Új hozzászólás Aktív témák

  • martonmiklos

    tag

    Szia mindenki,

    Nemrég említettem itt, hogy készítettem egy nyíltforrású prediktív szövegbeviteli megoldást Sailfish OS-hez.
    Akik magyar billentyűzetet vagy portolt eszközöket használnak hasznát vehetik.

    Nos azóta a témára ráugrottak páran akiknek kicsit több szabadidejük, szakértelmük és lelkesedésük volt mint nekem, így az elmúlt időben sokat kalapáltak a témán.

    Az eddigi megoldás sebessége finoman fogalmazva is tetűlassú volt. Rinigus kolléga segítségével az adatbázismotor ki lett cserélve SQLITE-ról MariaDB-re ami nagyságrendi gyorsulást okozott. Ezzel párhuzamosan finomítva lettek ilyen dolgok mint, hogy eltároljuk a rekordok számát, hogy ne kelljen minden leütésnél egy full table scant csinálni. Tudom, hogy elfogult vagyok, de a sebessége kb. paliban van a gyári Xt9-el.

    A szójegyzéken nem változtattam, továbbra is egri csillagok+ gnome fordítsás + némi szépirodalom alkotja a gerincét. Ez továbbra sem frankó, de egyelőre ötletem sincs mivel lehetne jobbá tenni.

    Készült egy hunspell alapú plugin a presage-hoz, ami nem javítja a beírt szavakat, hanem ha elgépeled a javaslatok közé már a helyesbített szó kerül.

    Kissé átstruktúráltuk a szoftvert, hogy konzisztens legyen a neve meg megszabadultunk egy raklap függőségtől, a statikus linkelésekkel.

    Ha valaki használta/telepítette az előző verziót az kérem kövesse az alábbiakat:
    - Presage alapú billentyűzet kikapcsolása a beállításokban
    - Presage-hoz kapcsolódó csomagok eltávolítása
    - Reboot
    - Új predictor telepítése

    https://openrepos.net/content/sailfishkeyboard/hungarian-keyboard-layout-presage-based-input-predictor

    Igen tudom, hogy 2018 van és a reboottal telepítés kb. a vállhatatlan kategóriába esik, de sajnos elkövettem néhány balfaszságnak minősülő hibát az előző verzió csomagolásakor és ez problémákat okoz. Mindenesetre a többiek nagyságrendekkel nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a témában, így a jövőben ilyenekre (reméllhetőleg) nem lesz szükség.

    Ja és, hogy bulvár is legyen mára: megvan (tudomásom szerint) az első magyar Sailor!
    https://twitter.com/Venemo/status/974386000590974976

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák