Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
Az automata váltóval kapcsolatban szeretnék magyarázatot kapni. Honnan tudja a váltó, hogy melyik fokozattal induljon el? (pót nélkül vagy sok tonnával megrakott pótkocsi van mögé akasztva a gépnek)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kíváncsi vagyok Tirolt mikor perlik be. Ez nem normális amit csinálnak. Tizen kilométeres sor a német oldalon, ezer kamion ketyeg alapjáraton, 5 literrel számolva minimum 5 köbméter gázolaj, adblueval vegyítve minimum 15 tonna co2 óránként, de ők qrvára zöldek, és vigyáznak az Alpokra...
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
HoTaZo
addikt
válasz Ablakos #17751 üzenetére
Két tippem van: vagy a légfék vagy az ABS vezetéken küldik a morze jeleket a pót manói a vontató manóinak...
Bocsánat!De a bogi lent léte (ami az adott terhelésnél magától lemegy) lehet egy jel a váltó elektronikájának, továbbá a motor terhelése induláskor ad további jelet, amiből kalkulál a váltó.
Szerintem, de ezt más biztos jobban meg tudja válaszolni.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Terhelésfüggő fékerőszabályzó például.
Traktoron minimum van tengelysúlymérő, de szinte minden autó tudja olvasni a pótot is, innentől már nem nagy varázslat a váltószoftvernek kitalálnia, hogy melyik sebességet válassza.
Ez mellé van még minimum egy higanykapcsoló is, ami pedig mindig mutatja az gépnek, hogy mekkora a lejtő vagy az emelkedő. Nagy súllyal hegynek fel tudja akár az egyest is bökni, üresen lejtőnek van, hogy ötből indul.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
Euro5 Man mindig négyesben akart indulni, aztán mikor nem ment neki, lerakta kettesbe, és onnantól addig kettesbe indult, amíg nem érezte, hogy üres a pót, és visszaált négyesre.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Di Natale
aktív tag
Ma volt az első vezetésórám C kategóriából. Érdekes dolgot mondott az oktatóm.
Lehet úgy is, hogy a C után érdemes elmenni belföldezni, hogy meglegyen az első 20.000 km tapasztalat. Majd utána megcsinálni a CE kategóriát. Ti mit tanácsoltok? Vagy rögtön tudjam le kamionra? -
Vaze
őstag
válasz Di Natale #17759 üzenetére
Itt kint Angliaban,az en oktatom azt tanacsolta,hogy ne varjak sokat a CE hez,minnel elobb annal jobb...
Ilyenkor meg élénken benned vannak amiket már megtanultál mikor letetted a C-t...[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
otto14
őstag
Nálunk erdélyben egyáltalán nem tanácsolták a C utáni munkát, mert akkor kétszer kell GKI -ből is vizsgáznunk, ami újra pénz, idő és erő feszítés lenne.
Nekem épp holnap van a CE forgalmi vizsgám, nagyon izgatom magam, mert muszáj sikerülnie hozzá állásom van, pedig jól megy a vezetés.
asd
-
capafog23
őstag
Mennyi "tanuló" került elő a topikba.
Én ma végeztem a teljes story-val. Ma lett meg a GKI elméleti része. Minden más kész van
Várom hogy kipostázzák az kártyát, állítólag 3 hét.
Aztán mehet valami korrekt cég keresés.790 ezer lett a teljes végösszeg.
C-t még olcsóbb áron csináltam. CE-t már emelt áron (most emeltek árat ősszel)
Vidéki nagyváros. -
veterán
válasz capafog23 #17763 üzenetére
Azt jövő héten megkapod.
Busz is 650 lett... Az kell már csak, hogy meg legyen minden kategória, meg is csinálom idén brahiból, de baszki... Csak a GKI része 120!. De mi abban a 120? Na mi? Vezetni kell bazmeg', 10 órát! Amikor megkérdeztem, hogy mégis mi a pék kócos f@száért van forgalmi vizsgán is pont ugyan olyan vezetés, akkor ment a hápogás, és "hét eeez a jogszabály"
Mondom a kettős adóztatást is tiltja a jogszabály...Magyarán egy sima, pofátlan pénzlehúzás ez is.
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
berek21
őstag
Ha jól ment a tanulás, akkor fuss neki a C-nek is. Még van "lendület" tehát nem kell újra ráhangolódni. Én így csináltam, űtána mélvíz jött ami nem volt könnyű, de már csak a szépre emlékezem.
Fogsz kapni majd mindenféle tanácsot (ez is egy), de te tudod hogy mit bírsz.Lancia Delta III eladó!
-
HoTaZo
addikt
Szerintem, inkább csináld meg a CE-t, aztán gyakorolja kicsit C-n, majd utána jöjjön a pótos vagy a nyerges. Szar lesz eleinte, mire érezni fogod a méreteket, nem szégyen kiszállni ellenőrizni. Jobb, mint fizetni.
otto14 : Egy kalappal!
capafog23: Gratulálok! Welcome to Hell
Tüzi : "A szállítmány ne pofázzon!"
Meghiszem azt , hogy jó cucc! A következő oda utamnál a "Prestige"-t fogom megkóstolni. Most nem akartam ilyen súlyossal kezdeni a napot, a hűtőm meg tele lett az 5db Donjonais-val.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #17768 üzenetére
Ma eszembe jutott a zenekedvelésed. Egy kiskunhalasi kollégámat hoztam ki melózni. Közben meséli, hogy lesz náluk vmi rockfarsang.
-Nem tudom annak a stílusnak a nevét, amit az egyik helyi zenekar játszik. Az énekes olyan hörgő hangot ad ki, mint amikor a búvárszivattyú felkapja a ganyét.
Le kellett húzódnom a pályáról, úgy röhögtem.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Qtya123
őstag
Ha kamiont akarsz végül így is úgy is, akkor én mennék rögtön tovább.
Én ledörgettem rögtön a C után az E-t. Ez még 2017ben volt. Utána 2021ben kezdtem csak el dolgozni vele. Rögtön nyergessel. Előtte egy métert nem mentem ilyennel. Az oktatáson 2017ben tandemmel voltam.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #17769 üzenetére
berek21: Hacsak nem direkt Trash-nek írtad, akkor helyesbítenék: Thrash Metal
trash- szemét
thrash- csépel
A hörgés a Death Metal, Grind Core, Death-Grind Core, Black Metal jellemzője.
Még a Testament Chuck Billy-je is csak akkor hörög, amikor Death Metal-ba viszi át a hangját.
Thrash Metal
Trash Death Metal
Death Metal
Grind Core
Death Grind Core
Black Metal
...De a zenei ízlésembe teljesen belefér egy Richie Sambora is például.
-
Di Natale
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Majd le kell fogynom, mert 100kg-val nem olyan fasza a fülkébe felmászni.
-
berek21
őstag
Ha még nem ismernétek. [link]
Lancia Delta III eladó!
-
HoTaZo
addikt
válasz Di Natale #17778 üzenetére
Akkor még nem jártál kamion parkolóban? Ahogy Somatom mondja, a 100kg az a könnyű-váltó kategória. Most 110-nél tartok, 1,73magasan. S, mászok a ponyvásra, ha kell...
otto14 : Szedd össze magad! Így még egy targoncás lány is eltüsszent.
Tüzi: Mert nem megfelelően táplálkozol! A te tapasztalatoddal még csak 90-nél tartasz?!
-
HoTaZo
addikt
Nappal nem szabad enni, csak édességet max. Este lefekvés előtt vacsizni, csak sörrel szabad leküldeni, mozi közben sós rágcsa kötelező!
Rajtam ne múljon!
Somatom : Úgy bizony! Amikor már az alkoholra is böffentve nézel, s sírva tolod lábbal arrébb a fazekat!
-
Somatom
veterán
Jöttem vissza Konstanz -nál németbe és a határon mindenhol ki volt plakátozva, hogy 2024 -től Svájcban kötelező lesz az automata útdíjfizető. Ezek szerint megszűntetik a cetlizést. Tetszik. Cumizni fog a főnök.
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #17793 üzenetére
Faterom most volt, és UTA kütyüje van, nem kellett cetliznie. Már működik a dolog.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
otto14
őstag
Sikerült ma a CE forgalmi. A jövő héten megjön a jogsi, utána még ki kell váltanom a GKI -t és a tahográf kártyát. Közben gondolkodnék már, hogy milyen cégeket kereshetek majd fel? Erdélyi vagyok, tőlem pár órára van a Wabinak is telephelye (@Chop, ajánlod a helyet?), de nyugati cég /ország is jó lenne, vagy bármi. (@Somatom? )
asd
-
Somatom
veterán
válasz otto14 #17796 üzenetére
Nálunk gyakorlat nélkül nem boldogulsz. A rakodások egyszerűek, de van belőlük napi 3-6. Ez azt jelenti, hogy naponta ennyiszer kell napfényből, sötét hangárakba betolatnod, szögben mérlegre rátolatnod, jobbra, hátra sarkon pördülnöd, stb. Rutin nélkül törés a vége.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest