Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz yksz #1744 üzenetére

    Valamilyen népszerű nemzetközi nyílt forrású projektben veszel részt és 1-2 év után, amikor már azon a területen ismerős a neved, elérsz valamilyen rangot/jogot (ismeretlen -> jog nélküli bedolgozó -> önálló commit jog -> ....->jog mások munkájának review-jára), akkor invitálnak interjúra.

    Önállóan persze ez nehezebb, mert ha senki sem ismer, akkor kevésbé foglalkoznak veled. Ha egy ezzel foglalkozó cégnél vagy újonc, akkor viszont a már rangosabb kollégák segítik a kezdőket is. Na meg céges keretek közt könnyebb kijutni az évente szervezett konferenciákra és találkozni személyesen emberekkel.

    No, ha ez megvan, akkor elkezdenek érkezni az email címre a megkeresések a területen dolgozó vagy dolgozni akaró cégektől a világ minden tájáról akár.

    A nyílt projektek nagy előnye a láthatóság. Hiába god fokozatú zseni valaki egy területen, ha olyan helyen dolgozik, ahol az NDA része a megbízó neve is és a munkájának eredménye is a megbízó teljesítményeként kerül napvilágra. Persze ilyenkor is lehet továbblépni, mondjuk az alvállalkozótól a megbízóhoz, de nem ismerik a nevét a szakmában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák