat senki.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #63586 üzenetére
Nem tudom, hogy a hőhiány itt mit jelent de korábban nálunk ez úgy ment, hogy ami a fúvókán át tudott jönni gáz, azzal "főztük" (fullmax). Persze egy idő után került a rózsa fölé egy oszlató mert az égett műanyag bukéja zavaró volt (ha elfelejetettük úgy igazgatni, hogy ne érjék el a lángnyelvek). Ez a mezei kotyeszos időszak volt, amiből az maradt meg, hogy a kávék igen keserűek voltak. Gondoltam a "túl sok" hő miatt is.
Brikkánál már képeződtem annyit, hogy kis lángot használtam (oszlató nélkül, mert ez ide már nem volt szükséges).
Indukcióssal még nem próbáltam.
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #63594 üzenetére
Á. Így már értem! Igen, amikor próbálgattam akkor robis blendek voltak terítéken, illetve csokisabb A. blendek... ezeknél mind jól jött ki a lépés (ott voltak az ízek), de a kesernye is.
A tiszta A. blendeknél a diszkrét kesernyésséget még nem próbáltam kevesebb vizzel eltüntetni (a robusztánál gondolom ez amúgy is veszett fejsze nyele lenne). Na de majd nyáron :-).
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #63635 üzenetére
én nem vágok bele semmibe, a roburban új kés van, nincs az az isten, hogy azt piszkáljam. már csak azért sem, mert nem is világos, hogy csinálnak-e bármit a roburhoz és ha igen, az miben különbözik a gyáritól.
de a k30 profilos jolly kés izgalmasan hangzik, ott azért van tere a fejlődésnek szerintem. a majornál dettó, valami menő málkőni profil, oszt hadd szóljon
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #63638 üzenetére
itt jön képbe a falra rögzíthetős strítmann: ha mondjuk 4 db m12-es csavarral rakod fel, ütvefúrás nélkül, normális téglába, akkor bővül a repertoár a csimpszkodós profillal is, az meg meglett férfiemberek esetében leveri még a 15 baros szaekókat is!!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
-
8nemesis8
veterán
válasz soldier2 #63762 üzenetére
Az igen
Akkor mindenképpen maradok az általatok is ajánlott IMS-nél!Ha szeretnék esetleg egy single szűrőt, mit ajánlanátok?
Hülye kérdés, de felteszem: A single szűrőnél lehet normál tamperrel tamperelni, ergo tele mehet kávéval vagy csak az "alsó" kisebb átmérőjű szűrő részbe mehet kávé és kellene ehhez külön tamper is? -
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #63762 üzenetére
Nem veszem én kötekedésnek, de utána kell kérdeznem, mert megmondom őszintén nem firtattam, inkább biztosra mentem a nyaraláson.
meander: Az a helyzet, hogy eddig weboxon küldözgettük a gépeket fragolával, illetve a Majort sikerült foxposton visszajuttatni. Csak a kedves foxpost felvásárolta a weboxot, és b@szott egyből üzembe állítani a terminálokat, a sajátján meg csak 1 rekeszbe fér ekkora csomag. Mikor már egy hete kész volt a darálóm, és naponta nyaggattam vele Lalit, akkor jött opcióként a DPD. Most mérgelődhetnék magamon is, hogy miért voltam türelmetlen, de inkább nem teszem, ez sajnos nem normál körülmény. Ennél a doboznál sajnos nem az volt a kérdés, hogy leesett-e, hanem hogy hányszor.
8nemesis8: LM szimpla kosár ajánlott, hozzá szűkítő tölcsér 41mm-es tamperrel (fragolától tudod jó áron beszerezni). Lehet bíbelődni normál tamperrel, de a szimpla kosár még így kiegészítőkkel is háklis.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz soldier2 #63861 üzenetére
A hattyúnyakú kancsóval is lehet konzisztensen önteni, és a manuál karos gépekkel is lehet konzisztensen nyomás profilozni és persze a kézi darálókkal is lehet egyenletes sebességgel őrölni. Ha az ember robot A pid-es hasonlat nem áll meg, azt ha valahova belövöd, az holnap is annyi lesz. Viszont ha én egyik reggel kómásabban kelek, lehet 90sec helyett 110sec alatt sikerült leőrölnöm a kávéta Lidómmal, aztán vakarózhatok, hogy miért nem olyan, mint tegnap.
-
8nemesis8
veterán
válasz soldier2 #64012 üzenetére
Kis csatosüveg? Emlékszem olvastam valakitől, hogy igaz nem ithton kávékkel, de talná 250grammonként teszi el és kanállal nyúl csak bele és így neki talán 1 hónapig vagy nem tudom meddig, de eláll!
Adagonként mondjuk ha szétrakom?
Azt már látom, hogy az örlő babtartályába nem kell tárolni, viszont nem lesz baja a kis graefnek hogy a végén rendesen felpörög, amikor nincs ellenállása, mert kiürül?
lagoon79: Közben eljutottam oda, csak le voltam maradva kb. 1 napi hsz terméssel
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #64116 üzenetére
Azzal próbálkoztam mostanában, hogy 70%-os étcsokit teszek a kancsóba, arra tej, és felgőzölöm. Eddig úgy tűnik, hogy magát a csokit nem érdemes az egész adag tejjel együtt, mert nem oldódik fel rendesen. Így is még kanállal a végén érdemes jól elkeverni. Ízre elég jó, nem túl édes.
Az viszont normális, hogy gőzölés közben olyan visító hangja van, hogy majd beszakad a dobhártyám? Mit csinálhatok rosszul? A helyzet az, hogy elég fogalmatlan vagyok a témában.
-
Toobee
veterán
válasz soldier2 #64197 üzenetére
Hát ja. Csak menjen előttem a nyári gumis. Mert ha mögöttem jön akármilyen nagy ász lehet...de nem offolok tovább. Aki picit is foglalkozik azzal, hogy ne öljön meg senkit, annak fent lesz télen a téli szett. Másik agylövés, mikor az adok veszek csoportokban a 4-5 mm-es mintával rendelkező téliket hirdetik. Minden kuka szett "még egy szezont elmegy".
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #64250 üzenetére
+1, csak a macera van vele, egy ctrl+c, majd egy ctrl+v csak a névre vonatkoztatva egyszerűbb. Nálam inkább ott tud elmenni a követhetőség (de egy gyors visszaolvasással ez megoldható, csakhát a kényelem rovására), hogy egy válaszon belül ha több embernek megy a válasz (és ált. a hsz. száma sincs mellékelve).
-
mdav88
senior tag
válasz soldier2 #64261 üzenetére
Meg néha ide is pörköl...
Botsch...Hogy ON is legyek:
BeanON Danetti-től: kaptam tőlük egy döglött guetemalát, amit kicseréltek egy általam választott másikra.(ezúton is köszi) De ha már ott voltam, vettem még pár csomag kávét ismerkedés gyanánt.
Burundi: Egész jó jellegzetesnek mondható darab, némi fekete tea beütéssel.
Columbia: Nekem már nagyon sötét, nem az én vonalam, nekem nem ízlik
El Salvador: Ez viszont egy kellemes közepesre pörkölt, krémes tejcsoki ízű alkotás, halovány gyümis felhanggal.
tt8020: tök jó annak, aki kedveli az olasz vonalat. -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #64282 üzenetére
jó, és akinek <5"-os telója van? például nekem. nincs az az isten, hogy egy hosszabb kommentnél egyenként várjam végig, amíg hosszan nyomva a gombot előjön a hülye menü, hogy melyik ékezetes karaktert válasszam. akkor inkább nem szólok hozzá (telóról nem is nagyon szoktam).
egyébként meg a kisbetűs mondatkezdés is igazi tahó dolog. én nem rugóznék ezen, mindenki úgy ír, ahogy tud/szeret, remélhetőleg minél helyesebben nyelvtanilag.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Speeedfire
nagyúr
válasz soldier2 #64342 üzenetére
Fonte verde. Ezt iszom és a csakvíznél jobb.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
nagyúr
válasz soldier2 #64405 üzenetére
Tök jogos, és meg is értem. De az, hogy amiatt beszólogatnak, mert nekem bejön a podos kv az botrányos. Mint amikor a nagy megmondok megmondják, hogy az audi/bmw alatt csak lomok vannak.
Na mindegy, haza is hoztam már a senseo főzőt, holnap be is üzemelem.
A 2vs4 meg ez van, de nincs para mert cseréltetem. Max kellemetlen, mert vissza kell vinni, és rendelni egy másikat.
Keresztapper: Mások a szokások és mások az igények.
Nálam az első 2 korty a lényeg, utána úgyis lezúzom az egészet.Nekem tetszik az ízvilága, a kenya (?), columbia pedig kifejezetten jó. Bár nekem a csibó + kotyogó is bejön.
Közben megcsináltam a régebben írt javaslatokat, videó is volt. Levettem az erősségét a főzőnek (konkrétan 14 perc alatt jött le...) és így is égett íze van. Vagy lehet, hogy ez a brasil alaból ilyen...
A mennyiség legalább jó lett.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- ASUS routerek
- Tőzsde és gazdaság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Steam Deck
- 2024 - Íme a 22. héten megjelenő játékok listája
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs