Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz RetepNyaraB #9053 üzenetére
Spar/Lidl/Aldiban található zab, rizs, mandula, kókusz, mogyoró, szója izéket próbáltam a 599Ft-s sajátmárkástól az 1200-1300Fts barista Alproig bezárólag.
Macerás a tejcsőből kivakarni a lerakódó napraforgó olajat, amit a hab állagának beállításához használnak.
Ízre amúgy a rizsitalok voltak a legsemlegesebbek, de azokból egyáltalán nem lesz hab.
Zabot, szóját viszont nagyon nem veszi be a gyomrom.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #9053 üzenetére
Sparban 1090 szokott lenni. A legjobban gőzölhető zabtej, de azért nagyon elviszi a kv ízét.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RetepNyaraB #9066 üzenetére
Én mégis inkább automatára gondolnék. Nem csak én vagyok itthon, aki kávét csinál és tudom ez nem lenne jó megoldás neki.
-
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #9105 üzenetére
Ha nem kézi akkor a Graef CM702 helyett pl egy használt Lelit Fred szóba jöhet, vagy más hasonló árkategóriában? Baratza Encore?
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #9115 üzenetére
Benézek! Nem a kávéhoz kell.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
őstag
válasz RetepNyaraB #9115 üzenetére
Ilyenem is volt, sajnos egyszer nem vettem észre hogy valami ráborult, és megpusztult a kijelzője
Részemről ez is ajánlott, van belőle 0.1 meg 0.01 pontosságú is."... and I hope you have a great day!"
-
addikt
válasz RetepNyaraB #9141 üzenetére
hmm, bár előbb olvastam volna ezt.... igaz, a nyomás nem feltétlenül kell, elég ha csak visszafröcsköli kicsit a vizet.
+@ kmarci25
berendeltem közben a K4-etIt's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz RetepNyaraB #9162 üzenetére
Mire az előáztatás? Hogy történik? Vizet enged a pogácsára a gép mielőtt átnyomná rajta a nagynyomású vizet? Akkor ha én összevizezem a pogácsát a karban - mielőtt feltekerem a gépre - ugyanott tartok?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9167 üzenetére
beszéld is rá mindjárt egy 18? rugós vst-re
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9167 üzenetére
én meg se bírnám inni 2kanál cukor nélkül a szenet
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9184 üzenetére
A lefűrészelt nem illegális?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #9184 üzenetére
Köszi, a lamart-osból rendeltem már.
Hétfőn jön meg a daráló. Egy Eureka specialita lett végül.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy a sok "kütyü" használatával mi lesz a végeredmény és sikerül-e jobb kávét produkálnom nagyapám kínai kotyogós őrölt Omnia classic-ánál.
Egyelőre ezek a Pellini, Segafredok ilyen 8000 ft-os bosch örlővel akár nyitott akár gyári szűrőtartóban ritka rosszak lettek. 3 cukor és tejjel ha megtudtuk inni. -
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #9187 üzenetére
Nah megérkezett a daráló.
Egy kérdésem lenne.
Odáig eljutottam, hogy megtaláltam a referencia pontot ahol az őrlők találkoznak, ennél akkor eltekertem a finomabb sávba.
12-14 grammos IMS szűrőkosárral gondolom kénytelen vagyok 14 gramm kávéval probálkozni mindig ahhoz hogy megtaláljam a megfelelő szemcseméretet?Ennyi gramm szemes kávénal kb hány másodperc alatt, hány gramm kávét kell kapnom?
Mert elsőre 70+ gramm lett, gondolom akkor még finomabbra kellene állítanom a gépet. -
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #9192 üzenetére
Köszi!
Esküszöm megnéztem már legalább 50 videót kávé témában és ma egy dedica vs gaggia classic pro videóban beszéltek erről, hogy dedicanal valahogy be lehet állítani hogy magától x idő után automat leálljon, de amúgy meg nekem kellene leállítani. De eddig erről nem hallottam, én meg kapszulás gépnél megszoktam, hogy leáll amikor kell. Akkor lehet azért is volt mindig keserűbb a kávé mert túl sok folyt le a világos végéből. -
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #9194 üzenetére
6:40-nél mondja, illetve 12 percnél.
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9197 üzenetére
Persze, Sage-nél is van időkapcsoló, de sose használtam.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #9215 üzenetére
Nem is tudom , talán 1,5-2 évig használtam Graef-t. Egyszer nem jutott eszembe szétszedni. Porszívó aztán jól van…
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
flash-
veterán
válasz RetepNyaraB #9215 üzenetére
jolvan hát jót akartam, nem rémlett sehonnan sem hogy a fújkálás szétszedés bajt okozot volna biztos írtátok de ez elkerülte a figyelmem
most sajnos valamit biztos elcseszhettem mert legfinomabbra állitva az őrlést (úgy hogy a tárcsán is a gyáritól 2 vel finomabbra kalibráltam) is gombnyomástól zúgás végéig 20 másodperc(35 helyett kb annyi volt ezen az álláson vagy mégtöbb de én nem is a legfinomabban használtam előtte tehát csak tipp) amig főzi a velencei gondolások kávét a gép, és így is savanykás...nem tudom most mit érdemes akkor tennem, porszivo?
vagy ütögessem? hogy visszaálljon és megszokottat darálja?
vagy ez ennyi, kalbiráljak rajta újra aztán mást nem lehet tenni?( a szétszedés egyébként nálam csak az hogy leveszem a búrát, a gyűrűt meg a kalibráló kosárkát)
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #9224 üzenetére
Köszi, akkor ezt elengedem.
Igazából ebben a melegben nem esik jól egy 40-50 ml duplapresszó, szerettem volna kisebb mennyiséget csinálni, de akkor ez felesleges kör volt. -
Pease
csendes tag
válasz RetepNyaraB #9249 üzenetére
"Helikopteres mákdaráló" . Én értem, hogy valakinek KINGrinder K6 alatt nincs kávé, de nem ilyen kategóriát keresek, csak a 3 ezer forintos noname alumínium mokka ("kotyogós")-ról lépnék egy belépő eszpresszóra. Egy ismerősnél helikopteres darálással Ebenica-ból kifejezetten finom presszó készült egy Deloghni Dedica EC 685-el.
-
addikt
válasz RetepNyaraB #9261 üzenetére
A lehetőségek:
- őrlemény finomsága
- tamper
- átfolyás idejeAmi nincs:
- hőfok állítás
Akkor picit finomítok az őrleményen és picit többet is belepréselek a single kosárba
Amúgy lehet tényleg akkor volt jobb mikor túltömtem véletlen a kosarat...Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz RetepNyaraB #9264 üzenetére
szarvasi cm4677
nem nyomifokis kis / nagy kosárral, belevaló tamper, wdt, puckscreen meg cm702
Ennyi az opció
Próbálni fogom a gyorsabb lefolyástMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9275 üzenetére
Én nem vagyok e témában ennyire indulatos, de megértelek. Én pl. néha (reggelente) kifejezetten élvezem, ha egy blendben van robusta is, most épp a közönségkedvenc Velencei gondolások van itthon, de a Pacificoffee Piazza-ja is jó volt. Reggelre, belökni a napot pont jó, vagy melóhelyen délután, ebéd után tökéletes.
Persze, ezek a kispörkölők. Van még a Starbucks Blonde-jából, ami nem tudom hogy fog elfogyni , mert az ugyan a legvilágosabb pörkölésük, és asszem kizárólag Arabica, de valami mérhetetlenül keserű. Az első korty után kell a víz, hogy lemossa."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #9283 üzenetére
Igazad van! Kellene többet tudni az arányokról. Hagyjuk már a szuper titkolózást.
Sajnos a részinformációk trendek manapság.
És az sem javít ezen, hogy az arabica bajban van az időjárás változás miatt.
Egyre több lesz várhatóan a keverék százalék feltüntetése nélkül.
Menjünk tüntetni?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Pease
csendes tag
válasz RetepNyaraB #9254 üzenetére
Sikerült jó áron elhozni egy dedica ec 685-t, így belefér a keretemben a bottomless portafilter, kézi örlő kingrinder k4/k6 (aliexpress / ebay?!). Valaki írta egyik hsz-ben, hogy 100 usd alatt rendelt aliról K6-t de én nem találom.
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9307 üzenetére
Nem hájp az, csak filterhez való, nem espressohoz. Espressonál kézzel indítjuk gombnyomással egyidejűleg, filternél pedig élvezzük a tekknikát.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz RetepNyaraB #9307 üzenetére
úgy értettem, hogyha valaki tudja hogy mit csinál és érdekli is, meg odafigyel, akkor az, hogy 1-2 fokot esetleg dől valamerre az nem a világ. (és ez még mindig a kezdő topik)
Nyilván ha egy kávézóban tök fogalmatlan (képzetlen) az alkalmazott, és már a tartás/fogás/mozdulat is rossz... akkor nem menti meg semmi azt a kávét még egy pár hónapig
Vigyen el a szégyen, de máig a Pico-hoz a gyári sík műanyag tetejű kis kompakt tampert használom, tökre semmi nyűg nincs vele - ha lenne akkor biztos előszedtem volna az Ali-s 51mm-es fanyelűt.
GC-hez meg egy Tadamm-ot, ott sem érzem hogy előrelépés lenne bármi (max kényelemben, meg biztos konzisztenciában is, de meglepne ha csészében ezt érezném)."... and I hope you have a great day!"
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9335 üzenetére
Nem, én nem is szándékoztam bántani, megsérteni a kérdezőt. (Láthatod, mikor válaszoltam neki, nem is bántottam. Tettem be én is sodastream-es palackot mosogatóba, aztán csodálkoztam, mikor nyomás alatt spriccelt. )
Én már csak koxx hsz-én mosolyogtam. Olyan ez, mint mikor a lukas zoknit kimosod, mielőtt kidobnád."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9346 üzenetére
Én csak az impresso-t kóstoltam, azt tudom ajánlani.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #9348 üzenetére
Tervben van a többi is, de lassan fogy a koffeinmentes. Mondjuk palyotz amúgy is régóta tervben van, a következő adagot tőle veszem. Úgyis fogynak a készleteim.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
goom
senior tag
válasz RetepNyaraB #9364 üzenetére
Egyszer jártam a kávézójukban Budapesten: felejthetetlen élmény volt... Sajnos nem tudom, mit is ittam. Mit ajánlasz még tőlük a kuglófon kívül?
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9367 üzenetére
250g-ost se veszek ennyiért, ha meg a mostanában divatos 200g-os zacsit adnak 4rugóért, az kimondottan égetné a kezem.
-
redhunter
senior tag
válasz RetepNyaraB #9374 üzenetére
Tervben van majd egy örlőköves daráló is,ha jól írom.
PSN - RedFoxHun
-
G@ß!
őstag
válasz RetepNyaraB #9364 üzenetére
"ritka rövidre kell húzni és nem túl meleg vízzel - kicsit háklis az elkészítésre."
Mi a bevált technikád?
-
G@ß!
őstag
válasz RetepNyaraB #9393 üzenetére
Köszi.
Én K6-val darálom, Robottal készítem, de nem az igazi (valószínűleg én vagyok a béna).
K6: teljesen visszatekerve + 44 klikk
17g bab
forrásban lévő víz
~10s előáztatás, ~30s 9baron, de nincs meg az 1:2, inkább 1:1,8
ha ettől hosszabbra hagyom, keserű ízt érzek rajta
Az eddigi 10 próbálkozásból egyszer sikerült számomra megfelelőt készíteni. -
G@ß!
őstag
válasz RetepNyaraB #9396 üzenetére
Köszi szépen, kipróbálom.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz RetepNyaraB #9399 üzenetére
Hát lelit minőséget megismertem hamar, volt egy Victoria-m amin állítottam az opv-n, a 3. állítás után elnyíródott a csavarfej, és újat kellet reszelnem bele... Zsír új gép volt.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #9402 üzenetére
Huh ja, akkor se adnék HX gépért 1 misit. Akkor marad a Synchronika vagy a Bianca.
-
sherlock82
senior tag
válasz RetepNyaraB #9374 üzenetére
Ezzel egyetértek.
Nemvagyok sznob hülye, nem is iszok mindig kávét, de a kapszulás neszpresszó íze nekem nagyon tetszik megszerettem.
Itthon korábban bialetti kotyogóval hasonlót még elérni sem tudtam, bármilyen kávét is tettem bele.Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
-
sherlock82
senior tag
válasz RetepNyaraB #9410 üzenetére
Igen, ezt tudom. De összességében a ristrettó típusú vagy presszó kávét könnyebb elérni kapszulással mint kotyogóval. Talán azzal nem is lehet.
aradebil2
Egyszer láttam ahogy barátom készíti nekem elég hosszadalmasnak tűnt, de egyébként nem volt rossz.Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9417 üzenetére
szerintem a 8 rugós bab is kiveri a biztosítékot a kávéfogyasztók 95%-nál. de lehet hogy tévedek
-
goom
senior tag
válasz RetepNyaraB #9417 üzenetére
Igen, 15 felett ingyenes, ha GLS csomagautomata. Amennyiben GLS házhozszállítás (vagy Csomagpont), akkor 20 a határ.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #9425 üzenetére
postára menni a legtöbb értelmes embernek ptsd-t okoz, nekem rengeteg időmet rabolták el az értesítő - bemegyek - jöjjön vissza másnap bohóckodással.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krono.
tag
válasz RetepNyaraB #9444 üzenetére
#9444RetepNyaraB, #9445aradebil2: Köszi, offoltam is a rendelést gyorsan.
Ezen az AeroPress dolgon még gondolkodom, van egy saját bája hogy az anno nagyanyámnál évtizedekig használt mokkával tököljek én is, de a jó végeredmény sem lenne utolsó -
sherlock82
senior tag
válasz RetepNyaraB #9452 üzenetére
Rendben, de miért kuka és csőd ?
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
-
jézusom
addikt
válasz RetepNyaraB #9489 üzenetére
Meg gondolom ha ezt a nyomifokos kosárt használom, oda is kell kaft.
Nem szedtem szét a darálót de először legapróbbat próbáltam, hat az ilyen púder jött de nagyon lassan, úgyhogy most 5ösön daráltam. Majd megyek frljebb. -
jézusom
addikt
válasz RetepNyaraB #9501 üzenetére
Szerintem olcsóbb, mint az asványvíz. Kerdés ki mennyit iszik, de a szűrőt havonta kell cserélni, mindegy mennyit iszol. Én meg szoktam venni egy éves adagot, aztán le van a gond. A sok pet palacktol nagyon tele volt már a t@köm pár éve, aztán vettem kancsót, de azt is érdemes cserélni néha, mert a felső része azért vízköves lesz.
-
imcsoo
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9501 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
Szürt vizes kancsó már volt téma nálunk, de valahogy elfelejtődött projekt maradt, ezek közül a Laica a legjobban ajánlott márka, és azon belül van legjobban bevált kancsó is?
Vagy csak dizájnbeli külömbségek vannak?Akkor jó a nyitott szűrőtartós kar irányom egy jó tamperrel és puck screenel a tetején, plusz egy minőségibb kézi darálóval megspékelve?
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #9522 üzenetére
mp3. már vagy húsz éve, amikor még jó volt a hallásom , melegítetem fél órát a wadia+cardas golden cross+grado+sennheiser cuccot, időnként elkaptam ott is a térhatást.
-
jézusom
addikt
válasz RetepNyaraB #9530 üzenetére
Mi az, hogy 120l/hó? Nem kötelező elhasználni, vagy 120liternél cseréled, vagy havonta, amit hamarabb elérsz. Nyilván nem méregetem, cserélem havonta azt jócakkát.
És igen szar az Íze, de az a helyzet, hogy ha a vÍz jól meg van szűrve, akkor ilyen az Íze, a csapos szűrősnek ugyan ilyen konkrétan hányás Íze van, de hozzá lehet szokni, és igazábol már ez a sztenderd nekem. Ráadásul ez szubjektÍv dolog, mert én pl a csapvÍztől hányok már. Csak hozzá kell szokni a jóhoz. Egyéb iránt, meg persze mondják, hogy egészségtelen, hát nem tudom, elég jól érzem magam, és valószÍnűleg nem lesz vesekövem se...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Vírusirtó topic
- VPN topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Linux kezdőknek
- [SoP] Rövid előzetesn az Alien: Rogue Incursion (PS5/PSVR2, PC, MQ3)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs