Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz rejtettlampa #19496 üzenetére
Nem baj ha nem kek, nekem sem az, ellenben mindent a tudok allitani.
Jelszohoz. Local network, wlan ssid settings
(#19502) rejtettlampa Na meglett akkor.
[ Szerkesztve ]
-
rejtettlampa
tag
válasz Intruder2k5 #19500 üzenetére
B*sszus... de buta vagyok! Igen, a local network menüponton belül van egy wlan fül. De ott végig görgettem, és nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. Egészen mostanáig, amikoris feltűnt, hogy egy menüpont még legördíthető, ezeken belül (wlan ssid settings). Megnyitottam, hát nem ott van a wifi név és jelszó?
Sikerült megváltoztatnom! Köszike a segítségeket! -
kabelmania27
Topikgazda
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #19503 üzenetére
Még visszafelé haladnak a D2 területeken?
-
titán
-
kabelmania27
Topikgazda
-
repvez
addikt
Ma hivtam az inviteleseket, hogy mit tudnak mondani a lassu netemre. Hát azt tanácsolták, hogy próbáljam meg direkten csak a modemmel csatlakoztatni a PC-t és ugy is nézzem meg a sebességet.
ÉS ha ugy is lassu akkor jönnek és javitanak,de náluk a diagnosztika azt mutatja, hogy a modemig megvan a sebesség és hogy 20mbitet bir a hálózat.
Szóval ennyi volt xiaomi mini AC routerrel :ÉS ennyi ha directbe ment a PC-re a net:
Most akkor mi tévő legyek, mert még igy is elmaradok a névlegestől, viszont a kezdeti állapotoz képest javult a sebesség, de wifi router nélkül nem nagyon szeretnék lenni, mert arról megy a telefon laptop, és sokkal könynebb a netre csatlakozás is, ha állandoan kapcsolatba van és nem nekem kell PPOE csatlakozást inditani minden gép induláskor.
-
MODERÁTOR
-
repvez
addikt
válasz Intruder2k5 #19508 üzenetére
Lejjebb irtam, egy 4-5éves Dlink 360R ADSL2+os modem, tehát nem lehet mokolni a firmwarel.
Nekem már az is jó lenne, ha legalább azt a szintet hozne wifi routerrel mint nélküle.
DE ahogy a routert bekötöm a rendszerbe a 10mbit fölé nem megy és a 0,4es feltöltés fölé.Pedig 100mbites a port és a wifi AC szabványos, nem tudom akkor mi fogja meg.
-
MODERÁTOR
válasz repvez #19509 üzenetére
Vegyél egy fekete D-LINK DSL360R T1/E modemet, nem nagy pénz, 2000Ft körül be lehet szerezni apróban, és azt lehet moddolni.
-
repvez
addikt
válasz Intruder2k5 #19510 üzenetére
ÉS ha a router azt is megfogja 10 mbitre akkor nem értem el vele semmit
-
MODERÁTOR
válasz repvez #19511 üzenetére
Ha nem próbálkozol semmivel, akkor nem fogunk tudni segíteni. Sajnos tuti biztos 100%-os eredményt adó megoldás nincs. Ez nem egy nagy befektetést igénylő dolog, de hozhat javulást. Ha nem, még mindig eladhatod a modemet.
De akkor jelentsd be Invitel-nek a hibát, és várd meg mit lépnek ők, mennyit hoznak ki belőle, lehet megúszod ingyen is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos ezt már én is régebb óta javaslom neki. Egyáltalán már annak is örülhet, hogy ennyit tud az a régi szürke 360R.
Egyébként meg a routert cserélni sem lenne balgaság. Esetleg ha van rá mód, szolgáltatói HGW-t kérni.
-
repvez
addikt
Persze , csak megpróbálom normálisan körüljárni minden oldalról a problémát mielött vásárlásba kezdek, mert sajnos jártam már ugy, hogy kicserltem dolgot mert azt ajánlották, hogy biztos az aztán meg nem az volt.
Ezzel nem azt akarom, mondani, hogy a modem csere nem javitana a helyzeten sőt biztos, hogy igen.
DE mint a mellékelt ábra is mutatja tud többet is mint jelenleg a routerrel , tehát valamiért a router az ami akadályoz .Viszont azt meg alig 1 hónapja vettem , tehát az sem lenne tul egészséges számomra, ha megint kéne vennem egyet , egyrészről pénz a másik meg , hogy akkor itt marad a ez a router porfogónak.Még teszek azzal is egy próbát, hogy frissitem a firmwaret csak akkor átvált kinai nyelvre, és nincs angol felirat hozzá, ugy meg elég nehéz bármit is állitani rajta.
erre szokták azt mondani, hogy a szegény embert még az ág is huzza, nem elég, hogy nem tudok szolgáltatót váltani kedvezőbb áron jóval gyorsabb nettel, de még ez a kevés sem jön ahogy kéne
-
törölt tag
válasz repvez #19514 üzenetére
Ha az Inviteltől szolgáltatói HGW-t kapnál, akkor a router, és a modem gondod is le lenne tudva.A Xiaomi-t meg vagy eladod, vagy használod az előző kiterjesztéseként, hogy pl az egész lakást lefedhesd vagy a kertet WiFi-vel.
Persze a HGW-hez az kell, hogy legyen VoIP telefonod, vagy IPTV-d.
Milyen Xiaomi az egyébként?
Ennek például még magyar felülete is van a képek alapján: Xiaomi Router Mini AC Intelligent Wifi Dual Band Max 1167Mbps
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz repvez #19514 üzenetére
Ez sajnos benne van a pakliban, akkor hívd ki a szolgáltatót. Bár ha nem náluk van a hiba, és kifogsz egy szerelőt akinek épp rossz napja van, akkor még ki is számlázhatják a kiszállást, szóval ez sem kockázatmentes.
Alternatív megoldás, nem túl tisztességes, de működik:
2-3 napon keresztül naponta több alkalommal húzd ki a modemből a telefonkábelt, majd 2-3 perc múlva dugd vissza, aztán jelentsd be hibára, hogy szakadozik a neted naponta többször is, és olyankor percekig nem megy semmi. Ezt látni fogják bentről is, és lévén egy öreg modemről beszélünk, az lesz az első amit kicserélnek.[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
-
törölt tag
válasz bopeti98 #19518 üzenetére
Ja, látszik, hogy nem olvastam a cikket, csak most tettem meg
Vazze milyen gyártó már, amelyiknek legalább angolul nincs felülete ?
Oké, hogy elvileg bőven elég neki ha a kínaiak veszik, de akkor csak ott nyomatná Meg ugye később lett angol firmware, de a legújabb már megint kínai
(#19519) repvez: Igen, de még ebben az esetben is gyengébb az eredmény. Jó esélyed lenne a 15 elérésére enélkül a router nélkül, egy fekete 360R T1E-vel. Ha azzal eléred a sebességet, utána lehetne a routerrel megint piszmogni, aztán ha végképp nem megy vele olyan sebességgel, akkor másikat venni.
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #19517 üzenetére
Az igaz, de mindennek ára van, az ingyenességnek is, például ez.
Azt nem írta, vagy legalábbis én nem láttam, hogy írta volna, a jelenlegi 360R milyen eszköz, saját vagy szolgáltatói?
Pl ha lassan szinkronizál fel stb... akkor már leadhatja hibára, hogy cseréljék. De ugye másfelől az Invitelnél vigyázni célszerű, mert legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy sem csere, sem ingyenes kiszállás...
Ezért lenne a legjobb saját pénzből venni egy fekete 360R T1E-t, és akkor nincs ilyen gond.
-
kigyi_23
addikt
Viszont egy jó öreg 360T-nél stabilabbat ritkán látni Igen ez nem ADSL2+-os mivel a régi kor szülötte, de moddolható és 15Mbit felett is ki tud tolni magából ADSL2+ csatlakozással. Ráadásul olyan van értékek mellett is csatlakozik ahol az R-es már rég eldobja a kapcsolatot.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #19503 üzenetére
Igen ez a cég visszafelé fejlődik, de húzzák az optikát az a sín amit felraktak már ahhoz lett felrakva az oszlopra, mert ezen húzza a T.
Jelszintek tökéletesek, maradtak a szokásos értékek.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
MODERÁTOR
-
kigyi_23
addikt
válasz Intruder2k5 #19524 üzenetére
Nekem még mindig meg van a T-s rajta egy MATÁV logóval És működik szépen.
-
törölt tag
válasz kigyi_23 #19522 üzenetére
1. Minek egy olyan modem, ami eleve csak sima ADSL-es?
2. A leírása szerint a benne lévő hardver maximum 8 Mbps-os letöltést tesz lehetővé, az tény, hogy egyedi FW kompatibilis, de azzal a hardver korlátait nem fogja átlépni, vonaldiagnosztikához jó max.
3. A fekete 360R T1E 2K körül kapható használtan, most minek szívjon a 360T-vel amikor azt minden tekintetbe veri a T1E
(#19524) Intruder2k5: Igen eljárt de nem csak felette, hanem az xDSL felett is, az ADSL/ADSL2 kb olyan napjainkban, mint a 2000-es évek elején volt a betárcsázós éjszakai net, a kábelnethez képest. A VDSL/ VDSL2 is ott tartja magát, ahol nem érhető el 500 Mbps-os vagy Gbps-os Internet. VDSL2-re már én sem térnék vissza.
-
kigyi_23
addikt
válasz #41133696 #19526 üzenetére
Mint írtam 15Mbit-ig nem volt vele gond és a T által hozott modem csak 8-9Mbit-et tudott azzal is szakadozott ezzel ment a 15 és nem szakadt. Mivel itt jelenleg elég ezért teljesen mindegy mennyire nem korszerű.
Amúgy 120/10-re a T 7490Ft-os ajánlatot adott.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #19526 üzenetére
Ez oké, ezt értem én, hasonlót megfogalmaztam már a 29-es topikban is, de ez most részletkérdés, ADSL van, azzal nem tudunk mit tenni. Viszont ha valakinek van egy 20Mbps ADSL2+ előfizetése, az ne vegyen egy 15Mbps-re képes ADSL modemet, még ha beton stabil se.
-
kigyi_23
addikt
válasz Intruder2k5 #19528 üzenetére
Boldogok akiknek olyan vonalminőség jutott, hogy tudják is azt szolgáltatni, de lassan vége a nyomornak jön az optika
-
MODERÁTOR
válasz kigyi_23 #19529 üzenetére
Na igen, amikor én Invitel-es voltam, nekem is 8Mbps ADSL-em volt, aztán 10-essel akartak rábírni a maradásra, többet nem is bírt volna a vonal, de nem sikerült nekik. Most azt hiszem 30Mbps VDSL lenne tőlük az elérhető legnagyobb.
Jelenleg 120/10Mbps UPC kábelem van 3690Ft/hó áron.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kigyi_23
addikt
válasz Intruder2k5 #19532 üzenetére
Nálunk is csak ADSL (na jó, meg kábelnet, de az is csak D2 és csak 15/2 az elérhető max) van ezért is furcsa az a lépés, hogy a T betolja az egész várost optikával a következő 1 hónapban minden utcát lol. Nem értem miért és hogyan jött ki nekik ez a matek, de eddig tetszik.
-
btz
addikt
Ez is növeli azt a tényt, hogy nem egy letűnt kor emlékei ezek, hanem aktívan használt dolog, igaz optikához képest egy fejletlen dolog, de elterjedés tekintetében viszont az optika még nagyon "nincs itt", azaz a dsl felett nem járt el az idő, inkább az optika még a távoli jövő.
ⓑⓣⓩ
-
törölt tag
Igazából még hosszú évekig jó platform lesz az xDSL szerintem az olyan előfizetőknél - most olyan területekre gondolok ahol a meglévő rézdrót mellett lesz az adott szolgáltatónál korszerűbb technológia is, de azt tehermentesítendő - a meglévő, az egyéni előfizetőknél már telepített hálózat fenntartására akik és /vagy viszonylatban :
- Csak IPTV szolgáltatást vesznek igénybe ADSL / ADSL2 esetében maximum 1 HD Stream, VDSL /VDSL2 esetében amennyit a vonal elbír.
- IPTV és VoIP telefonszolgáltatástAkinek csak TV kell annak minek optika ha nem néz rajta 3 HD Stream-et?
A hangsúly azon van, hogy a már kiépített infrastruktúra is hasznosan legyen tovább használva, ha pedig berendeli az efi az Internetet akkor kap optikát is. -
titán
válasz #41133696 #19536 üzenetére
Akinek elég egy "alapnet" azoknak is jó lesz még egy ideig a xDSL, nem mindenki tölt le/fel sok mindent, van akinek csak az kell, hogy legyen előfizetése és a szüksége van akkor meg tudja nézni a dolgokat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #19537 üzenetére
Igen ilyen esetek is vannak, például szüleim is ilyenek. A múlthéten adtam anyum gépére egy Logitech C270 típusú webkamerát, mert egymással is illetve egyre több ismerősével Skype kapcsolaton kommunikál, hogy beleférjen az 5000 perces havi limitbe. IPTV, VoIP, Skype, Facebook, általános Internet használat, egy Nexus 7 táblagép és egy okostelefon kiszolgálása mind egy ZTE ZXV10 H201L HGW - n keresztül.
Másik megoldás lenne szintén a meglévő infrastruktúra használatával bevonni ilyen kombinált HGW - ket mint ez :
Ennek több előnye is van, egyrészt használható a meglévő vezetékes kapacitás kiegészítésére, másrészt ha a vezetékes szolgáltatás kiesik ideiglenesen, akkor a HGW át tudna állni LTE hálózatra. Hátránya, hogy elsősorban azok az ISP - k tudnak élni vele amelyek rendelkeznek saját mobilhálózattal, és a mobilinternet is lényegesen kedvezőbb feltételekkel vehető igénybe mint jelenleg idehaza. Az Invitel a Telenor mobilhálózatát veszi igénybe, de az ugye nem ugyanaz mint egy saját.
-
törölt tag
válasz #41133696 #19539 üzenetére
Ehh kimentem a postaládához és mit látok? Az Invitel levelét benne.
Amiben van két jegyzőkönyv, és egy tájékoztatás a kivizsgálásról. Előbbit nem fontos mellékelnem, de a másodiknak a releváns részei érdekesek lehetnek azoknak akik új előfizetők lesznek, vagy váltanak nagyobb sebességre.
Tehát HIVATALOS, hogy már az első beltéri-egységért is fizetni kell, pontosan 490 Ft-ot havonta , és 690 Ft a CA modul ára. Az más kérdés, hogy nekem az Invitel Pontban személyesen más rémlik a CA modullal kapcsolatban, illetve az sem rémlik, hogy sebességváltáskor emlegette volna az ügyintéző, hogy érinteni fogja az első STB bérleti díját.
No, de legalább végre a 3K-t is megkapom Megdolgoztunk érte
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
Adott egy vdsl terület, adsl bekötéssel ZTE ZXHN-H108L bridge módra állítva. Externeten keresztül lett bekötve, üzleti csomaggal, így a vállalkozásnak olcsóbb, mintha közvetlenül az Inviteltől kapná a netet és telefont. A felhasználónév/jelszó párost majd 1-2 napon belül kapják meg az Inviteltől.
Én a további kábelezést, routert konfigoltam be. Blöffből beírtam az apámnál lévő adsl felhasználónév/jelszó párost, egyazon településen van és csodák csodájára megy a net. A router/modem kombó viszont nem jelszi a leden, hogy lenne internet, viszont van. A netsebesség is a 10/0.5-ös, amire elő is fizettek, pedig apámnál 5/0.5-ös van.Hogy is van ez? Egy másik előfizetéshez tartozó adatokkal be lehet lépni egy másik vonalon???
[ Szerkesztve ]
-
urbi107
tag
100mb-os invitel kábelnetről mi a véleményetek?
Torrentennmennyivel töl le és fel?
Nekem most 50-es van és ugyanennyiért átrakják majd 100mb-ra.
6mb/s le fel 512-600kb/s -
urbi107
tag
válasz Kicsirics77 #19544 üzenetére
Köszi
-
-
törölt tag
válasz urbi107 #19549 üzenetére
Ja emlékszem Neked van Thomson modemed, meg berettyóújfalui vagy szintén
Nos amikor sorolta nekem is az ügyintéző hölgy, szépen a szolgáltatásokat, amikor emeltettem 100 Mbps-ra, nekem is a 11490 Ft-os csomag + minicsomagok + a szokásos CA modulok árát mondta, de az STB árát nem. Nem is gyanakodtam, mert most nem tudnék m ég egy olyan szolgáltatót mondani, amelyek azt nem 0 Ft-os díjan biztosítaná.
Viszont már papírom van róla, hogy 490 Ft/hó annak is a díja, pedig amikor kötöttem a szerződést 0 Ft/hó volt.
Anno 200 Ft-ot nem nyeltem le a DIGI-nél, szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest