Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Shyciii #286340 üzenetére

    Mert feltörekvő cégnek ami többi Android gyártóval is verseenyez, fontosabb ügyfelet fogni, a piacvezető Apple-nek legtöbb profittal és bejáratott vásárló közönséggel magas márkahűséggel már kevésbé. Mivel összességében az iPhone, MacBook jó termékek, a nagy számokat nézve kevés embert taglóz le egy-egy negatív dolog és megveszik a következő Apple terméket is, mert jó.

    Amikor Steve Jobs visszatért gatyába rázni az Apple-t, akkor legalább is USA-ban az Apple is szinte bemondásra cserélt iPhone-t, vagy user besétált a hibás laptoppal és kaphatott garanciában újabb modellt is ott helyben azonnal. Aztán ahogy nőtt az Apple, ezek a nagylelkűségek elmaradtak, a genius bar leépítve. Ma már egy kendő sincs a laptop dobozában, Apple Store-ban sem intéznek rögtön mindent, hanem küldik szervizbe, egyre több érzékelő került a készülékekbe és több az elutasítás.

    A számokon látszik népszerű az iPhone és MacBook, magas a márkahűség. Az interneten mindig megy a sírás kivették a jack csatlakozót, kivették a töltőt, headsetet, kivették a laptop kendőt, mindenféle -gate hiba, viszont az összképet nézve ezek nem sokat számítottak, lásd márkahűség. Jó lenne, ha utólag is bővíthető lenne az SSD a MacBookban? Persze. De ettől még nem rohantak Apple userek Surface, Dell XPS gépeket venni, amelyek esetében hasonló vagy más problémák vannak. Bosszantó néhány iOS korlátozás? Persze, de ettől összképet nézve iPhone user nem fog rohanni Androidra.

    A OnePlus ha nem igyekszik jófejkedni a meglévő ügyfeleivel, akkor ők legközelebb vesznek más Android gyártótól, vagy váltanak iPhone-ra. iPhone user kevésbé fog Androidra váltani. Egyszerűen a OnePlus skáláján könnyű jófejkedni, ha többet adnának el, náluk is változna a helyzet.

    Amúgy ha időbe is telik, szerintem az Apple pont a legjobban hallgat user feedbackre a nagy cégek közül. Sírtunk a butterfly keyboard miatt, lett újra normális. Sírtunk a touchbar miatt, visszarakták a gombokat. Lett újra SD kártya nyílás. Sírtunk nincs kicsi iPhone, lett két Mini széria. M1 és M2 Mac köröket ver minőségben a Surface, Dell gépekre, a Microsoft Windows féle bloatware-ről nem is beszélve. Apple-nél sírtunk pár UI dolog miatt, megcsinálták. Apple Music több funkciót kapott két év alatt mint a Spotify, akik azt se tudják kitalálni hogyan nézzen ki az app. Apple Maps is azért fejlődött lassan. Apple Pay úttörő volt. Watch szintén. Az nem jó több dolog régió vagy nyelvfüggő, másfelől pl. egy Google Pixel nálunk nincs is hivatalosan forgalmazva. Microsoft, Google folyton szolgáltatásokat állítanak le és variálnak, Apple-nél tudni mire lehet számítani nagyjából és kb. az egyetlen cég, amelyik tényleg képes hardver-szoftver ökoszisztémát építeni. Ezért elnézzük a menet közbeni hibákat.

Új hozzászólás Aktív témák