Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolaf

    addikt

    válasz Kommy #131016 üzenetére

    upfone.hu

    "A Wifi használatáért egy arra kialakított chip és egy hozzá tartozó antenna felel készülékünkben. Ez egy kis teljesítményű lapka, mely rövid hatótávra lett tervezve. Használat során csupán a routerig kell eljutnia a jelnek, illetve vissza a telefonhoz. Ez nem egy nagy távolság, hiszen a rövidke beépített antenna nem tud nagy utat bejárni, mint mondjuk egy laptopé.

    Ebből adódóan már sejthető, hogy a Wi-Fi nem szívhat le sok energiát a telefon akksijából. Ez így is van, egy jól megírt Wi-Fi driver és jól megtervezett chip nem fogja egyhamar megenni az energiát. Természetesen valamennyi százalékot elvesz az akkuból, viszont ez csak pár egység átlagosan.

    A mobilnet egy teljesen más módszeren alapuló adatátviteli megoldás. A mobil kapcsolat a nagy teljesítményű távoli adótornyok segítségével működik, melyben cellákon keresztül mozog az adat, és ezeken lépked folyamatosan a készülékünk beépített antennája (pontosan az az antenna, mellyel a telefonhívásokat is lebonyolítjuk). Ez jelentős energiát vesz el a készülékből (mivel távolabbra kell kitekintenie), így jobban meríti az akkumulátort, mint a Wi-Fi . Ennek fejében, amennyiben megtehetjük és van a közelben Wi-Fi adó, használjuk azt az adatforgalmazásra."

Új hozzászólás Aktív témák