Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz #72961024 #934 üzenetére

    Most nem emlékszem hirtelen, de volt a Szarvasinak egy pumpás gépe, ezek szerint azt használod? Nagyon izgatott pár éve, lévén hazai gyártmány, de végül lett a Jófogásról egy még garis kis DeLonghi E155. A többi gépük is (forralós) elnyűhetetlen, bár a víztartályból nem tudom, az állott szagot mivel lehet eltüntetni...
    Na de visszatérve a presszógépedre, valaki fentebb említette a hőstabilitást, ezt azzal is közelebb lehet hozni, ha egy fél órával előbb bekapcsolod a gépet. Trükk: kapcsold be a gőzölőt, ekkor felmegy akár 150 fokig a hőmérséklet; ekkor hagyod visszahűlni, de addigra elég jól átmelegszik a gép. Az átfolyás miatt (szobahőmérsékletű vízzel számolva) azért a 90 fok körüli bojlerben lévő víz és a helyiség 2x foka között még mindig elég sok a különbség. Az előmelegített csésze is segít; a kávézókban a gépek tetejére vannak téve a csészék, ahol akár 50-60 fok is lehet. Ehhez egy kis trükk: a gépedből küldj bele vizet, s az addig maradhat, amíg a csapolást meg nem kezded. Ezekkel már nyersz pár celsisus fokot.
    Hajrá :R

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák