Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1995
aktív tag
MÁV app (és honlap is) egy rakás szar sajnos, én is most kényszerültem rá a Volán összevonás miatt, katasztrófa.
Billentyűzet jelszónál biztonsági okból mindig a gyári. Egyéb korlátok is vannak, így a SwiftKey és GBoard nem 100% ugyanolyan itt. A gyárin az 123 gombról csúsztatva elérhető a szám és a többi, aztán magától visszavált ABC-re, vagy nyomva tartva és úgy. Fixen nem lehet kirakni felülre. (fun fact: thai nyelven kint van)
Normális magyar nyelv támogatás még mindig nincs, prediktív javaslatok és swipe, a lengyelek és románok tavaly kapták meg ezt, talán egyszer mi is sorra kerülünk. (angolul viszont nagyon jó szerintem) Az autocorrect nálam kikapcsolva, többet kell vele küzdeni mint amennyi haszna van.Böngészők: iOS-en minden böngésző WebKit motort kell használjon, bár másfél éve tudni az EU-ban a DMA törvény miatt tavasz óta lehet más böngésző motor is, de még nem készített senki. Safariban címsávon AA gomb menüben tudsz betűméretet változtatni, olvasó mód is van, meg a rendszerbeállítások és kisegítő lehetőségek közt is vannak opciók szövegre. (Safarihoz vannak hasznos kiegészítők, pl. Wipr reklámszűrő, StopTheMadness, Banish, Vinegar, Noir stb.)
Áruházban a letöltést hitelesíted, hogy te letöltöd az appot a te Apple fiókoddal és bekerül a vásárlásaid közé. Kétszer oldalsó gomb és a FaceID leolvassa az arcod, hogy te vagy te.
Parancsok app sok okos dolgot tud. iOS útmutatót és tippek appot ajánlom. A gyári appok egymással kényelmesen integráltak, de felrakhatod az általad megszokott Google csomagot is. Használd örömmel!
-
kp78
addikt
Nagyon köszönöm a tanácsokat és segítséget!
@CharlieDrop
Ezt az Iphone topicban tudtam meg.
[link] >> [link]
Elsőre, "normális" ébresztő beállításhoz az egészség app-ban kellett mindent (is) jóváhagynom.
Persze azóta már elég az órára bökni, és ott van legfelül.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
M1995
aktív tag
Én azért használom az alvás mód ébresztőt, mert lágyabb dallamok is vannak, tetszik az "Early Riser" nevű, bár a Clock app "Unfold" nevű hangja is jó. (azt ne kérdezd miért nincs minden hang mindkét helyen, ki tudja) Ha tuti nem akarsz elaludni, akkor a "Radar" nevű ajánlott, attól még Lenin is felkelne.
(amúgy redditen 18.0-ról pont olvastam pár embernek nem működött az ébresztő, ilyenbe én még soha nem futottam bele, meg egyébként is még 17-nél maradok amíg lehet)
Mivel alvás fókuszt egyébként is használok, így jó az a tekerős felület. És ugye egyszer kell Health appban megcsinálni, utána elérhető a Clock app felületéről is. Lock screen is mutatja és onnan is lehet módosítani, skippelni akár lefekvéskor, hogy ja holnap mégse kell ébresztő. Az órás riasztást inkább napközben használom erre-arra. Ott címkét is lehet neki adni és mondani Sirinek kapcsolja be XY nevűt.
Még egy megjegyzés: azt hiszem Siri esetében, ha kérsz ébresztőt az alapértelmezett az Órás riasztás amit beállít, nem az "új" alvás mód felület.
Vannak még külső ébresztő appok is az áruházban, én nem voltam rájuk kíváncsi, elég a gyári módszer. Kritikus napokra még egy hagyományos ébresztőórát is beállítok, így bármi esetleges okostelefon szoftver gebasz esetén is van B terv.
[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
válasz CharlieDrop #40600 üzenetére
Ott is tudsz állítani ébresztőt.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
-
kp78
addikt
Az óra ikonra beállítható jelzés hangereje állítható vhogy?
Vagy a csengőhang hangerejét kapja és kész?Ébresztésnél van ott csúszka, amivel jól állítható, de a jelzésnél nincs.
A menüben is elég szegényes a hangerő állítás lehetősége, vagy csak én nem lelem.
"Unfold" nevű hangja is jó.
Ehhez át kellett állítanom angolra a telefont, h ez melyik is lehet.
Kibontakozásnak hívják magyarul[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
M1995
aktív tag
Óra app riasztás hangereje ami a
settings/sound & haptics menüben ringtone & alert.
Nálam úgy van beállítva a fizikai hangerő gombok nem változtatják a csengés és riasztás hangerejét:
Azt is lehet, hogy Shortcuts/Parancsok appban “set volume ringtone parancs adott % hangerő adott időben, célszerű a riasztás előttre állítani a parancs idejét.
Szóval én kézzel nem állítok semmit, automatikus parancs van amikor hazaérek milyen hangerő legyen és milyem amikor elmegyek, plusz a fókusz módokat is használom, a reggeli ébresztést az alvás mód felület intézi ahol van külön hangerő csúszka, a vasárnapi ebéd utáni 20-30 perc szundihoz van csak hagyományos riasztás Sirivel. Egyszer kell beállítani a dolgokat, aztán minden kényelmes, minden a kívánt hangerőn. -
Schafranek
tag
,,Ugye androidon gyönyörűen az oldal szélességéhez tördeli a betűméretet.
Itt ilyen nincs."Anno androidon én is Operát használtam és én is kiakadtam, amikor láttam, hogy nincs szövegtördelés. Valami elképesztő, hogy 2024-ben is itt tart...
,,Időjárás és radar widget-ben nincs középen óra, tehát sajnos nem is látom a főképernyőn középen..."
Itt van [link] óra is az időjárás widgetben.
Ios:
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
M1995
aktív tag
válasz Schafranek #40610 üzenetére
-
kp78
addikt
válasz Schafranek #40609 üzenetére
Megnézem ezt az időjárás app-ot.
Az előrejelzése is jól működik?
Időjárás és radar amit évek óta használok, és bármit próbáltam ki, mindig visszatértem rá.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
addikt
Ha már időjárás, az Időkép-ről mi a véleményetek?
Évek óta nem hallottam nagyon felőle, egy időben mintha droidon arra esküdtek volna pontosságot illetően.Olykor elgondolkozom, hogy leváltom rá a gyári Időjárás app-ot, mert sokszor pl mikor esős idő van, a gyári még mindig csak napos vagy felhős időt jelez, míg weben megnyitva az Időképet, ott korrekten mutatja a szituációt.
Használja innen valaki?[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
Pár tipp még neked: Safari címsávban a pont hosszan nyomva feldobja a .com stb. végződéseket. Bill. a space duplán kirakja a mondatvégi pontot és szóközt.
Több helyen a rendszerben érdemes hosszan nyomni, kiad menüket. A hosszú nyomás ideje állítható, nálam gyorsra van.Kisegítő lehetőségekben vannak hasznos dolgok, pl. hátlapi kopp.
Share menüből sok funkció elérhető.
Parancsok app hasznos, pl. nekem van ami 4 fotóból csinál egyet rácsként, másik a mobilnetet firgalnazását nullázza fordulónapon, egy automatizálás este fehéregyensúly lejjebb, reggel vissza, így szemkímélőbb. És egyebek, lehet alkotni. -
merqree
őstag
Időkép, és az összes többi időjárás apphoz egy kis adalék:
Térképen nézzétek meg az alábbi két helyet:
1213 Budapest, Katona József Általános iskola
1213 Budapest, Erdősor óvoda.
Egyik helyen esik az eső, másikon nem. Applikációk szerint süt a nap vagy esik. A kettő közötti távolság meteorológiailag nem igazán értelmezhető. Aztán mégis.
És ilyenkor jönnek azok a kommentek, hogy mit mutat, és mit tapasztal a jóember.Számtalan időjárás alkalmazást megvettem, kipróbáltam, azt figyeltem meg, hogy alapvetően mindegyik attól függ, hogy honnan veszi az előrejelzési modellt.
A többi már csak ízlés kérdése, hogy melyik a szebb.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Hát nemtom, köszi a véleményt mindenkitől!
Végülis nekem is csak tájékoztató jellegű időjárás adatokra van szükségem, arra meg végülis a gyári is jó, ha már az Időképet se mondjátok annyira tökéletesnek már. -
tuzpenge
őstag
Szerintem az ablak után az egyik legpontosabb a WeatherRadar....
ˣ
-
addikt
válasz tuzpenge #40631 üzenetére
Amúgy végülis most pont olyan van, hogy fél órája esik és a gyári- és az Időkép szerint még mindig borul az ég, plusz Időkép szerint csak 16 fok van, WeatherRadar meg jelzi, hogy esik és a hőfokot is korrektnek mutatja.
Szerintem egy darabig ezt választom, remélem van viszonylag csinos widget-je is, de hamarosan kipróbálom. -
kp78
addikt
Erre rájöttem már időközben magam is, de nagyon köszönöm Neked is
Ellenben az iPhone topicban ajánlott dologban vmire nem tudok rájönni.
Beállítottam az AssistiveTouch-ot.
Jól testre is szabtam, de majd még biztos lesz finomhangolás.
Ha van tipp/ötlet, h mit érdemes (inkább) odatenni, jöhet
[kép]
Legalul van a beállításában, h megerősítés AT-csal.
AppStore ki is írja, h megerősítés AT-csal, de hogy miképp erősítem meg a letöltést, arra nem bírok rájönni.
Bármit csinálok, nem indul a letöltés.
Illetve az egyéni kézmozdulatoknál nem bírok rájönni, h ha felveszek egy mozdulatot, de hogy adok hozzá parancsot? Vagy mire való az egyéni kézmozdulat rögzítése?[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
[kép]
[kép]
Az előző hsz-hoz tartozó képek, csak lejárt a szerkesztési idő, mire minden képet feltöltöttem és betettem volna.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz tuzpenge #40640 üzenetére
Készítesz egy emlékeztetőt (dátummal, idővel), majd amikor jelez, akkor hosszan rányomsz az értesítésre (a fő/értesítési oldalon, nem megnyitás után) és akkor ajánlja ezeket fel.
Én 18.0.1-en vagyok.[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz Schafranek #40609 üzenetére
Most vettem észre, h Safari tördel oldalszélességhez, csak nem ujjal nagyítva kell nagyítani, hanem a lenti címsor mellett bal oldalon lévő fene tudja milyen ikonra bökve a "A"-ra nagyít, és szépen tördeli is oldalhoz, sőt ahogy néztem meg is őrzi az adott oldalakhoz beállított nagyítási százalékot, ha elállítottad az alap 100%-ról.
Szerk.: ahogy nézem ezt a Brave is tudja, ha nem ujjal nagyítasz.
Csak Safariban gyorsabban elérni a nagyítást, mint Brave-ben.
Brave is megőrzi a beállított %-ot.
Ezek szerint lehet, h ezt mindig is tudták ezek a böngészők, csak az Opera ujjal való nagyítás + tördelését nem.[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz Schafranek #40645 üzenetére
Sajnos vagy iOS, vagy kényelmes Opera.
Az, h nem lehet bejelentkezni az Operába, és ezáltal a többi eszköz gyorshívóját látni szintén fájó pont.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
ismertek olyan naptár appot, aminek van ilyen tervezési lista funkciója is ? Családdal szeretném megosztani, ki mit mikor hol csinál és lássa mindenki. Plusz lehessen látni előre tervezett dolgokat amik a csőben vannak de még nem fix.
Köszi
-
jófejsrác
senior tag
válasz nylontacsko #40649 üzenetére
Ha nincs benne semmi titok lőnél egy képet róla milyen a layout ?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest